<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=155897&amp;fmt=gif">
Skip to content

Her er alle 68 HubSpot-byråer i Norge (2022)

Thorstein Nordby | 16 minutter

Trenger du hjelp med HubSpot og ønsker å finne en ekstern partner som kan bistå deg med oppsettet? Her finner du alle norske HubSpot-byråer.

HubSpot har et partner-program der byråer og konsulentselskaper kan videreselge HubSpot CRM-plattformen og motta en kommisjon.

En HubSpot-partner kan oppnå ulike nivåer (Tiers) basert på antall lisenser de har solgt og antall HubSpot-portaler de administrerer. Disse nivåene er, fra høyest til lavest:

  • Elite
  • Diamond
  • Platinum
  • Gold
  • Partner
  • Provider

Utfordringen for deg som kunde er å finne riktig partner for deg. Her er nivået til partneren bare en av faktorer du bør vurdere.

Les mer: Hva er HubSpot? Les den komplette guiden

I denne artikkelen vil du derfor lære akkurat hva som skal til for at byrået når de ulike nivåene og hvilke konsekvenser disse nivåene har for deg.

Hvordan blir byråets partner-nivå beregnet?

Det er 6492 HubSpot-partnere i hele verden hvor 68 av disse er basert i Norge.

Partner-programmet gir byråer tilgang til en rekke ressurser og goder som hjelper byrået med salg av sine tjenester og HubSpot-systemet til sine kunder. Partnere får konsulenthjelp, billetter til INBOUND-konferansen, tidlig tilgang til nye funksjoner og tilgang eksklusive kurs og arrangementer.

Samtidig er det viktig å presisere at partnerprogrammet er en salgskanal for HubSpot som lar dem selge flere lisenser av sin CRM-plattform.

I 2017 sto partnerprogrammet til HubSpot (Channel Sales) for 40% av omsetningen til HubSpot.

En HubSpot-partner får en kommisjon på 20% for alle salg av en HubSpot-lisens. Nivået (tier) er basert på hvor mange lisenser partneren har solgt til sine kunder og hvor mye månedlig omsetning de beholder.

Hvordan påvirker partner-nivået deg?

Nivået til partneren forteller deg hvor mange HubSpot-lisenser byrået har solgt og hvor mange HubSpot-portaler de har tilgang til. Partner-nivået påvirke deg på følgende måter:

1) Byråer med høyere nivå har flere ansatte har generelt mer erfaring med HubSpot

Det finnes selvfølgelig unntak, men et byrå som er Elite har solgt HubSpot-lisenser til sine kunder og de har klart å beholde dem over tid.

Byråer med høyere partner-nivå har som oftest flere ansatte, mer kapasitet og kompetanse enn en partner med et lavt nivå.

En Solution Partner har sannsynligvis ikke mye erfaring med å implementere HubSpot og bruker samarbeidet som en mulighet til å lære seg plattformen.

Unntaket til denne er større byråer som har utvidet sin tjenesteportefølje med inbound marketing- og HubSpot-tjenester.

2) Et høyere partner-nivå betyr en høyere pris per måned

Hvis partneren er Diamond betyr dette ofte flere seniorkonsulenter, høyere faste kostnader og at de kan gjøre mer komplekse implementeringer.

Prisen du betaler som kunde blir noe høyere hvis du velger et byrå som er Elite eller Diamond. Prisen du betaler varierer, og noen tar timebetalt og noen har fastpriser på over 100 000 kroner per måned.

En mer erfaren HubSpot-partner vil ofte ta mellom 60 000 til 120 000 kroner per måned hvis du setter ut hele markedsfunksjonen til dem slik at de produserer innhold, håndterer annonsering og mer.

3) Nivået forteller ikke hvor gode resultater byrået har levert

Selv om en HubSpot-partner har mer kapasitet og seniorkonsulenter, forteller ikke dette deg noe om hvor fornøyde kundene er med resultatene. Nivået forteller ikke hvor mange kunder samarbeidet har gitt.

HubSpot har en bindingstid på 12 måneder og en typisk HubSpot-partner har avtaler som løper på tre til 12 måneder. Dette betyr at partner-nivået kan gi et litt skjevt bilde av partnerens evne til å levere resultater og kundetilfredsheten.

En kunde kan med andre ord være misfornøyd med partneren eller HubSpot samtidig som sitter de med en avtale med lang oppsigelsestid.

At et byrå har et høyere nivå er typisk et tryggere valg i de fleste tilfeller, men det er ikke en garanti for at de vil generere de resultatene du ønsker.

4) En HubSpot-partner har et økonomisk insentiv for å selge HubSpot selv om det ikke er den mest passende løsningen for deg

HubSpot er et fantastisk verktøy og vi anbefaler det til mange, men sannheten er at systemet ikke alltid er riktig løsning for deg.

HubSpot-partnere får som nevnt en kommisjon på 20% av salget på en lisens, og et høyt nivå  er viktig mål for mange som blir HubSpot-partnere.

En HubSpot-partner kan derfor ha et insentiv om selge deg en HubSpot Professional-lisens selv om det ikke er det beste for deg som kjøper.

Spør derfor alltid kritiske spørsmål til partneren om hvorfor de anbefaler produktene de anbefaler.

Les mer: Hva er HubSpot? Les den komplette guiden 

HubSpot-partnere i Norge

Etter å ha lest punktene i denne artikkelen er du forhåpentligvis litt bedre rustet til å vurdere hvilken partner som kan passe best for deg.

Vi blir ofte spurt om hvilke andre aktører som leverer HubSpot-tjenester i Norge. For å gjøre letingen enklere har vi derfor satt sammen en liste. Disse kan ha ulike spesialiseringsområder utenom HubSpot.

Noen er eksperter tekstproduksjon eller videoproduksjon.

Noen av partnerne er gode på utvikling og integrasjoner. Andre fokuserer på spesifikke bransjer eller selskaper med en global tilstedeværelse.

Denne listen er tatt fra HubSpot sitt eget Partner Directory. Besøk gjerne deres side for å se oversikten over de ulike partnerne som kan bistå deg.

Avidly

Avidly ble etablert i 2017, og er et av verdens største inbound marketing-byrå. De har kontorer i Norge, Sverige, Finland, Danmark, UK og Tyskland.

Byrået er et resultat av et oppkjøp.

Finske Zeeland Family kjøpte opp Inbound Norway fra Norge, Doidea fra Sverige, Katalysator fra Danmark, og NP Business Solutions i Tyskland.

Avidly tilbyr et bred spekter av tjenester innenfor inbound marketing, inbound sales, branding, video, chatbots, og utvikling og integrasjoner.

Nettside: www.avidlyagency.com

Markedspartner

Markedspartner er Norges første Diamond-partner, og ble partner med HubSpot i 2014. De var derfor en av de første HubSpot-partnerene i Norge.

Selskapet ble etablert i 1997, er et av Norges største miljø innen inbound marketing og har over ansatte fordelt på kontorer i Sarpsborg og Oslo. 

De jobber med selskaper som Viking, Assa Abloy, Varme og Bad, Odfjell Well Services, Norsk Gjenvinning, og Fortum.

Nettside: www.markedspartner.no

Inbound

Inbound ble etablert i 2015 og har kontor i Oslo. De er et dedikert inbound marketing-byrå med fokus på å hjelpe bedrifter innen B2B å vokse.

Inbound Group har kunder som Lager & Industrisystemer, Nets, AOF, Telenor Inpli og Aize.

Nettside: www.inbound.no

Spring

Spring spesialiserer seg på inbound marketing for SaaS- og teknologiselskaper i norden som ønsker vekst. Selskapet ble etablert i 2014 og har kontorer i Sarpsborg, Bergen og Oslo.

ISpring har høy kompetanse på teknologi og utvikling, og har blant annet utviklet integrasjonen mellom ERP-systemet Visma og HubSpot.

Spring er derfor et godt valg når du ønsker å utvikle integrasjoner med HubSpot eller webutvikling på HubSpot CMS.

Spring jobber blant annet med selskaper som Franzefoss, View, Oslo Business Forum, Proviso, Penetrace og Ørn Software.

Nettside: www.springagency.com

Nettly

Nettly ble etablert i 2015 og holder til i Oslo.

Nettly har jobbet med kunder som Hatteland Technology, OceanTech, Maritime Robotics, Fabi, GuardREC, ECIT, Teknisk Ukeblad, Bisnode, Amesto Solutions, og Innovation Support.

Nettside: www.nettly.no

HubEx

HubEx er et byrå som kun fokuserer på HubSpot. HubEx er grunnlagt av en tidligere ansatt i HubSpot og bistår selskaper som kun ønsker løpende bistand på HubSpot. De har gjerne kortere bindingstider og en 7-dagers prøveversjon av sin tjeneste.

Nettside: www.hubex.no

Novicell

Novicell er et digitalbyrå med kontorer i Norge, Danmark, Sverige, Amsterdam, England og Spania. De tilbyr en rekke tjenester utover HubSpot som utvikling, nettbutikker, skytjenester og PIM.

Nettside: www.novicell.no

Resultify

Resultify er et digitalbyrå med kontorer i Sverige og Norge.

Nettside: www.resultify.no

TryDig

Try Digital er en del av Try-huset og spesialiserer seg på digitale kundereiser. I tillegg til HubSpot tilbyr de utviklingstjenester og performance marketing.

Nettside: www.trydig.no

Radiant

Nettside: www.trydig.no

Frend

Frend skaper digitale løsninger for små og mellomstore bedrifter. De har blant annet kunder som Holzweiler og Finanshuset AKJ.

Nettside: www.frend.no 

Iteo

Iteo spesialiserer seg på B2B-markedet og leverer kommunikasjonstjenester til bedrifter som selger til bedrifter. De har kunder som Innofactor og Mesta.

Nettside: www.iteo.no

Markedssjefene

Markedssjefene tilbyr marketing-for-hire. I tillegg til HubSpot leverer de også tjenester knyttet til performance marketing, nyhetsbrevo og mer.

Nettside: www.markedssjefene.no

Brandrocket Digital

Nettside: www.brandrocket.pl

 

Bas Kommunikasjon

Nettside: www.bas.no

 

Utbrudd

Nettside: www.utbrudd.com

Coupler

Nettside: www.coupler.no

Synlighet

Nettside: synlighet.no

3XC

Nettside: www.3xc.no

Falk Media

Nettside: www.falkmedia.no

Chimera Prime

Nettside: www.chimeraprime.no

Effekt Digital

Nettside: www.effektdigital.no

Markant

Nettside: www.markant.no

Oculos

Nettside: www.oculos.no

Xlent

Nettside: www.xlent.no

Smart Media

Nettside: www.smartmedia.no

Venezu

Nettside: www.venezu.no

Adseo

Nettside: www.adseo.no

NoA Connect

Nettside: noaconnect.com

Bonzer

Nettside: bonzer.no

R8 Edge

Nettside: r8edge.no

Møtebooking Norge

Nettside: www.møtebookingnorge.no

The Cloud People

Nettside: www.thecloudpeople.no

Multimedia Nordic

Nettside: multimedianordic.no

Nettrakett

Nettside: www.nettrakett.no

Alpha Studio

Nettside: www.alphastudio.no

DK Media

Nettside: dk-media.no

Haus Byrå

Nettside: www.hausbyra.no

Communication Design Studio

Communication Design Studio beskriver seg selv som et byrå som leverer "skreddesydde merkevareridentiteter og optimaliserte nettsteder for din bedrift eller organisasjon som er designet for å tiltrekke flere mennesker og engasjere dem bedre".

Nettside: communicationdesign.studio

Whitebridge

Nettside: www.whitebridge.no

Knowit Experience

Knowit Experience er et digitalbyrå basert i Norge, Sverige, og Finland. Knowit tilbyr mange ulike tjenester der inbound marketing bare er en liten del av dette.

Nettside: www.knowit.no/tjenester/experience

Nard

NARD er basert i Oslo, og kombinerer inbound marketing og PR for B2B- og B2C-markedet, og jobber blant annet med Compello og Techstep.

Nettside: www.nard.no

Labs

Labs er et rendyrket digitalbyrå med kontorer i Bergen som hjelper små og store kunder med å få maksimalt ut av sin digitale markedsføring. De ble tidligere kjøpt opp av Sopra Steria.

Kalibrert er både HubSpot- og Google-partner, og tilbyr tjenester innen sosiale medier, SEO innholdsmarkedsføring, inbound marketing, og digital markedsstrategi. De jobber med kunder som Guilty og Bergen Live.

Nettside: www.labs.no

Leadify

Leadify er et byrå basert i Stavanger. Leadify blir typisk valgt av selskaper som står sterkt langs kysten - som olje og energi, maritime, teknologi, IT, produksjon og annen industri.

Nettside: www.leadify.no

Compedge Consulting

Compedge ble etablert i 2017 og har kontorer i Oslo. De er kanskje best kjent for å sin dokumentarserie “Norges Råeste Markedsbyrå”.

Compedge bistår sine kunder med å produsere video, podcast, artikler og hjemmesider.

Noen av deres kunder er Webcruiter, Maze, Huawei, Atea og Rambase.

Nettside: www.compedge.no


Færder Marketing

Færder Marketing startet i 2011 leverer tjenester innen inbound marketing, LinkedIn, Google, HubSpot og andre viktige digitale systemer og medier.

Nettside: faerdermarketing.no

Optimal Norge

Optimal Norge er et performance-byrå basert i Oslo. De leverer mange tjenester utover kun inbound marketing, og kan bistå selskaper på teknisk SEO, betalt annonsering, og innholdsmarkedsføring.

Nettside: www.optimalnorge.no

Oktan Oslo

Oktan Oslo er et reklamebyrå som leverer tjenester innen innhold, digital, og design. Oktan Oslo har ekspert på mange fagområder, og kan levere på mange tjenester utover kun inbound marketing.

Nettside: www.oktanoslo.no

Motiv8 Marketing

Nettside: https://motiv8.no

Frontkom

Frontkom er basert i Fredrikstad, og leverer tjenester innen markedsføring, teknologi, og hosting.

Nettside: www.frontkom.no

Effekt Digital

Nettside: www.effektdigital.no

Tur.Digital

Tur.Digital ble etablert i 2017 og tilbyr digitale markedstjenester til bedrifter på innlandet.

Nettside: https://tur.digital

Vecora

Vecora er et digitalbyrå basert i Sandnes.

Nettside: https://www.vecora.no/

Konsense

Konsense er basert i Bergen og hjelper mindre bedrifter som ikke har en egen markedsavdeling med bærekraftige og helhetlige markedsstrategier

Nettside: https://www.konsense.no

Vesper Digital

Nettside: www.vesperdigital.no

Dikom

Dikom er basert i Son, og tilbyr tjenester innen digital markedsføring, webutvikling, søkemotoroptimalisering og analyse. De ble HubSpot-partner i 2017.

Nettside: www.dikom.no

Pine3 Marketing

Nettside: www.pine3marketing.com

Fandango Interactive

Nettside: www.fandango.no

Markant

Markant holder både til i Oslo og Bergen. De tilbyr tjenester innen inbound marketing, web og utvikling, og identitet og merkevare.

Nettside: markant.no

Inboundlab

Nettside: https://inboundlab.no

Multimedia Nordic

Multimedia Nordic er et digitalt designbyrå basert i Tønsberg.

Nettside: multimedianordic.no

Digit Nord

Digit Nord er et byrå basert i Lørenskog, og tilbyr tjenester innen digital markedsføring og webdesign.

Nettside: www.digitnord.no

HvabeHager

Nettside: hvabehager.no

Norra Communications

Nettside: norracom.no

Wavecrest

Nettside: www.wavecrest.io

Konklusjon

Hvilket nivå HubSpot-partneren du vurderer har er en av mange faktorer du bør vurdere, men bør ikke være det som avgjør om du velger dem eller ikke.

Se heller først på hva de spesialiserer seg på, om de har gode referanser fra selskaper som ligner ditt eget og om de har kompetanse utenom HubSpot.

Husk at HubSpot er bare en liten del av helheten og vil ikke automatisk gi deg resultater. Det krever en god strategi og arbeid over lang tid.


Related posts

Hvorfor velge HubSpot

Hvorfor velge HubSpot? Her er de 32 beste grunnene

Hva koster HubSpot Marketing? (2022-guide)

Hva koster HubSpot Marketing? (2022-guide)

HubSpot vs. Pardot: Hvorfor HubSpot er det beste alternativet til Salesforce Pardot

HubSpot vs. Pardot: Hvorfor HubSpot er det beste alternativet til Salesforce Pardot