Skip to content

Fem salgs- og markedsføringsaktiviteter HubSpot CRM automatiserer for deg

Den store styrken til HubSpot er mulighetene plattformen gir for automatisering av salg og markedsføring. Men er du klar over hele mulighetsrommet? Her er fem funksjoner som sparer deg for tid og ressurser, samtidig som du knytter salg og marked tettere sammen.

Kundene vi jobber med er kjent med HubSpot som en alt-i-ett plattform som hjelper dem med å tiltrekke, engasjere og begeistre kunder. HubSpot samler alle verktøyene salg, marked og kundeservice trenger under en brukervennlig plattform.

Men er du klar over hvor mye du egentlig kan automatisere? Her er fem funksjoner som vi ser gir gode gevinster for kundene våre.

Les også: Hva er HubSpot?

 

1. Publisering av nyhetsbrev

Kampen om kundens oppmerksomhet blir stadig tøffere, og stadig flere tar til orde for å dreie en større del av markedsføringsbudsjettet over på distribusjon. Andy Crestodina, en av menneskene bak prisbelønnede Orbit Media, er ikke i tvil:

«It’s not the best content that wins. It’s the best promoted content that wins».

I 2022 er det ikke godt nok å produsere det beste innholdet. Du må også sørge for at innholdet når ut til de riktige menneskene til riktig tid.

Denne jobben automatiserer HubSpot for deg. Ved å aktivere automatiserte e-postutsendelser sørger du for at innholdet ditt blir sett og lest.

Om du for eksempel blogger kan du sette opp automatiske varslinger i HubSpot, slik at nyhetsabonnenter blir varslet på e-post når du har publisert nytt innhold. Du kan selv velge frekvens og tidspunkt for utsendelsene.

 

2. Publisering i sosiale medier

HubSpot gir deg også en helhetsoversikt over alle sosiale medier, slik at du slipper å logge deg inn i hvert enkelt verktøy hver gang du skal dele noe nytt.

Jeg nevnte mulighetene for automatiske varslinger på e-post, men du kan også automatisere publiseringen i sosiale kanaler.

Ved å aktivere blog auto-publishing publiseres innleggene dine i valgte sosiale kanaler uten at du behøver å løfte en finger. I tillegg til en link til blogginnlegget, publiseres også tittel, bilde og et par setninger som beskriver hva innlegget handler om.

 

3. Møtebooking

Alle bedrifter vet hvor tidkrevende det kan være å booke møter. Med HubSpot Meetings kan prospekter og leads booke møter direkte i kalenderen din.

Et møte er ofte den siste fasen av kjøpsreisen, og man skal ikke undervurdere viktigheten av forenkling når prospekter ønsker å snakke med deg. Det er viktig å senke terskelen mest mulig, og HubSpot hjelper deg med dette.

Ved å dele en link til kalenderen din på nettsiden, via e-post eller chat, automatiserer du en prosess som tidligere innebar en rekke e-poster fram og tilbake.

Kalenderen som genereres fra HubSpot er synkronisert med din personlige kalender (Google eller Office 365), og prospekter og leads kan dermed enkelt booke et møte på et ledig tidspunkt. Veldig praktisk, og ikke minst tidsbesparende.

Med HubSpot kan man også booke gruppemøter, og velge hvem man ønsker å møte ut fra hva som passer best i egen kalender.

 

4. Kvalifisering av kontakter og selskaper

Markedsføring i dag handler ikke bare om å tiltrekke seg leads ved å produsere relevant innhold. Det er vel så viktig å rette ressursene inn mot de som har høyest sannsynlighet for å kjøpe det du selger.

Med skjemaer og workflows i HubSpot kan du samle inn informasjon som lar deg rangere leads og selskaper etter forhåndsdefinerte kriterier. På den måten kan du vurdere om de som viser interesse for bedriften din møter dine kvalifiseringskriterier før en selger tar kontakt.

HubSpot samler inn data om alt besøkende foretar seg på nettsiden, og gir deg en oversikt over hvem selgerne dine bør kontakte først.

Les også: Hva er HubSpot?

 

5. Ruting og oppfølging av leads

Det velkjente salgsmantraet Always Be Closing er ikke like gjeldende i alle bedrifter. Faktisk er det sånn at selgere bruker mesteparten av tiden sin på noe helt annet enn å selge. Administrative oppgaver og oppdatering av CRM spiser mye tid.

Med HubSpot kan du automatisere ruting av leads til selgerne dine, slik at de kan fokusere på det de kan best. Manuell ruting er tidkrevende, og dersom bedriften er i en vekstfase blir det fort en heldagsjobb. Du kan også automatisere oppfølgingen av prospekter og leads.

Med HubSpot kan du lage maler, og sette opp automatiserte e-postsekvenser som gjør at du aldri mister kontakten. Du kan til og med spore e-postene, og identifisere hvilke e-poster som fungerer best.

Med HubSpot går oppfølgingen av leads på autopilot.

Det er mange flere muligheter for automatisering i HubSpot, men dette er fem funksjoner vi har mye glede av. Automatisering handler ikke bare om å spare kroner og øre. Automatisering handler vel så mye om å frigjøre tid som kan brukes til å gi kundene en bedre og mer personlig oppfølging.