<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=852138901570630&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hva er inbound marketing? Den komplette 2019-guiden

inbound-marketing-svinghjul

Hvorfor er ikke tradisjonell markedsføring effektivt lenger?

Kjøpere har vendt seg til falske påstander og misledende markedsføring. Når de ser annonser som faktisk fungerer, så antar folk at de er misledende.

I tillegg har forbrukere fått tilgang til nye verktøy og informasjon som har gjort det mulig for dem å unngå bedrifter som driver med avbrytende markedsføring, og søker heller informasjon på egne premisser.

 

Tiltrekke

I dette steget er målet ditt å tiltrekke potensielle kunder til ditt nettsted. Du ønsker å tiltrekke personer som konverterer til leads, og som har stor sannsynlighet for å bli fornøyde kunder av din bedrift. Tiltrekk mer trafikk ved å skape godt og relevant innhold for dem som aktivt søker etter det i søkemotorer som Google.


Engasjere

Når du har trafikk til ditt nettsted, så er neste oppgave å konvertere besøkende til leads. I dette steget bruker du skjemaer, handlingsoppfordringer, og landingssider for å fange opp kontaktinformasjonen til besøkende.

Deretter kan du bruke verktøy som e-postmarkedsføring, dynamisk segmentering, chatbots, og retargeting for å personalisere kommunikasjonen med hver nye kontakt, under deres kjøpsprosess.


Begeistre

Du er ikke ferdig selv om kunden har signert en avtale med deg. I denne fasen handler det om å skape en god kundeopplevelse, slik at eksisterende kunder både kjøper av deg igjen, og at de henviser deg til andre. I dette steget kan du bruke verktøy som spørreundersøkelser, kunnskapsdatabaser, NPS-undersøkelser, eller et henvisningsprogram.

 

Hvordan hjelper inbound marketing din bedrift?

Inbound marketing for markedsavdelingen

Markedsførere kan skape bedre innhold når de har klar visjon av hvem leseren er. Når de skriver bloggartikler, setter opp e-postkampanjer, og bearbeider leads, så vil en inbound marketing hjelpe markedsavdelingen å forstå personligheten til dem de lager innhold for, deres utfordringer, spørsmål og innvendinger. Budskapet vil derfor resonnere mye kraftigere. Dette vil resultere i økt trafikk, flere leads, og flere salgskvalifiserte leads.


Inbound marketing for salg

Hvordan hjelper inbound marketing salgsavdelingen? Salgsavdelingen kan identifisere prospektets utfordringer raskere og enklere gjennom inbound marketing. Før de en gang tar opp telefonen, så har selgeren et klart bilde på hvilke spørsmål han eller hun skal stille, og hvordan eventuelle innvendinger skal håndteres. Ved å stille de riktige spørsmålene kan salgsrepresentanten raskt identifisere riktig løsning for prospektets utfordring(er) og forkorte kjøpssyklusen.


Inbound marketing for kundeservice

Hvordan bidrar inbound marketing til bedre kundeservice? Kundeservice kan svare på serviceforespørsler mer effektivt med en klar forståelse av kundenes behov. Ved å bruke et felles språk for å referere til personer, kan kundeservice skape et bedre samarbeid og forbedre kommunikasjon med andre avdelinger i selskapet når de arbeider med å løse kundens problemer.