<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=852138901570630&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

7 inspirerende eksempler på B2B-webdesign

 

webdesign-b2b.jpeg

Trender innen webdesign er i stading endring, men i dag er det heldigvis rimeligere enn noen gang å skape et nettsted som både ser bra ut, og som er enkel å administrere. Innen B2B er det fortsatt manges som nedprioriterer nettsiden. Hvis du ikke har et godt nettsted i dag, så går du glipp av verdifull trafikk, leads og potensielle kunder.
Et godt nettsted for B2B har både bra design, kan konvertere besøkende til leads, forklarer produktet eller tjenesten, og hjelper besøkende å bli bedre kjent med din virksomhet. For deg som vurderer å gjennomføre en redesign av nettsted, så har vi samlet 7 inspirerende eksempler på B2B-webdesign. 

1. Zendesk

zendesk.png

Hva vi liker: Animert og flatt design

Zendesk er et godt eksempel på enkelt og flatt design. Samtidig bruker de animerte og fargerike former som er animert for å støtte teksten på siden. Zendesk har også gjort en god jobb med å forenklet en stor side, og gjøre siden veldig enkel å navigere til tross for mange sider.

 

2. Teamwork.com

teamwork.png

Hva vi liker: Tillitsvekkende design

Det er veldig mange prosjektstyringsverktøy der ute, men Teamwork.com sin hjemmeside gjør en svært god jobb med å overbevise om hvorfor de en god løsning.  

Tillittsvekkende farger som blå og grønn går igjen over hele siden. De viser også til en kundebase med en rekke kjent bedrifter, hvem deres løsninger passer for, og de viser konkrete tall på antall oppgaver, prosjekter og mer som er utført i deres løsning. Til slutt viser de til omtaler fra en rekke personer som representerer deres personas.

LAST NED: En introduksjon til vekstdrevet design

3. Mixpanel

mixpanel.png

Hva vi liker: Kreative illustrasjoner

Mixpanel sitt nettsted gjør en ekstremt god jobb med å formidle hva løsningen kan gjøre for sine kunder. Med et enkelt og tydelig verdiforslag, og gode illustrasjoner forstår besøkende raskt om de har kommet til riktig sted eller ikke.

 

4. Wistia

wistia.png

Hva vi liker: Persona-fokusert design

Wistia kjenner godt til de spørsmålene som deres kunder har. På forsiden kan besøkende gå direkte til undersiden som inneholder informasjonen de leter etter.

I tillegg til at siden ser svært bra ut med gode fotoer og fargerike illustrasjoner, så presenteres den informasjonen du bryr deg mest om som video SEO, leadsgenerering og video, produktsammenlikninger, og kundehistorier.

 

 

5. Digital Ocean

 

digitalocean.png

Hva vi liker: Minimalistisk

DigitalOcean står ut i et hav av konkurrenter som tilbyr webhosting med et minimalistisk og flott design. DigitalOcean er rettet mot utviklere som ønsker å få opp en webapplikasjon på kort tid, til en lav pris og uten komplikasjoner.

Dette klarer de å formidle svært bra allerede på forsiden ved å vise akkurat den korte prosessen du trenger å gå gjennom for å komme i gang, bare ved hjelp av en enkel GIF.

Lengre ned på siden får besøkende konkrete svar på deres spørsmål om funksjoner de tilbyr, konkret prising, og plassering av servere. I tillegg er kartet med oversikt over plassering av serverne interaktivt, og du kan gjennomføre en "speed test" på ulike servere der og da.

LAST NED: En introduksjon til vekstdrevet design

6. HubSpot

hubspot.png

Hva vi liker: Vakkert og funksjonelt design

HubSpot består av flere omfattende produkter, og en del av utfordringen er å kunne formidle funksjoner og fordeler raskt. Dette løser HubSpot ved å tilby deg tre valg: CRM, Marketing og Sales. Ved å trykke på en av disse blir du deretter dirigert en enkel boks som raskt viser funksjonene i hvert produkt HubSpot tilbyr. Deretter kan du enkelt gå videre for å lære mer om hvert produkt.

7. Quid

quid.png

Hva vi liker: Minimalistisk design for et komplekst produkt

En minimalistisk side med en unik fargekombinasjon, tydelig skrift og nok med white space. Quid er et komplekst produkt, men de klarer likevel å formidle kort og enkelt hva produktet deres gjør, og for hvem. 

Dette er bare noen eksempler på inspirerende B2B-webdesign. Uansett hva slags produkt eller tjeneste din virksomhet selger, så er det verdt å investere i godt webdesign. Et godt nettsted er din beste selger, og det er der potensielle kunder går først for å lære mer om deg og din virksomhet. Sørg for at du gjør et godt førsteinntrykk!

Thorstein Nordby

Thorstein Nordby er grunnlegger og daglig leder i Nettly. Han står bak planlegging av mange av kampanjene til Nettly, og er også ansvarlig for de mer tekniske aspektene hos Nettly. Knytt kontakt med ham på LinkedIn, eller på twitter @ThorsteinNordby