<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=852138901570630&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

15 smarte verktøy du bør bruke i din inbound marketing-strategi

Thorstein Nordby
av Thorstein Nordby | 23/05/2019

  Del

Inbound marketing er en kompleks form for markedsføring, som krever en miks av verktøy som må brukes sammen på en fornuftig måte. Her er en liten oversikt over de verktøyene vi i Nettly benytter oss mest av for å generere leads og nye kunder.

De fleste trenger ikke å bruke alle systemene vi lister opp nedenfor, men dette viser mulighetene du har for å bruke smart teknologi til å spare tid, automatisere prosesser og annonsere mer målrettet.

 

1) Hubspot Marketing 

HubSpot er et alt-i-ett-system for markedsføring, som samler alle funksjonene en moderne markedsfører trenger i en løsning. Her er eksempler på noe av det du kan gjøre i dette systemet: 

 • Få tilbakemelding fra systemet for hvordan optimalisere nettside og innhold for organisk søk
 • Publisere innlegg i sosiale medier, på tvers av kanaler og profiler, fra et sentralt sted
 • Lage nettsider, blogg og landingssider
 • Repetering og analyse av ulike markedsføringstiltak
 • Håndtere annonsering i Google, Facebook og LinkedIn
 • Automatisere oppfølging av leads i form av e-postkampanjer, og ruting av leads til salg
 • Håndtere kontakter ved å segmentere dem i ulike lister og segmenter
 • Fange opp leads på nettsiden ved hjelp av skjema.

  

Fordelen er at du får de fleste systemene du trenger i ett system, og alle de ulike verktøyene snakker sammen, slik at du får en god oversikt over effekten av de ulike tiltakene.

 

 New call-to-action

 

2) Hubspot CRM og Sales 

Dette er to verktøy i ett. Det som gjør Hubspot CRM unikt, er at et ikke er noe skille mellom marketing-lisensen og CRM-systemt. De fleste steder i dag er ikke salg og marked veldig samkjørte, men her får du samlet alt i samme system.

 

Du vil også få en tidslinje, som viser all kontakt mellom deg og kunden, for eksempel nettsidebesøk, telefoner, e-poster osv. Her har marked og salg muligheten til å holde hverandre oppdaterte. 

Hubspot CRM er utgangspunktet gratis, men du kan velge å utvide med Sales-modulen, som blant annet gir selgerne en rekke produktivitetsverktøy som:

 • Laste opp relevante PDF-filer og sjekke om kunden har lest det du har sendt.
 • Standardisert e-postmaler som er integrert i Gmail eller Outlook slik at du slipper å skrive samme e-post flere ganger
 • En møtebookingslenke til kalenderen din, slik at dere slipper å mailen fram og tilbake
 • En chat-løsning som kvalifiserer leads og booker møter for deg

 

3) Databox 

Dette er en rapporteringsløsning. Det er vanlig at markedsførere og selgere bruker en haug med PowerPoint-slides, og Excel-dokumenter for å rapportere nøkkeltall (leads, kunder, følgere osv.). Dette er noe som er svært tidkrevende. Med Databox kan du automatisk hente ut nøkkeltall fra de ulike verktøyene og kanalene du bruker, og deretter presentere disse i et enkelt dashboard.

 

4) Google Analytics 

Dette er et system som analyserer aktiviteten på nettsiden din. Med dette får du et dypdykk i hva som foregår på hjemmesiden din. Du kan blant annet få en oversikt over:  

 • Trafikk til ditt nettsted
 • Hvilke kilder trafikken kommer fra (land, hvilke enheter, eller digitale kanaler)
 • Relevante nøkkeltall som fluktfrekvens, konverteringer, og demografi
 • Hvilke sider de besøkende er mest aktive på

Google Analytics er et godt supplement til Hubspot, fordi det gir et bedre dypdykk enn hva Hubspot kan gi. Du kan se hvilken prosentandel som kommer fra mobile enheter, hvilke systemer de bruker og om opplevelsen er forskjellig på ulike enheter.

 

5) Google Search Console

Verktøyet lar deg se nettsiden din akkurat slik Google ser den. Hvis det er tekniske feil med siden, for eksempel at den ikke kan bli indeksert, eller om det er en feil med brukervennligheten på mobil, kan Google se dette. Dermed er dette et viktig verktøy for å se hvor synlig nettsiden er, og hvilke forbedringer du bør gjøre.

 

6) Hotjar

Hotjar lar deg forstå og se atferden til besøkende på nettsiden din. Du kan blant annet få et heat map, som viser hvor på siden din folk klikker mest, og gir deg anonyme videoopptak som viser «reisen» de går gjennom. Du kan også ble om tilbakemelding på en side i form av spørreundersøkelser, og se hvor folk faller fra.

 

7) SEMrush

SEMrush er et verktøy for å søkemotoroptimalisering (SEO). Systemet lar deg blant annet legge inn søkeord du ønsker å være synlig på, og viser hvordan du vil ligge an i forhold til konkurrentene. Har du blitt mer eller mindre synlig i en gitt periode? 

Dette gir deg dypere innsikt enn Google Analytics og Hubspot når det gjelder teknisk søkemotoroptimalisering. Du kan blant annet se etter tekniske feil, for eksempel avdekke om det finnes duplikate sider, om enkelte sider har tynt innhold, eller manglende metabeskrivelser.

 

New call-to-action 

8) Bisnode

Et annet prospekteringsverktøy. I bunn og grunn er dette et system som blir brukt for å lage ringelister. Hvis du skal nå ut til en viss type selskap, kan Bisnode enkelt hjelpe deg å hente ut dette i en liste. Verktøyet kan brukes enten du skal ringe kaldt, eller hvis du trenger å lage en liste over selskaper du ønsker å utføre målrettet annonsering mot.

 

9) Albacross

Lar deg se hvilke selskaper som har besøkt nettsiden din. Vi vet at en stor andel besøkende ikke konverterer til leads. De leser bare kjapt over innholdet, før de forlater siden. Albacross kan spore IP-adressen til de som besøker, og du kan lage en ringeliste ut ifra dette. 

IP-sporing er dermed en god måte å gjennomføre "warm calling" på ved at du kun ringer til selskaper som har lest innhold på ditt nettsted.

 

10) LinkedIn Sales Navigator 

Dette er et prospekteringsverktøy som er en del av LinkedIn. Det er et avansert søkeverktøy, som gir deg riktige leads. Ønsker du å nå en viss rolle i et selskap, for eksempel salgssjefer, vil LinkedIn finne disse rollene for deg.

Du kan også velge å få varsler om et selskap, eller en spesiell lead. Med dette verktøyet får du god innsikt i selskapet, og de som jobber der. LinkedIn Sales Navigator er også integrert med de fleste store CRM verktøyene som HubSpot.

 

11) BuiltWith

Hvis det er viktig for deg som selger å se hvilken teknologi som er på siden til en potensiell kunde, kan du integrere dette verktøyet i din salgsprosess. Med BuiltWith kan for eksempel se:

 • Hvilke Javascript-koder som blir brukt på nettsiden
 • Hvilke annonseplattformer siden bruker
 • Hvilke marketing automation-systemer som brukes
 • Hvilket CMS siden er bygget på
 • Hvilke sporings- og analyseverktøy som er installert

  

BuiltWith kan installeres gratis som en plugin i Chrome.

 

12 )Wistia eller Vidyard

Disse brukes til hosting av videoer. Det er løsninger som er integrert med for eksempel Hubspot.

Med disse to verktøyene kan du blant annet:  

 • Laste opp videoer på nett uten å bruke YouTube
 • Bygge inn videoer på nettsiden din og ha full kontroll over hvordan avspilleren ser ut
 • Få informasjon om hvor mye en kontakt har sett på denne
 • Få informasjon om hvor mye av videoen han har sett
 • Fange opp leads med skjemaer på videoene

 

13) Perfect Audience

Perfect Audience er en retargeting-løsning som bidrar til å vise annonser til folk som har besøkt siden din, men ikke konvertert. Vi bruker det for eksempel til å annonsere til folk som har lest artiklene, men ikke lastet ned innholdstilbud.

Verktøyet kan gjøre annonsene dine synlige på alle de største sidene, som VD, Dagbladet og liknende. Alt avhenger av hvilke sider kundene dine besøker. Dette er løsninger som også kan integreres med Hubspot. Har du en liste med leads i Hubspot, kan du annonsere mot disse.

 

14) Neverbounce

 

Det er en stor sannsynlighet for at din bedrift har en stor kontaktdatabase med e-poster til kunder og prospekter. Det mange innser at de sitter på en potensiell gullgruve i form av kontakter du ikke kommuniserer med.

Det første steget til å begynne å kommunisere med dine konktaker er å "vaske" alle kontaktene for å fjerne ugyldige e-poster. For å gjøre denne jobben raskt bruker vi verktøyet Neverbounce.

Med Neverbounce vil du kunne verifisere tusenvis at dine kontakter på få minutter, og du kan dermed enkelt importere de gyldige kontaktene inn i ditt CRM-system. 

 

15) Zapier

I dag funnes det tusenvis at verktøy for salg og markedsføring, og i noen tilfeller er det ingen direkte integrasjon mellom verktøyene du bruker. Zapier er ofte løsningen i slike situasjoner.

Zapier lar deg integrere mer enn 1500 ulike verktøy. I tillegg gjør Zapier det mulig å automatisere oppgaver du ellers ville gjort manuelt.

Eksempler på måter vi bruker Zapier er:

 • Sende relevante selskaper i Albacross til HubSpot CRM
 • Integrere HubSpot med ulike CRM-systemer
 • Sende en beskjed til Slack om en ny salgskvalifisert lead i HubSpot
 • Sende informasjon om en ny oppgave i Teamwork (prosjektstyringsverktøy) til Slack

New call-to-action

Topics: Inbound marketing

Ønsker du å diskutere inbound marketing med oss? La oss starte

Klikk på knappen under for å avtale en tid for et møte.

AVTAL MØTE