Skip to content

Opplæring i HubSpot? Her er seks måter du kan mestre CRM-plattformen

Opplæring i HubSpot

Skal du investere i HubSpot og ønsker at du og dine kollegaer kan bli selvgående på CRM-plattformen? Her er seks ressurser du kan utnytte.

Hvis du trenger hjelp med HubSpot, finnes det en rekke alternativer du kan benytte deg av. I denne artikkelen vil du lære om:

 • Onboarding og opplæring med HubSpot
 • Onboarding og opplæring med en HubSpot-partner
 • Gratis kurs hos HubSpot Academy
 • Gratis guider på Youtube
 • Betalte kurs på Udemy
 • Kurs på norsk hos Utdannet og Videocation

 

1. Onboarding gjennom HubSpot

Når du kjøper en HubSpot-lisens, krever HubSpot at du enten gjennomfører onboarding med en av deres konsulenter, eller at du bruker en partner.

Dette skal sørge for at alle bedrifter har et godt utgangspunkt når de begynner å bruke CRM-plattformen.

Når du blir onboardet gjennom HubSpot, vil du få tildelt en konsulent som setter milepæler basert på hvilke produkter du har investert i.

Prosessen er delt opp i ulike faser.

Hvis du kjøper en Marketing Professional-lisens, kan prosessen se slik ut:

Fase 0: Oppsett av konto der du inviterer andre brukere, installere sporingskode, sette opp subdomener, importere kontakter osv.

Fase 1: Fange og konvertere leads, kartlegge målgruppen din, sette opp skjemaer der besøkende kan konvertere, integrasjoner med LinkedIn Ads.

Fase 2: Bearbeide leads med e-postmarkedsføring, automatisere manuelle rutiner, ruting av leads osv.

Fase 3: Personalisering i markedsføringen din, bruke dynamisk innhold eller lage egendefinerte feltet i CRM-systemet.

Fase 4: Fullføre onboarding, identifisere neste steg og sette langsiktige mål.

Denne onboardingen vil naturligvis bestå av mye opplæring fra din HubSpot-konsulent.

Nedsiden med HubSpot sin onboarding er at de ikke gjør noe av jobben for deg, og du vil kun få veiledning på hva som bør gjøres.

 

2. Onboarding gjennom en HubSpot-partner

Onboarding og opplæring gjennom en HubSpot-partner er som regel mer omfattende enn hvis du bruker HubSpot sine onboarding-tjenester.

Grunner til dette er at en partner kan i større grad skreddersy hele denne prosessen til din bedrift og gjøre implementeringem for deg.

En HubSpot-partner kan hjelpe deg med:

 • Migrere data til HubSpot
 • Kundeservice i HubSpot
 • Landingssider og blogg
 • E-postmarkedsføring
 • Innholdsstrategi
 • Oppsett av kampanjer
 • API og integrasjoner
 • Tilganger og brukerroller
 • Forretningsstrategi

En partner kan med andre ord gå mer i dybden på dine spesifikke behov, og skreddersy opplæringen og implementeringen til din bedrift.

 

3. Gratis kurs hos HubSpot Academy

HubSpot Academy erstatter ikke punkt 1 og 2, men en kursplattform som du kombinerer med implementeringen gjennom HubSpot eller en partner.

HubSpot Academy er tilgjengelig for alle, og du kan finne gratis kurs om SEO, inbound marketing, betalt annonsering, innholdsmarkedsføring m.m.

Hvis du er ute etter kurs spesifikt om HubSpot, må du ofte være en betalende kunde. Først da vil du få tilgang til litt mer avanserte kurs.

Min største kritikk av HubSpot Academy er at de har mye bredde, men lite dybde i mange av kursene sine. 

Faktum er at mange av kursene primært er en måte for HubSpot å generere leads. Selv om kvaliteten er bra, synes jeg de ofte ikke er omfattende nok.

 

4. Gratis guider på Youtube

Youtube kan være en godt sted å starte hvis du benytter deg av gratisversjonen av HubSpot eller HubSpot Starter.

En av de beste kanalene vi vet om er Sprocket Talk. Ellers er kvaliteten på Youtube noe varierende.

Merk deg også datoen på videoene, da HubSpot endrer seg mye fra år til år, og en video som bare er noen år gammel kan være utdatert.

 

5. Betalte kurs på Udemy

Udemy har en rekke betalte kurs om HubSpot CRM. Prisen på disse varierer fra å være gratis til noen hundrelapper.

Etter å ha sett over de tilgjengelige kursene, dekker de som regel kun helt grunnleggende aspekter av CRM-plattformen, og mange av kursene er også noen år gamle.

 

6. Utdannet og Videocation

Hvis du foretrekker et kurs i HubSpot på norsk, kan du kjøpe et medlemskap hos Utdannet.no.

I skrivende stund er kurset noe utdatert (det ble publisert i 2017) og det dekker kun det helt grunnleggende i CRM-delen av HubSpot.

Du vil derfor ikke få noe opplæring i de mer avanserte funksjonene Marketing Hub, Sales Hub, CMS Hub eller Operations Hub. Dette kurset er derfor egnet for deg hvis du kun skal bruke gratisversjonen av HubSpot CRM.

Et mer oppdatert kurs på norsk kan du finne hos Videocation.

Dette kurset går mer i dybden på HubSpot, og du vil i større grad lære om de ulike modulene HubSpot tilbyr, hvordan bruke HubSpot sin mobile app, hvordan integrere eksterne applikasjoner og mer.

Konklusjon

Du har flere muligheter når det kommer til å få opplæring i HubSpot. HubSpot er et omfattende produkt, og det er gjerne slik at opplæring og implementering gjennom HubSpot eller HubSpot-partner vil være løsningen som din bedrift får mer ut av. Dette gjelder spesielt hvis du bruker en kombinasjon av Professional- eller Enterprise-lisensen.