<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=155897&amp;fmt=gif">
Skip to content

Syv ulike typer LinkedIn-annonser: Hvilke er riktige for deg?

Thorstein Nordby | 8 minutter

Som et selskap som spesialiserer seg på å hjelpe B2B-selskaper å generere flere kvalifiserte henvendelser, er LinkedIn Ads en av våre favorittkanaler for å treffe den riktige målgruppen.

LinkedIn har blitt en populær kanal for å få organiske visninger, men du bør også forstå de kraftige segmenteringsmulighetene for B2B som du finner i LinkedIn Ads.

LinkedIn Ads er ikke for alle. Produktet eller tjenesten din passer for LinkedIn hvis:

1. Du har et produkt eller en tjeneste av høy verdi.
2. Det er flere beslutningstakere involvert i kjøsprosessen.
3. En typisk salgsprosess varer over flere år eller måneder.

Hvis du kjenner deg igjen i disse punktene, kan LinkedIn Ads være en ideell kanal for deg.

La oss bli bedre kjent med hvilke typer annonser du kan bruke på LinkedIn-plattformen.

Det er syv ulike typer annonser du kan bruke på LinkedIn:

1. Enkeltbilde 

Dette er den vanligste typen annonser på LinkedIn og er synlig i LinkedIn-feeden. Den har en kort setning på toppen, et enkelt bilde, en overskrift og en knapp:

linkedin-single-image-ad

Denne typen annonser er enkle å produsere og er egnet for å sende trafikk til innhold på din nettside eller for å kommunisere et budskap direkte på LinkedIn.

2. Karusellannonser

Karusellannonser lar deg legge inn flere bilder i en karusell som mottakeren vil kunne bla gjennom på LinkedIn sin feed: 

linkedin-carousel-ad

Hvert bilde har en knapp som tar deg videre til neste bilde og er egnet for å forklare mye informasjon når du har lite plass og kort tid til å formidle budskapet.

Noen eksempler er å vise frem en produktkatalog eller alle tjenestene du tilbyr.

3. Leadsgenerering

Med leadsgenerering-skjemaer på LinkedIn kan du lage annonser som bruker formatet til de andre annonsetypene i denne listen.

Forskjellen er at når mottakeren trykker på knappen i annonsen, vil et skjema dukke opp og automatisk fylle ut feltene fra brukerens LinkedIn-profil.

linkedin-lead-generation-form

Ikke prøv å booke møter og demoer direkte fra LinkedIn. Dette lønner seg som regel ikke fordi målgruppen ikke vet nok om deg til å kontakte salg.

Leadsgenerering på LinkedIn kan derimot være en effektiv måte å få flere påmeldinger til ditt nyhetsbrev.

Hvis du bruker et CRM-system som HubSpot kan du også automatisk sende kontakter som har konvertert direkte til en liste i HubSpot.

4. Dynamiske annonser

Dynamiske annonser vises på høyre av din feed og personaliserer annonsen med mottaker sitt profilbilde og navn. 

linkedin-dynamic-ads

Dynamiske annonser er svært synlige og kan skaffe deg mange visninger. De får ikke mest klikk, men det et format som er en rimelig måte å bli mer synlig på.

Det er tre ulike former for dynamiske annonser du kan bruke:

1. Spotlight-annonser. Disse er egnet for å drive registreringer til webinarer, klikk til en Youtube-kanal, kundehistorier, bloggartikler og lignende innhold.

2. Følgerannonser oppfordrer medlemmene til å følge ditt LinkedIn-side, bedriftsside eller presentasjonsside. 

3. Jobbannonser viser jobbmuligheter til kvalifiserte kandidater innenfor din målgruppe. Her viser LinkedIn mottakeren jobber de kan være interessert i.

5. Videoannonser

Videoannonser er lar deg nå en stor andel av din målgruppe til en relativt lav pris og er en effektiv måte å bygge et publikum du kan kjøre retargeting mot.

linkedin-video-ads

Du kan sette opp retargeting-kampanjer basert på om en person har sett 25%, 50%, 75% eller 97% av din video slik at du annonserer mot engasjerte personer.

6. Tekstannonser

Tekstannonser kan plasseres i til høyre av din feed og er derfor svært synlig. Du kan også bestemme hvor trafikken skal sendes til.

linkedin-text-ad-right-example

Disse annonsene er en rimelig måte å vise dine logo til målgruppen og egner seg for å promotere faglig innhold.

7. Meldingsannonser

Meldingsannonser lar deg sende en målrettet melding til mottakerens innboks og vil se ut som at den kommer fra en personlig profil:

LinkedIn-Conversation-ads

Det er to typer meldingsannonser, Messages og Conversations.

Forskjellen er at med Conversations får mottakeren flere svarmuligheter som kan sende trafikk til en nettside eller åpne et LinkedIn-skjema, og med en vanlig meldingsannonse kun inneholder meldingen med en enkelt knapp.

Hvor effektive meldingsannonser er vil være avhengig av hvor målrettet og personaliserte meldingene oppleves av mottakeren. 

Ønsker du å annonsere på LinkedIn? Nettly kan bistå. Kontakt oss for mer informasjon om hvordan vi kan hjelpe deg å generere flere varme henvendelser for din bedrift.


Relaterte innlegg

Hva er HubSpot Marketing?

Hva er HubSpot Marketing?

Hvordan lage en ideell kundeprofil: 7 steg til å lage en ICP

Hvordan lage en ideell kundeprofil: 7 steg til å lage en ICP

HubSpot for større konsern

Hvordan kan større konsern bruke HubSpot? Her er fire bruksområder