<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=852138901570630&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

43 effektive leadsgenerering-teknikker som fungerer i 2020

Thorstein Nordby
av Thorstein Nordby | 12/09/2018

  Del

Trenger du å generere flere varme leads for din bedrift?

Da har du kommet til riktig sted. 

Det er et hav av muligheter der ute, men det kan være en utfordring å vite hvor du skal begynne for å generere flere leads fra ditt nettsted på en effektiv måte. 

En stor pipeline med mange gode leads er en kritisk faktor å ha på plass for bedrifter som ønsker å vokse raskere.  

I denne artikkelen vil du lære hvordan du kan generere langt flere varme leads med kostnadseffektive metoder og med minimal teknisk kompetanse.

Med disse teknikkene kan du gjøre en statisk hjemmeside mer dynamisk slik at den genererer en jevn strøm av varme leads for deg 24 timer i døgnet.

 

Hva er en lead? 

En lead kan defineres som “en potensiell kunde som har vist interesse i dine produkter eller tjenester”.

En person kan vise interesse i dine løsninger ved å for eksempel besøke ditt nettsted, laste ned innhold, eller sende deg en henvendelse gjennom en chatbot.

 

Alle leads har derimot ikke like stor verdi for din bedrift.

 

kundereisen-livssykluser

  

Kvaliteten på en lead er avhengig av hvor mye informasjon du har om en person eller selskap, og at kontaktene du genererer oppfyller de kriteriene du ønsker. 

Som regel skiller vi leads inn i følgende kategorier:

 • Abonnent
 • Lead
 • Markedskvalifisert lead (MKL)
 • Salgskvalifisert lead (SKL)
 • Salgsklar mulighet

En abonnent har kun gitt deg sin e-postadresse. Disse kontaktene er interessert i innholdet ditt, men ikke nødvendigvis interessert i det du selger på nåværende tidspunkt. 

En lead er en person som har indikert interesse i mer enn jevnlige oppdateringer fra din bedrift, og har gjerne indikert interesse i et bestemt tema du produserer innhold om.

En MKL har besøkt ditt nettsted gjentatte ganger, åpner dine e-poster jevnlig, og de er åpne for å lære mer om løsningen du tilbyr dem.

En MKL er interessert i å motta produktinformasjon, kundehistorier, eller informasjon om hvordan et samarbeid med din bedrift vil se ut.

Markedskvalifiserte leads er med andre ord interessert i det du tilbyr, og det er ikke noe i veien for at en selger tar kontakt for å starte salgsprosessen.

En SKL er klar for å snakke med salg. De har konsumert mye innhold om produktet eller tjenesten din, og de gir deg sterke kjøpssignaler. Disse sender deg gjerne en henvendelse. 

En salgsklar mulighet er en person og selskap som oppfyller til de kriteriene du og din salgsavdeling har definert, og selger har opprettet en potensiell avtale i CRM-systemet.

 

Hva er leadsgenerering?

Leadsgenerering innebærer å tiltrekke fremmede til ditt nettsted og deretter konvertere dem til en kontakt i ditt CRM-system. 

Når du skaper godt innhold som fanger målgruppens interesse, så vil de trykke seg inn til ditt nettsted, og de vil da være mer mottakelig for å høre mer fra deg når du tar kontakt. 

Eksempler på innhold er e-bøker, maler, webinarer, interaktive kalkulatorer, konsultasjonstilbud, sjekklister, whitepapers, spørreundersøkelser og mye mer.

 

kundereisen-leadsgenerering

I denne artikkelen skriver jeg spesifikt om leadsgenerering i digitale kanaler (eller i kombinasjon med analoge kanaler) for å øke salget og veksten til en bedrift. 

Formålet med leadsgenerering er å bygge en liste over personer som har indikert interesse i dine produkter og tjenester.

Ved å bruke disse teknikkene kan selgere bruke mer tid på personer som er i en aktiv kjøpsprosess, og mindre tid på personer som ikke er interessert i dine løsninger.

  

Hvorfor trenger vi leadsgenerering?

Leadsgenerering er viktig i dag fordi vi ønsker å prioritere å kommunisere med personer som selv har tatt initiativ til å lære mer om din bedrift og hva dere tilbyr.

I dag begynner 92% av kjøp innen B2B med et søk i Google, og det er kritisk at du har en markedsstrategi som møter kjøpere der de faktisk er med relevant informasjon.

Dette skaper en bedre opplevelse for både kjøper og selger ved at  kjøperen kan undersøke og finne frem til informasjon på egne premisser uten å bli avbrutt av en selger.

En person i en en aktivt kjøpsprosess er naturligvis mer mottakelige for et selgende budskap når de først blir kontaktet, da det er kommer fra bedrifter de ønsker å høre fra.

 

kvalifisering-leads

 

Selgeren kan derimot komme på jobb hver dag og prioritere de personene som allerede har vist en interesse i det de selger, og de kan dermed bruke sin tid langt mer effektivt.

Selgere vil da kunne ha flere gode samtaler med kvalifiserte leads som har høyere sannsynlighet for å bli en kunde, noe som vil føre til økt salg og høyere omsetning.

Utfordringen for mange bedrifter er å vite hvordan de skal generere leads i praksis fra sitt nettsted. I neste seksjon dekker jeg ulike typer leadsgenerering innen følgende kategorier: 

 • Innholdsproduksjon
 • IP-sporing
  Facebook
 • LinkedIn
 • PPC (Google Ads og Bing)
 • Retargeting
 • Konverteringsoptimalisering
 • Video
 • Interaktive verktøy
 • Chatbots
 • Spørreundersøkelser

 

 

43 effektive leadsgenererings-teknikker som fungerer i 2020

 

1) Lag innhold med partnere som tilbyr løsninger som er komplementære til dine egne

Godt innhold er nærmest en selvfølge i en moderne digital markedsstrategi. Uten å produsere innhold er det nærmest umulig å tiltrekke relevant trafikk til ditt nettsted. 

Det å produsere innholdet er likevel bare halve kampen. Den andre store utfordringen for mange bedrifter er å få innholdet sitt promotert godt nok i de ulike kanalene.

Det å promotere innhold er noe svært mange glemmer, noe som også er en av de vanligste årsakene til at bedrifter mislykkes med sin satsning på innholdsmarkedsføring. 

En måte å løse dette på er å eksponere ditt innhold til et større publikum ved å samarbeide med en av dine partnere slik at dere kan dele hverandres publikum. 

Hvis du har en samarbeidspartner som selger tjenester eller produkter som er komplementære til dine egne, så kan dere lage relevant innhold sammen.

To aktører som jobber sammen kan kombinere ekstremt mye fagkunnskap. Dette gjør at svært mange vil være interessert i å registere seg for å få tilgang til innholdet.

Samtidig blir det enklere for begge parter å produsere innholdet, og dere kan bruke hverandres digitale kanaler til å promotere innholdet. 

Noen muligheter du kan vurdere er: 

 • Lag et webinar sammen
 • Design av en infografikk
 • Skriv en guide
 • Skap en spørreundersøkelse og lag en rapport av resultatene
 • Tilby nyttige maler og dokumenter 

Deretter promoterer dere dette innholdet i deres egne nyhetsbrev, sosiale kanaler, gjesteartikler hos eksterne sider, og gjennom betalte annonser i relevante kanaler. 

På denne måten blir det en vinn/vinn-situasjon for begge parter, da innholdet blir enklere å lage, og begge partnere får eksponert sine løsninger for hverandre sitt publikum.

 

2) Legg ved en nedlastbar versjon av ditt innhold i PDF-format for lesere som ønsker å printe ut innholdet ditt 

Det har tidligere vært ansett som beste praksis å sette innhold som e-bøker og guider bak et skjema slik at besøkende må fylle ut sin kontaktinformasjon for å få tilgang. 

Ulempen med denne tilnærmingen er at innholdet blir mindre tilgjengelig for mange som er interessert, både på grunn av skjemaet og at PDF-filen er lite brukervennlig.

Det har derfor begynt å bli mer vanlig å lage en nettbasert versjon av for eksempel en e-bok ettersom mange foretrekker å lese innhold på en PC, nettbrett, eller mobil.  

Det var derfor overraskende lese i følgende undersøkelse fra HubSpot at det fortsatt er en høy andel av deres lesere som printer ut HubSpot sitt nedlastbare innhold. 

Heldigvis trenger du ikke å velge mellom å ha en nettbasert versjon av for eksempel en e-bok eller en PDF-versjon. Du kan få det beste av to verdener og tilby begge deler.

Min anbefaling er å alltid lage en nettbasert versjon av ditt tekstbaserte innhold.  Slik får du mer søkbart innhold og trafikk fra organisk søk, og flere får konsumert innholdet ditt.

 

shopify-pdf-ebok

 

I tillegg tilbyr du en PDF-versjon av det samme innholdet som leseren kan få tilsendt på e-post. Dette blir da en komplementær ressurs for dem som foretrekker en fysisk utgave. 

Du kan posisjonere PDF-filen med en setning som “Kan du ikke lese alt nå? Legg igjen din e-post og få guiden tilsendt på e-post”. 

  

3) Lag et unikt og relevant innholdstilbud for hver artikkel du publiserer på din blogg

Hvis du ser at dine eksisterende innholdstilbud konverterer lavere enn 20%, så er det stor sannsynlighet for at innholdet ikke oppleves som relevant nok for dine lesere. 

Det du kan gjøre for å konvertere flere blogglesere til leads er å tilby dem en slags oppsummering av artikkelen din i form av en sjekkliste eller infografikk. 

La oss ta en av verdens besøkte blogger innen markedsføring, HubSpot, som et eksempel på denne tilnærmingen. 

HubSpot sin tilnærming til leadsgenerering er en av hovedårsakene til at selskapet nådde en omsetning på 375.6 millioner dollar i 2017.

HubSpot tar i bruk en rekke smarte grep for å for å generere maksimalt med leads for hver artikkel de publiserer på tvers av sine blogger (Marketing, Sales, Service, og Agency).

En av de mest effektive teknikkene de bruker er å tilby et unike innholdstilbud for hver artikkel de publiserer. Her er for eksempel en oversikt over deres mest populære artikler: 

 

  

Hvis du besøker hver enkelt artikkel vil du få et tilbud som er svært relevant til temaet i artikkelen.

Her er et eksempel fra artikkelen “Here Are the Top Marketing Design Trends for 2018 [Infographic]” som inneholder tre ulike handingsoppfordringer:

En tekstlenke:

 

hubspot-cta-1

 

 

En "popup" i nedre høyre hjørne som utløses etter at du har scrollet ned til ca. 50%:

 

 

hubspot-cta-2

 

Et bilde på bunnen av artikkelen:

 

hubspot-cta-3

 

 

Alle de tre handlingsoppfordringene leder likevel til samme landingsside og tilbud:

 

 

hubspot-landingsside

 

 

HubSpot bruker også den samme tilnærmingen på andre artikler:

 
tabell-hubspot-innholdstilbud
 

HubSpot vil deretter følge opp hver nye lead med en e-postserie som oppfordrer hver nye kontakt til å registrere seg for en demo av HubSpot sin tjeneste.

Fordelen for deg er at dette innholdet ikke trenger å ha høy produksjonsverdi, og det er en rekke måter du raskt og enkelt kan lage et slikt innholdstilbud. 

Du kan for eksempel lage et tekstdokument i med din logo og skrifttype som oppsummerer artikkelen i form av en sjekkliste. 

Du kan også tilby en nyttig mal. Hvis du for eksempel hadde en artikkel om budsjettering for små bedrifter, så kunne du tilby leseren en nedlastbar budsjett-mal i Excel. 

Alternativt kan du lage en infografikk med Canva eller Venngage som oppsummerer artikkelen med bilder og illustrasjoner.

  

4) Erstatt lange e-bøker med maler og sjekklister som er enkle å konsumere for mottakeren

Det å tilby en e-bok har blitt en vanlig tilnærming for bedrifter som ønsker å generere leads fra sin hjemmeside. Det er likevel ikke nødvendigvis det mest effektive formatet. 

Mange lesere konsumerer dessverre ikke alt innholdet i en e-bok. Sannsynligvis er det mange som opplever at slike e-bøker inneholder generelle råd og for lite innsikt. 

Ofte har bedrifter en oppfatning om at mer innhold gir mer verdi, men når det kommer til leadsgenerering er det gjerne motsatt. Kortere innhold kan faktisk gi flere konverteringer. 

Tenk på det slik:

Når en person besøker ditt nettsted for første gang, så ønsker de å oppnå et resultat. De leter etter relevant informasjon eller verktøy som kan gi dem en rask løsning.

En e-bok kan bli en brems i kjøpsprosessen da lengden på en e-bok kan bli for omfattende til at en person ønsker å investere sin tid på å konsumere det. 

Hvis du derimot tilbyr kortere innhold i form av sjekklister, nyttige maler, eller en infografikk, så kan besøkende oppfatte at dette innholdet vil gi dem en rask løsning.  

Tenk også på at målet ditt for førstegangsbesøkende bør være først og fremst å få dem inn i din kontaktdatabase, slik at du har muligheten til å varme opp leads i etterkant. 

Du kan be om mer kontaktinformasjon senere og tilby dem mer utdypende innhold etterhvert som de blir mer engasjert med ditt innhold og løsning.

 

5) Produser et videokurs i flere deler  

Videokurs er en perfekt form for innholdstilbud hvis du selger komplekse tjenester eller kompetanseheving i form av kurs og sertifiseringer. 

Fordelen med et videokurs er at du kan formidle mye informasjon på kort tid siden innholdet er i videoformat, og å se en video er en form for passivt engasjement.

Samtidig kan du dele opp kurset i flere deler og sende hver del på e-post slik at det blir enklere for seeren å konsumere innholdet. 

Hvis du for eksempel har en videoserie på tre til fem videoer, så kan du dryppe disse videoene til kontakter over tre til ti dager med en serie med e-poster. 

Eksempler på slike kurs kan du se her fra ManyChat, Ahrefs, og HubSpot Academy.

De fleste bedrifter tar seg ikke tid til å produsere en slik videoserie.

Dette gir deg og din bedrift en mulighet til å stå ut i markedet. I tillegg vil ikke et videokurs nødvendigvis være vanskelig å produsere. 

Du kan for eksempel bruke Camtasia eller Screenflow og spille inn en presentasjon du tidligere har presentert på et frokostseminar eller kurs du har holdt tidligere.

En annen stor fordel med en videoserie er hvordan video i kombinasjon med moderne teknologi lar deg enkelt analysere hvor engasjert en kontakt er.

Ved å bruke integrere HubSpot eller Marketo med plattformer som Wistia eller TwentyThree får du dyp innsikt i hvor mye av hver video en kontakt har sett:

  

wistia-heatmap-hubspot

Heatmap fra Wistia i HubSpot CRM

 

HubSpot x TwentyThree heatmap

 

Heatmap fra TwentyThree

 

6) Identifiser hvilke bedrifter som besøker ditt nettsted med Leadfeeder

Det er ikke alltid at besøkende legger igjen sin kontaktinformasjon på ditt nettsted selv om de både er interessert i dine løsninger og oppfyller alle kriteriene for en god kunde. 

En effektiv måte å jobbe rundt dette er ved å bruke verktøy som Leadfeeder for å identifisere hvilke selskaper som besøker ditt nettsted. 

Leadfeeder er et verktøy som integreres med Google Analytics, og lar deg identifisere hvilke bedrifter som besøker ditt nettsted ved å spore IP-adressen til besøkende.

 

leadfeeder-leadsgenerering

  

Etter du har integrert Leadfeeder med Google Analytics, så blir du tilsendt en daglig oppsummering på e-post som viser hvilke bedrifter som har besøkt ditt nettsted.

Hver bedrift får har en egen profil som viser relevant informasjon som omsetning, bransje, antall ansatte, hvor i landet de er plassert og annen relevant informasjon for en selger. 

En selger kan dermed bruke Leadfeeder for å enkelt identifisere de selskapene de bør legge inn i sitt CRM-system og mulignes proaktivt følge opp.

 

7) Kontobasert IP-sporing og annonsering med Albacross

Albacross er en svensk løsning som har mange av de samme funksjonene som Leadfeeder.

Det som skiller de to løsningene er at Albacross også lar deg annonsere både mot selskapene som har besøkt siden din, og selskaper du har identifisert i forkant.

 

albacross-leadsgenerering

 

 

Med Albacross kan du enten laste opp en liste over selskaper du ønsker som kunde, eller bruke innebygde filtre som viser bestemte selskaper du er interessert i å arbeide med. 

Albacross vil deretter matche dine lister med sin egen database med tusenvis av nordiske selskaper slik at du kan annonsere mot de utvalgte selskapene du ønsker som kunde.

 

8) Lag en lukket Facebook-gruppe

En Facebook-gruppe er en av de mest undervurderte metodene for leadsgenerering, og er en god måte å skape en form for toveis-kommunikasjon med potensielle kunder.

En lukket Facebook-gruppe kan være mer engasjerende enn en e-post, og er en effektiv måte å spre artikler, videoer, eller sette opp livestreams via Facebook Live.

Facebook-grupper kan også bli virale til en viss grad ved at medlemmer inviterer venner og kollegaer de mener kan få verdi fra gruppen.

I tillegg kan Facebook-grupper skape flere kontaktpunkter mellom deg og potensielle kunder uten at du trenger å sende flere e-poster eller sette opp annonser.

Du kan for eksempel invitere nye abonnenter av ditt nyhetsbrev til Facebook-gruppen din, eller oppfordre besøkende til ditt nettsted til å bli medlem av din private gruppe:

lukket-fb-gruppe-leadsgenerering

  En oppfordring til besøkende om å bli med i en lukket Facebook-gruppe (fra impactbnd.com)

 

9) Integrer Facebook Lead Ads med ditt CRM-system 

Facebook Lead Ads er en av de nyere typene annonser fra Facebook, og er uten tvil en av de mest effektive måtene å generere leads på gjennom Facebook. 

Lead Ads gjør at du slipper å opprette landingssider, takkesider, e-postsekvenser, og skjemaer, og lar heller en person konvertere på et tilbud uten å forlate Facebook. 

Slik fungerer det: 

1) Mottakeren ser et sponset innlegg i sin Newsfeed:

 

Facebook Lead Ad 1

 

2) Et skjema på Facebook dukker opp:

 

Facebook Lead Ad 2

 

3) Eksisterende informasjon om mottakeren blir automatisk fylt inn:

 

Facebook Lead Ad 3

 

4) Etter å ha klikket send vil mottakeren få informasjonen tilsendt til sin e-postadresse:

 

Facebook Lead Ad 4

 

Du kan integrere Lead Ads med CRM-systemer som HubSpot, Salesforce, Marketo, Zoho, Mailchimp, og en rekke andre løsninger, eller eksportere leads i en .csv-fil.

 

10) Last opp lister over kunder og leads til Facebook, og lag speilpublikum av disse for å nå ut til flere av dine ideelle kunder

Når du endelig har knukket koden for hvordan du genererer varme leads som blir til lojale kunder, så ønsker du naturligvis å tiltrekke flere av den samme typen kontakter.

Da bør du begynne med Facebook, da Facebook har ekstreme mengder med data om hver bruker som gjør det enkelt å finne et publikum som ligner på dine beste kunder. 

I en undersøkelse av Sharelabs fra 2015 viste at Facebook hadde over 3000 petabytes med brukerdata fordelt på 1.6 milliarder brukere. 

På Facebook kan du laste opp e-postlister eller telefonnummer, og deretter la Facebook sin algoritme kan deretter identifisere relevante datapunkter om hver person.

(Merk at når du laster opp en liste over kontakter, så er Facebook kun en databehandler. Det innebærer at det er ditt ansvar å etterleve kravene fra GDPR).


Dette kalles et speilpublikum (eller lookalike audience på engelsk). Et speilpublikum lar 
Facebook gjøre jobben med å finne "tvillingene" av dine leads og kunder for deg.


På denne måten kan du utvide ditt publikum, og spisse dine annonser mot de mest verdifulle personene som ikke har hørt til deg før til en langt lavere kostnad.

Når du bruker et speilpublikum i dine kampanjer øker sannsynligheten for at dem som ser annonsen vil klikke på dine annonser, konvertere på ditt nettsted, og bli til varme leads.

  

11) Del en video på Facebook for å få god organisk spredning, og lenk til en landingsside med et relevant innholdstilbud 

Alle bedrifter vet at de må være på sosiale medier, men dessverre er det ikke alle som får en avkastning på tiden og pengene de investerer på Facebook og andre sosiale kanaler. 

En av årsakene til dette er lav organisk rekkevidde. Det er ingen nyhet at den organiske rekkevidden på innlegg på Facebook er langt lavere enn før.

Selv om du stort sett må betale for annonser på Facebook for å nå ut til et større publikum, så er det likevel måter du kan nå ut til din målgruppe organisk.

En av de mest effektive måtene å oppnå høy organisk rekkevidde på Facebook i dag og nå ut til et stort publikum ved å laste opp og publisere en engasjerende video.

Husk at Facebook har en kompleks algoritme som bestemmer hvilke innlegg du og jeg ser i vår newsfeed på Facebook, og algoritmen tilpasser brukeropplevelen til hvert individ.

 

Hvis du for eksempel liker og kommenterer på visse typer innlegg, eller om du ser store deler av en videoer fra en side, så vil Facebook vise deg flere lignende innlegg.

Formatet som gir høyest engasjement på Facebook i dag er uten tvil video, enten det er videoer som er lastet opp til Facebook, eller om det er en "live stream" gjennom Live.

Facebook rangerer faktorer som hvor stor prosentandel av en video som har blitt sett. I tillegg vil det å se en lengre video være en større forpliktelse enn å se en kort video.

 

Når du først har bygget et publikum kan du også begynne å bruke videoer for å generere leads fra din bedriftsside på Facebook.

Når du publiserer dine videoer, så kan du legge ved en lenke til en landingsside eller produktside som lar seerne dine klikke seg til ditt nettsted og vekk fra Facebook.

 

 

12) Opprett en LinkedIn Sales Navigator-konto og sett opp en integrasjon med ditt CRM-system

LinkedIn Sales Navigator et verktøy for sosialt salg, og hjelper selgere og markedsførere med å gjøre prospektering langt mer effektivt og treffsikkert.

Fordelen med Sales Navigator er at løsningen gjør det raskt og enkelt å finne de personene og bedriftene som oppfyller dine kriterier for hva som er en god lead.

LinkedIn Sales Navigator gir deg smarte anbefalinger på personer du bør ta kontakt med. og gir deg varslinger på viktige nyheter fra en bedrift du ønsker som kunde.

Du kan også bruke Sales Navigator til å sende direktemeldinger (InMails) til interessante kontakter, og opprette filtre som gjør det enkelt å finne leads av høy kvalitet.

Inmails kan også være en mer akseptert måte å ta kontakt på enn å for eksempel sende en kald e-post ettersom GDPR er nå implementert også i Norge.
 

hubspot-linkedin-sales-navigator

 

Merk deg at Sales Navigator er en betalt løsning, men med på kjøpet får du et ubegrenset antall søk og enda bedre søkefiltre som lar deg finne de perfekte kundene.

Det finnes også gode integrasjoner med CRM-systemer som HubSpot og Salesforce. På den måten kan alt av jobben du gjør på LinkedIn gjøres fra ditt CRM-system.

 

13) Publiser innhold fra den personlige LinkedIn-profilen til de ansatte i selskapet og lenk til relevante artikler eller innholdstilbud

En personlig LinkedIn-profil har god organisk spredning sammenlignet med en bedriftsside så lenge det personlige nettverket har en størrelse på noen hundre kontakter.

Der andre kanaler i stor grad har blitt betalte plattformer, så kan du nå ut til svært mange personer ved å publisere et innlegg som dine kontakter engasjerer seg med helt gratis.

Et passe stort nettverk på LinkedIn (200-1000 kontakter) gir god rekkevidde, og et innlegg fra en personlig profil har en stor sannsynlighet for å bli klikket på og delt.

Selv om mange har en LinkedIn-profil i Norge i dag, så er det få som bruker den strategisk i sitt daglige arbeid når de skal generere leads og vinne nye kunder.

Det kan være vanskelig å få dine kollegaer til å begynne å bruke LinkedIn, men det er mange fordeler og insentiver ved å være aktiv på plattformen på en daglig basis.

 

linkedin-profil-dele-innlegg

 

Når det kommer til leadsgenerering på LinkedIn, så er det å publisere innhold de ansattes profiler en av de mest effektive måtene å komme foran riktig målgruppe på.

Ved å koble opp hver profil til en publiseringsløsning som Buffer, Hootsuite, eller HubSpot, kan din bedrift nå ut til en stor andel av markedet 

Gjennom disse løsningene kan en person enkelt koordinere publisering av enten en artikkel eller et innholdstilbud som er relevant for din målgruppe på tvers av profilene.

På denne måten kan du tiltrekke mer trafikk, generere leads av høy kvalitet, og bytte et godt nettverk uten å måtte investere noe utenom litt tid.
 

14) Sett opp LinkedIn Lead Gen Forms og integrer det med ditt CRM-system for å generere leads direkte fra LinkedIn

LinkedIn Lead Gen Forms er en type annonse du kan bruke for å fange opp leads fra LinkedIn uten at mottakeren må forlate plattformen.

Hvis du allerede har et innholdstilbud som konverterer, så er Lead Gen Forms god måte å skalere opp volumet av leads med minimal tidsbruk.

 

linkedin-lead-gen-forms

 

En av de største fordelene med Lead Gen Forms er at skjemaene som mottakeren ser vil automatisk fylles ut med eksisterende informasjon om dem.

I tillegg er det enkelt å vise avkastningen på disse kampanjene, og du får god oversikt over kostnad per lead, antall konverteringer, og hvilke segmenter som gir deg mest leads.

Du kan også integrere LinkedIn Lead Gen Forms med en rekke systemer som Salesforce, Marketo, Dynamic 365, eller andre systemer via Zapier for å sende leads direkte dit.

 

15) Send målrettede Sponsored Inmails på LinkedIn for å nå ut til dine ideelle kunder med en personlig melding

I B2B er det en utfordring å tiltrekke kvalifiserte leads. Vi kan produsere innhold vi mener er relevant for vår målgruppe, eller vi kan by på relevante søkeord i Google og Bing.

Selv om disse tiltakene kan være effektive, så er det likevel ingen garanti for at vi når ut til dem vi ønsker å ha som kunder.

Hvis du har et snevert segment med personer du ønsker å nå ut til, så kan LinkedIn Sponsored Inmails være løsningen for deg.

LinkedIn har en enorm database med over 500 millioner brukere, med 1.2 millioner i Norge, og har informasjon om stilling, omsetning, bransje, antall ansatte, og mer.

Du kan også laste opp lister fra ditt CRM-system og la LinkedIn matche denne informasjonen med sin egen database.

Med LinkedIn har du med andre mange muligheter til å oppsøke riktig person, og med Sponsored Inmails lar deg kontakte relevante personer på en direkte, men personlig måte.

Nøkkelen til å lykkes er å tilpasse budskapet i dine Inmails til bransjen eller rollen du når ut til, da ulike personer er opptatt av ulike aspekter ved din løsning.

Deretter er det kritisk at du gir mottakeren det neste steget, slik at du skaper en mulighet for konvertering og salg.

Her kan du for eksempel sende ditt beste innhold, dele en relevant kundehistorie, eller sende en lenke til din kalender slik at mottakeren kan booke et møte med deg.

 

 

16) Installer LinkedIn Insight Tag for å forstå hvilke kampanjer som gir deg flest leads

LinkedIn beskriver Insight Tag på følgende måte:

"LinkedIn Insight Tag er en kort Javascript-kode som styrer konvertering, retargeting, og webanalyse for annonseringskampanjer på LinkedIn."

Dette er en kode som installeres på hele ditt nettsted, og har en rekke funksjoner som ligner på Facebook-pikselen mange allerede bruker i dag.

Insight Tag gir deg en rekke muligheter, og vil gi deg bedre innsikt i hvilke kampanjer som gir best avkastning.

Med Insight Tag kan du måle:

 • Antall konverteringer
 • Konverteringsrate
 • Prosentandelen av klikk som ledet til en konvertering
 • Prosentandelen av visninger som ledet til en konvertering
 • Kostnad per lead
 • Verdien av en konvertering
 • Avkastning på dine annonseutgifter


I hver kampanje du setter opp på LinkedIn, så kan du velge å sette opp en konvertering (sfor eksempel en nedlasting) som informerer deg om effekten på denne kampanjen.

Insight Tag vil med andre ord fortelle deg hvilke kampanjer som genererer flest leads slik at du kan flytte ditt budsjettet til de mest effektive kampanjene.

Ved å installere Insight Tag vil du dermed kunne gjøre LinkedIn til en solid bidragsyter til å bygge din pipeline og øke salget.

 

17) Ta i bruk LinkedIn Website Demographics og Matched Audiences for å skape målrettede retargeting-kampanjer som konverterer

Som nevnt i forrige punkt åpner LinkedIn Insight Tag mange muligheter for dine kampanjer, blant annet Website Demographics og Matched Audiences.

LinkedIn Website Demographics lar deg forstå demografien til besøkende bedre, og gir deg informasjon om besøkendes stilling, bransje, navn på selskap og mer.


linkedin-website-demographics

 

Denne funksjonaliteten er nyttig for å forstå effekten av dine kampanjer, og du kan bruke denne innsikten til å forbedre fremtidige kampanjer for ditt publikum.

Du kan også skape Matched Audiences som lar deg opprette bestemte segmenter basert på sidevisninger, eller ved å laste opp navn på selskaper eller kontakter.

Du kan for eksempel lage Matched Audiences for segmenter som:

 • Daglig ledere i de 100 selskapene du har mest lyst å arbeide med
 • Besøkende som har kommet til en landingsside uten å fylle inn et skjema
 • Leads som er i din database, men som ikke har registrert seg for en demo 
 • Besøkende som har besøkt bestemte sider som "Pris" eller "Kundehistorier"

 

Dette åpner opp muligheter for å sette opp retargeting-kampanjer, og annonsere mot et bestemt utvalgt av selskaper eller individer.

Retargeting lar deg sende annonser mot personer som har besøkt nettstedet ditt tidligere, og du kan da følge opp personer som ikke konverterte med et relevant tilbud.

Annonsering mot bedrifter (eller Account Targeting på engelsk) lar deg laste opp en liste over selskaper du ønsker å arbeide med, slik at du kun når dem som har høyest verdi.

LinkedIn vil deretter prøve å matche listen med sin database slik at du kan annonsere og påvirke de beslutningstakerne i selskapene du ønsker å nå.

 

website-audiences-linkedin

 

 

 

18) Send trafikk fra PPC-annonser til en landingsside med et relevant tilbud

En av de store forskjellene mellom en søkemotor og en kanal som for eksempel Facebook er at søkeren aktivt søker etter en bestemt løsning.

Dette kan være et tegn på at en som søker i en søkemotor er nærmere et kjøp enn en person som tilfeldigvis trykker på et innlegg på Facebook eller LinkedIn.

Hvis du investerer i PPC (pay-per-click) må du derfor sørge for at du optimaliserer dine nettsider for å konvertere søkere til leads og kunder.

Svært mange bedrifter sender trafikk fra Google Ads eller Bing til sin hjemmeside.

I mange tilfeller reduserer dette sannsynligheten for at besøkende konverterer på ditt nettsted fordi siden de lander på ikke gir det søkeren leter etter.

Istedenfor å sende en person til forsiden, så bør du heller skape en dedikert landingsside som gjør det enkelt for besøkende å konvertere på.

På denne landingssiden kan du tilby enten et relevant innholdstilbud, eller en form for salgssamtale i form av rådgivning, demo, eller prøveversjon.

I dette eksempelet fra Ludico, så tilbyr de en e-bok om “Robotic Process Automation”.

 

1) En annonse dukker opp når en person søker på ord som "robotic process automation":

 

ludico-1

 

2) De som klikker lander på en landingsside som tilbyr e-boken:

 

ludico-2

 

3) De som konverterer på landingssiden for deretter et tilbud om en konsultasjon rundt samme tema:

 

ludico-3

 

For dem som kun konverterer på e-boken vil da motta en e-postsekvens som minner dem på at de kan melde seg på konsultasjonen.

Ved å bruke denne tilnærmingen gir du søkeren akkurat det du søker etter. Dette vil naturligvis bidra til flere konverteringer for din bedrift.

 

19) Eksporter dine Google Ads-kampanjer til Bing for å en lavere CPC og mindre konkurranse

Det er ingen tvil om at det er Google som er den dominante søkemotoren i dag, men du bør likevel ikke undervurdere Bing og deres annonseplattform.

Bing har i løpet av de siste årene økt sin markedsandel fra 7% til 33% i USA i løpet av de siste årene, og har en 17% markedsandel i Norge.

Selv om Bing ikke kan levere det samme volumet av visninger og klikk, så veier plattformen opp med lavere priser og gode resultater i mange ulike bransjer.

En undersøkelse fra Search Engine People fant ut at Bing-annonser kan være opp mot 70% rimeligere enn Google Ads! 

Bing kan med andre ord være en god kilde til leads som mange av dine konkurrenter ikke tar i bruk i dag.

En fordel med Bing er at det er lett å starte hvis du har eksisterende Google Ads-kampanjer, da du kan enkelt din konto, kampanjer, og annonser til Bing.

Du vil derfor redusere kostnad per klikk (CPC), redusere kostnad per lead, og generere flere varme leads med en minimal investering av tid.

  

20) Sett opp Google RSLA for å by mer på de søkene som har høyest verdi for din bedrift

Veien til et kjøp kan bestå av mange søk og kontaktpunkter med ulike leverandører, men en stor andel av disse resulterer aldri i en konvertering eller et salg.

Det er derfor logisk at du bør optimalisere dine Google Ads-kampanjer for de søkerne som vet om deg, er nærmest et kjøp, og som dermed har høyest verdi for din bedrift.

Google RSLA gir deg denne muligheten. RSLA står for Remarketing Lists for Search Ads, og lar deg kun vise søkeannonser til de segmentene som du ønsker å annonsere mot.

RSLA har ingenting med display-annonsering å gjøre, og det eneste RSLA og display har til felles er at begge bruker informasjonskapsler til å spore atferden til besøkende.

En vanlig Google Ads-kampanje er satt opp slik at alle budene er like for alle søkere, uavhengig av hvor i kjøpsprosessen personen bak søket er.

RSLA lar deg by mer på de søkene som er nærmere kjøp, da personene bak disse søkene har allerede hørt om deg, og har en eksisterende relasjon med din bedrift.

Du kan for eksempel ekskludere kunder som nylig kjøpte fra deg for å kun annonsere mot potensielle kunder, slik at du ikke kaster bort annonsekroner.

Du kan også bruke RSLA til å by mer på brede og generelle søkeord, men du viser annonsene kun til dem som har besøkt ditt nettsted tidligere og kjenner til din merkevare.

RLSA kan potensielt gi deg trafikk av bedre kvalitet, lavere pris per klikk, og ikke minst høyere konverteringsrater og flere leads fra ditt nettsted.

 

21) Segmenter besøkende basert på hvor de er i kundereisen og opprett retargeting-kampanjer for hvert stadie

Retargeting er en effektiv måte å bygge merkevare og få flere klikk til ditt nettsted.

Retargeting er på papiret ganske enkelt, og fungerer på følgende måte:

Steg 1: Du installerer en sporingskode på ditt nettsted for å spore besøkende

 

Steg 2: Besøkende får annonser basert på hvilke nettsider de har besøkt når de ser gjennom nyhetsfeeden på Facebook eller når de leser en nettavis

Steg 3: De klikker seg tilbake til ditt nettsted der de forhåpentligvis konverterer

 

Det som begrenser effektiviteten til retargeting-annonser er hvor mye trafikk ditt nettsted får. Har du lite trafikk, så har du også et mindre publikum å annonsere mot.

Det gjelder derfor å være smart med hvordan du tar i bruk retargeting, og ikke vise alle besøkende samme budskap eller tilbud.

Dette kan gjøres ved å segmentere besøkende basert på hvilken fase de er i kundereisen: 

 

 • Bevisstgjøringsfasen: Besøkende besøker ditt nettsted for å lære mer om et bestemt tema. For dette segmentet kan du annonsere for sjekklister, infografikk, eller e-bøker.

 

 • Evalueringsfasen: Dette er personer som evaluerer ulike løsninger i markedet. Til disse kan du sende dem for eksempel kundehistorier eller produktinformasjon.

 

 • Beslutningsfasen. Dette er personer som har leste dine kundehistorier eller sett på prissiden. Send dem retargeting-annonser for en demo eller konsultasjon.

 

På denne måten vil du kunne tilby riktig tilbud til riktig person for alle som besøker ditt nettsted, og generere høyst relevante leads for en lav kostnad.

 

22) Sett opp retargeting-kampanjer på tvers av enheter med Perfect Audience eller Adroll

I dag er det utfordrende å nå ut til kjøpere ettersom de bytter stadig mellom ulike enheter som PC, nettbrett, og mobiltelefon.

Med Perfect Audience kan du likevel følge en person på tvers av enheter uten at du trenger å samle inn deres kontaktinformasjon.

Dette gir deg muligheten til å enkelt kjøre retargeting-kampanjer mot en person på tvers av alle enhetene de bruker.

Du kan i tillegg spore avkastningen på dine kampanjer, selv om visningen av annonsen og selve konverteringen har skjedd på to ulike enheter!

Retargeting på tvers av enheter vil med andre ord gi kjøpere riktig tilbud til riktig tid, samtidig som du genererer høyst relevante leads til en lav kostnad.

 

cross_device_tracking_small_perfect_audience

 

 

23) Opprett en retargeting-kampanje mot blogglesere og følg opp med et relevant innholdstilbud basert på hvilket tema de leste om

Hvis du har produsert artikler over lengre tid, så har du dekket mange ulike temaer innenfor ditt fagfelt.

Selv om du har optimalisert dine artikler for konvertering, så er det likevel ikke alle lesere konverterer når de leser dine artikler, noe du kan løse med retargeting-kampanjer.

Med retargeting kan du følge opp et besøk på din blogg med et innholdstilbud som er relatert til temaet besøkende leste om.

La oss si at du var markedssjef for et rekrutteringsselskap.

Du har det siste halvåret fått produsert fire artikler per måned fordelt på seks ulike kategorier relatert til rekruttering og bemanning.

Det er dermed 24 ulike artikler fordelt på seks temaer som tiltrekker interesserte lesere  og potensielle kunder fra sosiale medier, organisk søk, nyhetsbrev, og betalte annonser.

Du kan da opprette et publikum (på Facebook, Google, eller andre annonseplattformer) per kategori som du kan sende annonser mot:

For eksempel:

Lesere av kategorien “Stillingsannonser” får en retargeting-kampanje som tilbyr dem en infografikken “Hvordan lage den perfekte stillingsannonsen”.

Lesere av kategorien “Employee Branding” vil derimot får en retargeting-kampanje som tilbyr dem en nybegynnerguide til “Employee Branding”.

Slike retargetingkampanjer vil oppleves som relevant for mottakeren, og vil dermed bidra til å generere kvalifiserte leads til en lav kostnad. 

I tillegg vil slike kampanjer bygge kjennskap til din bedrift, og du får mer ut av ditt eksisterende innhold.

 

24) Legg et klikkbart telefonnummer i hovedmenyen på ditt nettsted for å generere flere innkommende telefonsamtaler

For mange bedrifter det å få flere telefonsamtaler en høyere prioritet enn å for eksempel bygge en stor kontaktdatabse med e-postadresser. 

Når målet er flere telefonsamtaler, så må det dermed være enkelt for besøkende til ditt nettsted å finne ditt telefonnummer slik at de kan ringe til deg.

Dette kan du gjøre ved å legge til et klikkbart telefonnummer i hovedmenyen på ditt nettsted slik at det er godt synlig og enkelt å trykke på.

Dette kan du gjøre ved å bruke følgende kode:

 

 

Dette gjør det enkelt for besøkende på mobil å ringe deg med kun ett klikk.

Hvis du ønsker å måle effekten av alle disse telefonsamtalene kan du også bruke analyseverktøy som FreeSpee for å se hvilke sider og søkeord som gir flest samtaler.

 

25) Bruk tekstlenker som handlingsoppfordringer i bloggartikler 

Når målet er å generere leads fra bedriftsbloggen, så er beste praksis å ha en handlingsoppfordring i artikkelen som konverterer lesere til leads.

Den vanligste tilnærmingen har vært å plassere denne oppfordringen til handling på bunnen av en artikkel.

Da HubSpot undersøkte hvor effektivt det var å plassere handlingsoppfordringen på bunnen, fant de ut at en slik handlingsoppfordring kun genererte 6% av alle deres leads.

HubSpot konkluderte med at mellom 47% og 93% (avhengig av artikkelen de så på) av alle leads fra deres blogg kom fra tekstlenker strategisk plassert inne i hvert artikkel.

 

discrete-internal-link-cta-1

 

Ifølge HubSpot har mange i dag det vi kaller “banner blindness”. Det vil si at en vanlig handlingsoppfordring ser ut som en bannerannonse, noe som resulterer i færre klikk.

 

direct-internal-link-cta-1

 

Samtidig vet vi at svært mange ikke tar seg tiden til å lese en hel artikkel, og det å vise en handlingsoppfordring tidlig i artikkelen kan dermed bidra til økte konverteringer.

Fordelen med tekstlenker er at de er enkle å lage, og tekstlenker gir besøkende akkurat det de søker etter raskere enn ved at de må scrolle til bunnen av en artikkel. 

Du kan også legge inn flere tekstlenker i gamle artikler, slik at du kan optimalisere disse for å konvertere flere lesere til leads fra eksisterende innhold. 

Bruk for eksempel Google Analytics eller HubSpot til å se hvilke artikler som har mange visninger, men som ikke har generert mange leads.

Deretter legger du inn lenker til relevante e-bøker, opptak av webinarer, sjekklister, kundehistorier, og annet relevant innhold.

 

26) Bruk en HTML-boks for å bryte opp teksten og få flere konverteringer fra bloggartikler

I tillegg til tekstlenker og en handlingsoppfordring på bunnnen av en artikkel, så kan du også bruke en HTML-boks for å bryte opp teksten i dine bloggartikler.

En slik HTML-boks kan se slik ut:

 

salesforce-html-tekstboks

 

Fordelen med disse HTML-boksene er at de både står i stor kontrast til resten av teksten, den bryter opp teksten for å skape bedre lesbarhet, og øker konverteringer fra din blogg.

I tillegg slipper du å bruke en grafisk designer for å lage en god handlingsoppfordring. Ved å bruke følgende kode kan du lage en slik HTML-boks helt selv:

 

 

 

27) Legg til et ønsket utfall eller fordel ved å trykke på en oppfordring til handling for å få flere klikk og konverteringer

Et vanlig råd du hører fra markedsførere er at du må bruke knapper som har god kontrast fra resten av siden, slik at knappen er godt synlig og for å få mange klikk.

Selv om en knapp har god kontrast, så må likevel teksten i en handlingsoppfordring kommunisere hvorfor en besøkende skal trykke.

Ofte bruker vi bare “Lær mer” eller “Last ned” på en handlingsoppfordring.

Selv om dette ikke er store kritiske feil, så kan du gjøre noen små grep som skaper bedre resultater uten å måtte investere mye tid og ressurser.

Ifølge Michael Aagaard fra Unbounce, så kan du stille deg to spørsmål for å skrive en god handlingsoppfordring:

 

 1. Hva er leserens motivasjon for å klikke på handlingsoppfordringen?
 2. Hvor vil leseren havne når de klikker på handlingsoppfordringen?

 

Hvis du har disse to spørsmålene i bakhodet når du skaper en handlingsoppfordring, så vil kunne lage knapper, bilder, eller lenker som langt flere klikker på.

 

handlingsoppfordring-eksempel-unbounce

 

 

28) Ta i bruk bruk progressiv profilering for å skape en bedre brukeropplevelse på dine skjemaer

Skjemaer med en dårlig brukeropplevelse kan det resultere lave konverteringer. Det betyr at du går glipp av verdifulle leads og potensielle kunder.

Når en person skal fylle ut et skjema på ditt nettsted, så må de ikke føle at de fyller inn ligningspapirene sine, og mange velger dessverre å ikke fylle inn lange skjemaer.

Mange bedrifter svært grådige når de bruker et skjema for å samle inn kontaktinformasjon fra besøkende. De ber om for mye informasjon, alt for tidlig.

Færre felter betyr ikke nødvendigvis høyere konverteringer, men det er likevel et element på ditt nettsted som er verdt å teste hvis nettstedet har en lav konverteringsrate.

Løsninger som HubSpot og Marketo har smarte løsninger på akkurat denne problemstillingen med en funksjon som heter progressiv profilering.

Progressiv profilering innebærer at skjemaer på et nettsted ikke ber om informasjon fra besøkende hvis denne informasjonen allerede ligger i systemet.

HubSpot og Marketo har også progressive felter. Hvis en person allerede har gitt fra seg navn og e-postadresse, så kan systemene bytte ut disse feltene med nye spørsmål.

 

add-progressive-profiling

 

Skjemaer som tar i bruk progressiv profilering vil da kunne endre seg dynamisk basert på mengden av informasjon systemet har på en besøkende.

I praksis betyr dette at du ikke trenger å be om alt av nødvendig informasjon første gangen en person besøker ditt nettsted, men be om nye spørsmål hver gang.

Du kan dermed fokusere på å konvertere førstegangsbesøkende ved å be om lite informasjon. Deretter kan du modne dem med relevante e-poster i etterkant.

På denne måten skremmer du ikke vekk leads ved å be om for mye informasjon første gangen de besøker siden din.

Progressiv profilering vil dermed sikre både høye konverteringer, og at en person vil over tid gi deg nok informasjon til at du eller dine selgere kan enklere kvalifisere dem.

 

29) Opprett skjemaer med flere steg som gir  mikrokonverteringer og som øker sannsynligheten for at besøkende fullfører skjemaer

I boken "Influence: The psychology of persuasion" forklarer Robert Cialdini at mennesker blir styrt av en rekke triggere, og at vi blir påvirket på mange måter vi ikke er bevisst på.

En av disse triggerne er at vi ønsker å fremstå som konsekvente i forhold til ting vi har tidligere sagt eller gjennomført, noe vi kan ta i bruk når målet vårt er å generere leads.


Eksempel fra Shopify og hvordan de bruker skjemaer i flere steg for at flere besøkende skal registrere seg for en prøveversjon av deres tjeneste.

 

Steg 1:

 

shopify-1

 

 

Steg 2: 

 

shopify-2

 

 

Du har sikkert hørt fra mange eksperter innen markedsføring at du må redusere antall felter på dine skjemaer for å øke konverteringen på ditt nettsted.

Ulempen med dette er naturligvis at du har mindre informasjon om nye leads, og det vil være vanskeligere for salgsavdelingen å kvalifisere kontakter med lite informasjon.

Hvordan kan vi da sørge for å både holde konverteringsratene høye samtidig som vi genererer leads av god kvalitet?

Nesten uavhengig av bransje, så er pris en av de vanligste spørsmålene en leverandør får fra potensielle kunder.

De fleste som kjøper løsninger av en høy verdi forstår at en leverandør ikke kan gi en pris basert kun på enkel kontaktinformasjon.

Likevel stiller ber bedrifter besøkende om kontaktinformasjon som navn og telefonnummer.  Alle som ser et slikt skjema vet at de vil bli oppringt av en selger.

Samtidig vil de fleste bedrifter trenge mer enn kontaktinformasjon for å gi leads et korrekt kostnadsbilde av løsningen de tilbyr.

Måten du kan løse denne problemstillingen er å dele opp skjemaer og landingssider inn i flere deler og plassere feltene i riktig rekkefølge.

Istedenfor å ha en landingsside og ett skjema for å fange opp leads, så fordeler du feltene på to eller flere sider og skjemaer der graden av forpliktelse øker for hvert steg.

Dette innebærer at en person viser en grad av interesse i dine løsninger ved å fylle ut et del 1 av et skjema, så føler denne personen seg mer forpliktet til å fullføre det.

Slik gjør du det:

 

Steg 1) Still spørsmål med med lav forpliktelse og som lar besøkende være anonyme

Her kan du stille "ufarlige" kvalifiseringsspørsmål som:

 

 • Hva er dine mål for X?
 • Hva gjelder din sak?
 • Hvor mye er en kunde verdt for deg?
 • Hva er din største utfordring med X?
 • Hva er postnummeret ditt?

 

Disse spørsmålene er knyttet til løsningen du selger, og skal være enkle å svare på. 

 tandem-landingsside-1


Steg 2) Still spørsmål med middels forpliktelse

Her kan du stille mer konkrete spørsmål som bidrar til å identifisere personen eller bedriften som kommer med en henvendelse. Noen eksempler er:

 

 • Hva er ditt budsjett?
 • Hva er URL'en til ditt nettsted?
 • Hva beskriver deg best?
 • Hvor mye omsetter ditt selskap for?
 • Hvor mange ansatte er det i ditt selskap?

 


Steg 3) Be om kontaktinformasjon

Til slutt må du be om kontaktinformasjonen til en interessent. I de tidligere stegene har dem som ikke er interessert falt fra, slik at kvaliteten på disse henvendelsene blir høye.

 

tandem-landingsside-2

 

  

30) Gjør overskriften på landingssiden mer tydelig, bruk et visuelt hierarki og bruk korte punktlister som selger inn det du tilbyr

 

Fordelen med å arbeide med teksten på dine landingssider er at det er enkelt å både endre og teste.

Selv om du tilbyr noe av verdi til besøkende, så kan et utydelig budskap hindre at de laster ned din e-bok eller registrerer seg for en demo av tjenesten din.

Det første elementet du bør se på er overskriften. Hva enn du tilbyr, så må en overskrift svare på to viktige spørsmål:

1) Hva er dette for noe?
2) Hvordan hjelper dette meg?

Hvis en overskrift ikke er tydelig nok til å svare på disse spørsmålene, så trenger du en ny overskrift!

Sørg også for at en eventuell undertittel underbygger innholdet i overskriften, og at den bidrar til å skape et visuelt hierarki som styrer besøkende mot en ønsket handling.

Når det gjelder resten av en landingsside, så bør du vurdere å bruke punktlister som gjør det raskt og enkelt for besøkende å forstå fordelene med hva enn du tilbyr dem.

 

Punktlister er effektive, da disse de krever at du må være tydelig og overbevisende med svært få ord.

Mange bedrifter bruker punktliste, men som regel inneholder disse svake argumenter for hvorfor noen skal konvertere som:

 

 • Hva er X?
 • Hvorfor satse på A?
 • Passer B for min bedrift?
 • Slik gjør du C
   

Med noen enkle grep kan du gjøre dine punktlister langt mer slagkraftige og sørge for at dine landingssider konverterer langt flere besøkende til leads.

Alle markedsførere vet at de må fokusere på fordeler fremfor funksjoner, men ved å legge til en ekstra fordel per punkt vil du kunne øke nivået på teksten betraktelig.

La oss ta en nedlastbar innholdskalender i Excel som et eksempel:

Noen OK punkter kunne vært:

 

 • Få mer oversikt over forfattere, tidsfrister, og arbeidstitler
 • Lag oversikt over publiseringsdatoer i sosiale kanaler
 • Hold oversikt over prosessen 

Du kunne forbedret disse punktene med sekundære fordeler som:

 • Få mer oversikt over forfattere, tidsfrister, og arbeidstitler slik at du kan sørge for en jevn høy kvalitet på bedriftens innhold
  • Lag oversikt over publiseringsdatoer i sosiale kanaler slik at du kan administrere din publiseringsplan på et samlet sted
  •  Hold oversikt over prosessen slik at det blir enklere å fordele oppgaver og holde seg til tidsfrister

 

31) Fjern vanskelige ord og uttrykk på ditt nettstedet

Det høres kanskje ut som sunn fornuft, men vi mennesker foretrekker å tenke på noe som er enkelt å forstå istedenfor å tenke på noe som er vanskelig.  

Dette kalles for "kognitiv flyt". I artikkelen "Kognitiv flyt: Hva er det, og hvordan påvirker det beslutninger?" fra magma.no (anbefalt lesing) blir kognitiv flyt beskrevet som:

 

"Kognitiv flyt er opplevelsen av hvor lett eller vanskelig det er å utføre kognitive operasjoner. Kognitive operasjoner inkluderer fremhenting av informasjon fra hukommelsen, tankegenerering og prosessering av ny informasjon."

 

En av måtene du kan øke kognitiv flyt er å unngå vanskelige ord og uttrykk når du produserer innhold for ditt nettsted og blogg.

Det vil si at du må prøve å unngå spesielle ord og uttrykk er vanskelige for andre å forstå, da slike ord kan ha en negativ assosiasjon som skaper friksjon og tvil hos mottakeren.

Hvis vi ser vanskelige ord og uttrykk sender vi et signal til hjernen om av at vi skal stoppe opp og tenke oss om før vi fortsetter.

I tillegg må du prøve å unngå å bruke ord og uttrykk som:

Andre ord kan være:

 

 • Synergi
 • Neste generasjon
 • Revolusjonere
 • Ledende i markedet

 

Ikke bare sier alle i markedet det samme, men i dag er folk smarte nok til å vite at disse uttalelsene ofte ikke stemmer uansett.

Det er langt bedre hvis du bare bruker et enkelt og tydelig språk. Gode eksempler på dette er foreksempel Mailchimp, Apple, eller Intercom.

 

mailchimp-kommunikasjon

  

 

32) Bruk en dynamisk oppfordring til handling

Tenk deg når du bruker tjenester som Amazon og Netflix. De har utviklet algoritmer som kan gi deg personaliserte anbefalinger på hvilke produkter, serier, og filmer du bør se på.

Hva om du kunne gjort det samme på ditt eget nettsted?

Svært ofte tilbyr bedrifter det samme tilbudet for alle besøkende, uavhengig av hvor langt inne i kjøpsprosessen de er.

Problemet er at hvis du kun tilbyr en konsultasjon, demo, eller kjøp, så vil sannsynligvis en stor andel av besøkende ikke konvertere på ditt nettsted.

Det er derfor du bør tilpasse dine tilbud og handlingsoppfordringer basert på hvilket stadie en kjøper er i. Det er tre typer oppfordringer til handling:

 

 • Standard handlingsoppfordring
 • Multivariat (to ulike som testes opp mot hverandre)
 • Dynamisk handlingsoppfordring


En undersøkelse fra HubSpot viste at en dynamisk handlingsoppfording konverterte 202% bedre enn de andre versjonene:

 
CTA-Conversion-Data-2

 

CTA-Conversion-Data-4

 

En dynamisk handlingsoppfordring vil kunne bidra til å tilpasse tilbudet basert på hvem som er på siden. La oss se hvordan dette ville fungert i praksis:

 

 • Person 1 kommer til ditt nettsted for første gang
 • Person 2 er en markedskvalifisert (MKL) som har lest fire artikler, abonnert på ditt nyhetsbrev, og lastet ned en e-bok
 • Person 3 er en salgskvalifisert lead (SKL) som har lest mye om produktet og sett på mange av dine kundehistorier

 

Smart-CTA-Examples

 

Hvis hver person gikk inn på samme artikkel med en dynamisk handlingsoppfordring hadde de da fått ulike tilbud:

 

 • Person 1 får tilbud om en infografikk. Han må bare legge igjen sin e-post.
 • Person 2 får tilbud om å delta på et webinar på 60 minutter fordi han er klar for en større tidsinvestering.
 • Person 3 får tilbud om en personalisert demo av produktet ditt

 

På denne måten oppleves hvert tilbud som unikt for hver person, noe som sikrer høyere konverteringer og flere gode leads for din salgsavdeling.

 

33) Sett lengre innhold som webinarer i evalueringsfasen bak et skjema

Det har lite hensikt å plassere alle videoer bak et skjema, da målet med mange videoer er å skape bevissthet og bygge merkevare.

Det kan likevel være en god idé å sette lengre innhold bak et skjema, da personer som er villig til å sette av tid til å se for eksempel et webinar viser sterke kjøpssignaler.

Med løsninger som Vidyard, TwentyThree, eller Wistia er det en enkel sak å ha et skjema før videoen kan avspilles, eller litt ute i videoen.

 

asset-leadgen-collectors

 

Med disse plattformene kan du koble til marketing automation-plattformer som HubSpot eller Marketo, slik at du ser hvilke personer som har konsumert disse videoene.

 

34) Bruk landingssider med video fremfor tekst for å øke engasjementet på siden og øke antall konverteringer

 Ifølge Brainshark kan bare det å bruke ordet "video" i emnefeltet i en e-post øke åpningsraten med 19%, og øke klikkraten med 65%.

Det er estimert at 80% av trafikk på mobile enheter vil være på grunn av video i 2018, noe som forteller oss at folk flest foretrekker å konsumere video.

Ifølge Vidyard er det 12 ganger høyere sannsynlighet for at en video blir sett enn at en tekst blir lest fordi bevegelser fanger vår oppmerksomhet bedre.

Det er med andre ord mange gode grunner til å bruke video i din markedsføringsstrategi!

Du har noen få sekunder til å fange oppmerksomheten til besøkende til ditt nettsted, og en video kan utgjøre forskjellen mellom en konvertering og at en person forlater din side.

 

 

vidyard-landingsside

 

Et godt eksempel på en landingsside med video fra Vidyard

 

Video på en landingsside har en rekke bruksområder som kan bidra til at du genererer flere leads.

Hvis du for eksempel har skrevet en guide du ønsker at besøkende skal laste ned, så kan en video være en slags teaser til innholdet slik at flere får lyst til å laste den ned.

Hvis du skal holde et webinar (eller har holdt det), så kan du opprette et skjema i selve videoen med plattformer som for eksempel Wistia, Vidyard, eller TwentyThree. 


Du kan ogå bruke videoer på en landingsside for å vise et produkt. Dette er et svært godt alternativ til den typiske demoen mange bedrifter tilbyr besøkende i dag.

 

35) Lag et nyttig interaktivt verktøy som identifiserer kjøperens problemer, og som viser at du har den beste løsningen

HubSpot Website Grader var en av de første verktøyene HubSpot lanserte tilbake i 2007, der målet med verktøyet var å generere leads ved å analysere et nettsted.

Verktøyet ber om e-postadresse og adressen til et nettsted, og gir deretter tilbake en visuell og fin rapport som gir deg en score fra 0 til 100 for hver faktor.

 

hubspot-website-grader

  

Website Grader var så effektivt at det sies at det var en av de årsakene til at HubSpot senere ble børsnotert.

Website Grader er et perfekt eksempel på et verktøy som lar deg avdekke kjøperens største problemer, og posisjonerer din løsning som det beste valget.

Svært mange bruker for eksempel e-bøker for å generere leads. Det er derimot få som tar seg tiden til å sette opp et lignende verktøy som Website Grader for sin bransje.

Det å skape et interaktivt verktøy kan med andre ord være en stor mulighet for din bedrift å skille seg ut fra konkurrentene, og generere mange varme leads.

 

36) Lag en kalkulator som svarer på kjøperens spørsmål om pris

Et av de vanligste spørsmålene kjøpere har i en kjøpsprosess er rundt pris. Hvorfor ikke svare på slike spørsmål med en interaktiv kalkulator på ditt nettsted?

Fordelen med denne formen for innhold er at de lar kjøperen se verdien av din løsning før de i det hele tatt snakket med en en av dine selgere.

Istedenfor at en person må sitte og vente på svar fra en selger, så gir en priskalkulator svaret nesten umiddelbart.

Her er et eksempel fra Impact BnD som viser avkastningen på deres tjenester:

 

roi-kalkulator-inbound-marketing

  

 

37) Opprett en test som lar kjøpere segmentere seg selv i ulike kategorier som kan knyttes til dine løsninger

Du tenker kanskje at en quiz eller test kun er for underholdning, men denne formen for innhold kan være en effektiv måte å generere leads på, også i B2B.

 

test-kalkulator

 

Ifølge DemandGen Report’s 2015 Content Preferences Survey meldte 86% av deltakerne at de ønsket kort, visuelt, og mobiltilpasset innhold. 

Med en test ber du som regel om litt kontaktinformasjon før deltakerne får resultatet slik at du får dem inn i din kontaktdatabase. 

Noen eksempler på tester er:

En kunnskapstest som tester hvor mye deltakeren kan om et bestemt tema, og som avdekker om en deltaker mangler kunnskap om et tema de er interessert i.

Hvis du selger kurs eller rådgivning, så er dette en god mulighet til å følge opp med relevant innhold rundt samme tema, eller selge inn en av dine kurs eller sertifiseringer.

Du kan også lage en produkttest som lar deltakeren identifisere hvilket produkt som passer for dem.

Hvis du selger ulike fysiske produkter, men kjøpere har behov for ulike variasjoner av produktet, så kan du stille spørsmål som gir kjøperen en anbefaling på produkt.

Se dette eksempelet fra v:aroma der testen lar besøkende identifisere hva slags kaffemaskin som passer best for deres bedrift:

Test-kaffemaskin-2

 

38) Sett opp en konkurranse som kan gå viralt i sosiale medier

Det å gi bort en verdifull og relevant premie for din målgruppe kan være en av de raskeste og mest effektive måtene å generere et stort volum av leads på.

Hvis du for eksempel var en VVS-forhandler, så kunne en perfekt premie være en gratis installasjon og drift av en varmepumpe i 12 måneder.

Hvis du er en konsulent eller hvis du selger kompetanseheving i form av kurs og sertifiseringer, så kunne du gitt bort bøker som er knyttet til dine løsninger.

En konkurranse kan gjøres så enkelt som at du setter opp en landingsside der folk legger igjen kontaktinformasjon sin for å være med i trekningen.

Du kan også bruke verktøy som KingSumo, Gleam, eller Rafflecopter som gjør jobben enkelt, og som samtidig har viralitet bygget inn i produktet.

En deltaker kan dele konkurransen gjennom sine sosiale profiler, og de vil dermed få flere muligheter til å delta desto flere ganger de deler.

Konkurransen kan deretter promoteres i ditt nyhetsbrev eller gjennom betalte annonser i sosiale medier for å skape raske resultater.

Husk at du ikke må gi bort en generell premie som en iPad. Da risikerer du å tiltrekke personer som kun er interessert i premien og ikke i det du tilbyr.

 

39) La en Chatbot pre-kvalifisere leads og booke møter for deg

En viktig del av salg handler om å stille gode spørsmål. Problemet er en selger kun kan snakke med et begrenset antall prospekter hver dag.

Det er her en chatbot kan være et perfekt verktøy. En chatbot kan være på ditt nettsted 24 timer i døgnet og stille vanlige kvalifiseringsspørsmål.

En chatbot kan stille de vanligste spørsmålene slik at du har nok informasjon til å vurdere om en innkommende lead er en god match for din bedrift eller ikke.

En fordel med chatbots er at den kan stille spørsmål med predefinerte svar. På denne måten kan besøkende trykke på valgalternativene fremfor å skrive dem.

Her et eksempel fra KunoCreative som har laget en kreativ kombinasjon av en landingsside og en chatbot som booker møter for dem:

 

kunocreative-chatbot

 

Dette er spesielt nyttig for personer som kommer til ditt nettsted på mobil, da en chatbot kan gi en langt bedre brukeropplevelse enn enn et skjema.

Hvis du har en kort salgsprosess og målet ditt er å få booket demoer eller møter direkte gjennom nettsiden, så vurder å implementere en chatbot.

Det finnes en rekke gode verktøy som Drift eller HubSpot Conversations som hjelper deg å komme raskt igang med chatbots.

 

40) Erstatt landingssider og skjemaer med en chatbot for å levere innholdstilbud eller få flere abonnenter til ditt nyhetsbrev

Landingssider er en av de vanligste taktikkene for å konvertere besøkende til leads ved å tilby innhold bak et skjema.

Selv om en landingsside kan fungere godt, så kan det være tidkrevende å sette opp landingssider, takkesider, e-postsekvenser og handlingsoppfordringer.

En chatbot kan derimot gjøre hvilken som helst side på ditt nettsted til en mulighet for konvertering uten at du må kunne design eller koding.

Med verktøyet som Drift kan du opprette en tekstlenke som åpner en chatbot når lenken blir trykket på (dette kalles en "Drift Link").

Istedenfor å da plassere en PDF-fil bak et skjema på en landingsside, så kan du heller la en bot samle inn kontaktinformasjonen til besøkende og levere innholdet.

Drift har også en egen mobilapp som gir deg en varsel når en person engasjerer seg med din chatbot slik at du kan opprette en direkte linje med nye leads når de er på siden din.

Husk at det ofte er den som følger opp raskt som får kunden. En chatbot derfor ikke bare for å konvertere leads, men lukke dem som kunder raskest mulig ved å følge raskt opp.

Du kan også bruke samme tilnærming på din blogg.

Istedenfor å bruke et skjema, så kan du ha en chatbot som spør besøkende om de vil abonnere på ditt nyhetsbrev.

En grei regel å følge for å sørge at en chatbot ikke blir for avbrytende er å kun vise den til dem som har besøkt bloggen tre ganger eller mer.

 

41) Sett opp en Facebook Messenger bot på din bedriftsside for å generere leads automatisk fra Facebook

For å generere leads trenger du ikke å begrense deg til ditt eget nettsted. Med en Messenger Bot kan din bedriftsside på Facebook bli en god kilde for varme leads.

Her er et eksempel fra HubSpot sin bedriftsside på Facebook.

1) Når du kommer inn på deres Facebook-side kan du trykke på Kom i gang:

 

messenger-1

 

2) Da dukker det opp et chat-vindu med deres bot laget i ManyChat:

 

messenger-2

 

3) Du får da en rekke alternativer som å abonnere på HubSpot sin blogg, se deres produkter, eller få tilgang til deres nedlastbare guider og verktøy:

 messenger-3

 

4) Du får deretter en beskjed som spør deg deg om hva som er din største utfordring:

 

messenger-4

 

5) Hvis du klikker på "See free tools", så får du da en lenke til en prøveversjon av HubSpot sin tjeneste som hjelper deg med å generere flere leads:

 

messenger-5

  

Merk deg at åpningsraten på Messenger Bots er svært høy i forhold til e-post.

E-post en gjennomsnittlig åpningsrate på 22.87% og en klikkrate på 3.26%. Messenger Bots har i snitt en åpningsrate på 84.3% og klikkrate på 28.3%!

Det innebærer at kun å bygge en liste med abonnenter på Facebook kan være ekstremt verdifullt for din bedrift.

Du kan selv bygge en slik bot på din egen bedriftsside med ManyChatVerktøyet er både billig og enkelt å bruke, og lar deg bygge en lignende bot som i eksempelet fra HubSpot.

 

42) Send en spørreundersøkelser til kalde prospekter, lag en rapport av resultatene, og tag deltakere på LinkedIn i etterkant

Du kan sikkert navngi en rekke bedrifter du ønsker å ha som kunde. Utfordringen er da å få dem inn i din database.

En lur måte å bruke spørreundersøkelser for leadsgenerering er å be personer og selskaper i din målgruppe å delta på en spørreundersøkelse. 

Nøkkelen her er å tilby deltakere å få tilgang til resultatene i etterkant ved at de legger igjen sin kontaktinformasjon.

Deretter kan du sette sammen resultatene i en rapport. Dette er innhold av høy verdi som mange vil ønske å få tilgang til. 

For å oppnå god organisk spredning kan du også tagge alle deltakere i innlegg på LinkedIn når du promoterer resultatene fra spørreundersøkelsen. 

 

43) Bruk mikro-spørreundersøkelser for å avdekke hvorfor besøkende ikke konverterer

Hvis du går gjennom din Google Analytics-konto, så vil du sannsynligvis se at en svært stor andel av besøkende forlater siden din uten å konvertere.

Hvor mange av dem tror du kommer tilbake? 

I tillegg til at svært mange forlater siden din, så får du heller ikke noe innsikt i hvordan du forbedre ditt nettsted, innhold, eller brukeropplevelsen.

Det er derfor du bør vurdere å bruke en mikro-spørreundersøkelse.

En mikro-spørreundersøkelse som blir utløst når en person forlater nettsiden din, gjerne i form av en pop-up, og stiller spørsmål om hvorfor besøkende forlater siden din.

Eksempler på slike spørsmål er:

 • Hvilket innhold savner du på vårt nettsted?
 • Hvilke temaer ønsker du å høre mer om?
 • Fant du det du leter etter?
 • Hva ville du gjort for å forbedre brukeropplevelsen?

Fordelen med en mikro-spørreundersøkelse er at de har en relativt høy svarprosent i forhold til andre typer spørreundersøkelser og pop-ups.

I tillegg vil en spørreundersøkelse hjelpe deg å danne et bedre bilde av hvem som besøker hjemmesiden din, hva slags innhold de er ute etter, og eventuelle mangler.

Med løsninger som Hotjar kan du (ironisk nok) også tilby besøkende som svarer å gi dem tilbakemelding på deres melding ved at de legger igjen sin kontaktinformasjon.

 

KONKLUSJON

For deg som arbeider innen B2B, så er hver besøkende svært verdifull, og du må sørge for at du har måter å konvertere dem til leads og potensielle kunder når de er i kjøpsmodus.

Det finnes mange måter å generere leads på gjennom digitale kanaler, men det er  teknikkene som er beskrevet her som vi ser har fungert best i 2018.

Ved å bare implementere noen få av disse teknikkene vil hjelpe deg å generere langt flere varme leads for din bedrift og vokse raskere.

 

KILDER

https://www.marketo.com/lead-generation/

https://knowledge.hubspot.com/forms-user-guide-v2/how-to-use-dependent-form-fields

https://www.wordstream.com/blog/ws/2016/11/07/conversion-sabotaging-words

http://archive.boston.com/bostonglobe/ideas/articles/2010/01/31/easy__true/

https://conversionxl.com/blog/jargon-conversion/

https://klientboost.com/cro/landing-page-forms/

https://www.formstack.com/blog/2016/lead-generation-form-building-tips/

https://ozcontent.com/blog/seo-lead-generation-techniques/

https://blog.wishpond.com/post/87901107699/what-are-the-benefits-of-video-on-landing-pages

https://www.vidyard.com/blog/video-marketing-using-video-lead-generation/

https://www.socialmediaexaminer.com/3-ways-to-generate-leads-using-youtube/

https://blog.marketo.com/2016/04/strike-gold-how-to-find-leads-with-external-intent-data.html

https://wistia.com/learn/marketing/generate-leads-with-video

https://instapage.com/blog/lead-generation-landing-page-video-marketing

https://www.quicksprout.com/2012/08/13/how-to-create-an-explainer-video-that-converts/

https://hackernoon.com/12-b2b-marketing-techniques-for-lead-generation-f80277062865

https://www.autopilothq.com/blog/quizzes-for-marketing/

https://labs.openviewpartners.com/quizzes-for-b2b-lead-generation/#.W2RVh9gzZn4

http://blog.dot.vu/hacking-lead-generation-with-lead-quizzes/

https://blog.wishpond.com/post/115675437287/b2b-lead-generation

https://hub.uberflip.com/blog/how-to-create-an-interactive-quiz-for-your-b2b-marketing-strategy

https://www.demandgenreport.com/industry-topics/content-strategies/2746-b2b-content-preferences-survey-buyers-want-short-visual-mobile-optimized-content.html#.VO8_i8bzO6B

https://backlinko.com/conversion-rate-optimization

https://backlinko.com/increase-conversions

https://backlinko.com/seo-techniques

https://conversionxl.com/blog/ridiculously-effective-technique-for-online-lead-generation/

https://www.nettly.no/markedssjefens-guide-til-leadsgenerering?hs_preview=xJPnyxPX-5429456637#konklusjon

https://insights.newscred.com/interactive-content-lead-generation/

https://www.snapapp.com

https://www.forbes.com/sites/joeescobedo/2017/10/27/5-marketing-tips-from-hubspots-25m-monthly-website-traffic/#73902e05647d

https://albacross.com/newsroom/5-b2b-marketing-strategies-to-explode-your-companys-growth-in-2018/

https://komarketing.com/blog/5-tips-improving-b2b-ppc-lead-generation/

https://blog.hubspot.com/marketing/9-strategies-to-improve-lead-quality-b2b-ppc-campaigns

https://www.bizible.com/blog/why-b2b-marketers-should-care-about-bing-ads

http://succeed.adgooroo.com/rs/adgooroo/images/AdGooroo_Yahoo_Bing_PPC_Performance_Metrics.pdf

Topics: Leadsgenerering

Ønsker du å diskutere inbound marketing med oss? La oss starte

Klikk på knappen under for å avtale en tid for et møte.

AVTAL MØTE