<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=852138901570630&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Innholdsmarkedsføring: Hvordan generere 20 ideer til bedriftsbloggen på 10 minutter?

Vivian Hansen
av Vivian Hansen | 15/09/2017

    Del

Innholdsproduksjonen er som kjent en uvurderlig og uunnværlig komponent av en suksessfull inbound marketing-satsning. I grunnen er den grunnpilaren ikke bare for inbound, men for det meste av dagens markedsføring.

 

De fleste markedsførere vet godt at innholdet må være både utdannende og engasjerende – og ikke minst, at det må ta utgangspunkt i idealkundenes problemer og utfordringer i et forsøk på å løse nettopp disse.

 

Les også: Hvordan lage datadrevne personas for B2B

 

Så langt så godt. Forståelsen og viljen er det altså sjelden noe å kimse av.

 

Det kan fort bli en stor utfordring å holde ballen i gang og kontinuerlig publisere godt innhold av høy kvalitet. Ressursene er ofte mangelfulle og man kan være nødt til å ta stilling til hvorvidt man trenger ekstern hjelp, eller man kan oppleve total idétørke etter en viss periode.

 

Dette er heldigvis helt normalt. Om du har kjent på følelsen kan det være betryggende å vite at du slett ikke er den eneste. Det er imidlertid mange ulike teknikker og verktøy man kan ta i bruk for å komme på nye ideer for innholdsproduksjonen.

 

Søkeordsanalyser, konkurrentanalyser og kundeintervjuer bør alltid være utgangspunktet ditt – og en av styrkene her er nettopp det at man aldri er helt ferdig med disse. Vi anbefaler alltid at man jevnlig foretar nye persona-intervjuer og søkeordsanalyser, for man kan nemlig ikke forvente at folk søker og kjøper på og etter de samme tingene på samme måte nå som før. 

 

Likevel er det ofte her folk stopper opp og ikke kommer videre med innholdsmarkedsføringen. Så la oss prøve å riste oss litt løs fra idétørke, apati og generisk innhold som ikke hjelper noen.

 

Med denne artikkelen håper vi derfor å hjelpe dere på vei med å generere flest mulig ideer på kort tid. Fokuset er derfor kvantitet heller enn kvalitet. Med disse ideene som utgangspunkt kan man deretter ta en kvalitetssjekk og jobbe videre med dem for å se om de lar seg gjennomføre og hva de vil kreve. Derfor skal du ikke tenke på mulige begrensninger i dette stadiet – her er det altså kun snakk om idémyldring.

 

Skru av telefonen og alle andre distraksjoner. Jobber du i et åpent kontorlandskap kan det lønne seg å finne seg et rom fri fra støy og distraksjoner. (For selv om kollegaen 'bare' skal stille et kjapt spørsmål så vet vi alle at det gjerne blir lengre enn som så).

 

 

Før du starter

 

Før vi setter i gang med idémyldringen kan det være lurt å ta en gjennomgang av gamle artikler og annet gammelt innhold og oppdatere dem om nødvendig. Foretok dere for eksempel en analyse i 2015 med interessante og relevante data er det kanskje verdt å gi den nytt liv med ferskere data.

 

Skriv gjerne også en oppfølger av noe du har skrevet før som har fått god respons. Om noe har slått bra an blant målgruppen din er det mest sannsynlig mer å gå på. Har man f.eks. skrevet en utfyllende artikkel som forklarer hva søkeordsanalyse er og går ut på, bør man også følge opp med en artikkel som forklarer leseren hvordan de kan foreta en søkeordsanalyse.

 

LAST NED GRATIS INNHOLDSKALENDER: Planlegg månedens innhold på 10 minutter

 

Når det kommer til en runde med fersk idémyldring for neste runde med innholdsproduksjon, foreslår vi at du setter deg som mål om å komme opp med to ideer for hvert av punktene under. Kommer du på flere er det selvfølgelig bare et pluss. Og stopp for guds skyld ikke opp om du kommer inn i en god flyt og tiden renner ut! Da er det bare å smi mens jernet er varmt.

 

Du trenger altså:

 

Verktøy: Notatbok, PC eller lignende for å ta notater

Tid: 10 minutter

Mål: Komme opp med 20 ideer

 

 

Spørsmålsrunden

 

1) Hva er det som engasjerer deg i bransjen din? Har du en spesiell lidenskap eller tilnærming til fagområdet ditt? Har du noen styrker som utmerker seg eller andre ferdigheter som kommer godt med i akkurat ditt arbeid? Hva bruker du gladelig tiden din på?

 

Les mer: 12 årsaker til at bedriftsbloggen din mislykkes

 

Vi i Nettly er for eksempel over gjennomsnittet engasjert i digital markedsføring og inbound marketing-strategier, og er overbevist om at dette er en stadig viktigere kanal for bedrifter fremover. Men i stedet for å skrive om hvor mye vi liker inbound markedsføring, så velger vi heller å skrive en utfyllende og forhåpentligvis hjelpsom guide for hvordan norske bedrifter kan ta i bruk inbound markedsføring for å forbedre salget.

 

2) Hva er historien din? Hvordan startet du opp i bransjen? Hva slags utdannelse, treninger, sertifiseringer eller erfaringer har du samlet deg? Kanskje er det noe unikt i historien din og hvordan du entret bransjen som er mer interessant for målgruppen din enn du muligens er klar over.

 

Her i Nettly er det ingen hemmelighet at det gikk hardt for seg til å begynne med for to unge menn som trasket fra dør til dør eller ringte kaldt, dag ut og dag inn, nettopp for å skaffe nye kunder.

 

Slik gikk det helt til inbound marketing kom på radaren vår og ble den sentrale strategien og drivkraften for selskapet. Ikke nok med at historien vår ofte resonnerer med kundene våre som i stor grad sliter med lignende utfordringer som vi hadde da, men vi kan altså dermed gi gode og konkrete råd for hvordan man kan lykkes ettersom vi selv har vært igjennom det samme løpet.

 

3) Hva er typiske feil som ofte blir begått i den spesifikke bransjen? Hva er de typiske fallgruvene i din bransje og hvordan kan du hjelpe leserne dine med å unngå dem? Hvilke feil begikk din egen bedrift og hvordan lærte dere av dem?

 

LAST NED GRATIS INNHOLDSKALENDER: Planlegg månedens innhold på 10 minutter

 

Skriv altså med utgangspunkt i personlige erfaringer. Om du for eksempel jobber med møtebooking og har tidligere erfaringer som ikke gikk så bra, så del dem med leserne dine. Dine feil har hjulpet deg komme dit du er i dag - og de kan hjelpe leserne dine med å unngå de samme feilene.

 

4) Hvordan ser suksess ut i bransjen din? Alle elsker en suksesshistorie - så om du er i posisjon til å kaste lys på hva det vil si å 'være i toppen' eller hvordan man kan komme seg dit vil folk regelrett kaste seg over det du skriver.

 

Les mer: 12 årsaker til at bedriftsbloggen din mislykkes

 

5) Hvem er de mest fremgangsrike personene eller autoritetsfigurene i din bransje?

 

Skriv en liste som du deretter kan prøve å få til intervjuer med. Om dette ikke skulle la seg gjøre kan du lese/se/høre andre intervjuer denne personen har vært med på og deretter plukke ut noen spesielt interessante biter med informasjon som du kan bruke som utgangspunkt i en ny artikkel eller to. Her gjelder det selvfølgelig å gi innholdet en ny vri – enten ved å kommentere eller på annet vis supplere til det som allerede er blitt sagt.

 

6) Er det noen nye eller interessante nyheter eller begivenheter innenfor bransjen?

 

Tenk som en reporter og del det siste nye med leserne dine. Målet er tross alt å formidle verdifull informasjon for målgruppen – uten at de skal måtte jobbe så fryktelig mye for det selv. I stedet for å henvise til en nyhet i bransjen som vedkommende dermed selv må finne frem til så bør du posisjonere deg som en troverdig kunnskapsformidler.

 

7) Hvilke verktøy bruker du/dere aktivt for å gjøre jobben deres?

 

Gjennom innholdet deres posisjonerer din bedrift seg som en ekspert innenfor sitt spesifikke fagområde. Og gjett hva? Folk elsker å høre om hvordan eksperter (litt sånn som kjendiser i tabloidene) håndterer hverdagene sine. Det bør derfor ikke være en altfor stor utfordring å skrive en listeartikkel over de 10 viktigste verktøyene eller duppedittene dere bruker.

 

8) Hvor, når og hvordan gjør du arbeidet ditt best? Som med punktet ovenfor vil folk ønske å høre om dine erfaringer om du er ansett som en autoritetskilde innenfor din bransje.

 

Er du en møtebooker kan du forklare relativt dyptgående den prosessen og de ulike faktorene som gjør deg så suksessfull i å booke nye møter med mennesker du aldri har truffet.

 

Jobber du med prosjektstyring kan du skrive om hvordan du håndterer og leder dine egne prosjekter - med personlige tips og triks som funker for deg. Det er nemlig stor sannsynlighet for at noen av disse kan være svært relevante også for leserne dine.

 

9) Hva er det som gir deg ekstra pågangsmot og driv i din bransje? Man kan ikke forvente at hver dag skal være en solskinnshistorie, men hva er det som gjør at alt slitet er verdt det til syvende og sist? Hva er det som holder deg motivert og nysgjerrig?

 

LAST NED GRATIS INNHOLDSKALENDER: Planlegg månedens innhold på 10 minutter

 

10) Hva er det som endrer seg i din bransje? Dette ligner litt på punkt 6 nevnt ovenfor, men i stedet for å være nyhetsformidleren (noe de færreste har mulighet til på jevnlig basis) for din bransje kan man altså legge til sine personlige synspunkter, vinklinger, kommentarer og råd for aktuelle nyhetssaker og endringer som dukker opp i andre kanaler og fra andre hold. Dette ser man ofte i avisene, hvor eksperter jevnlig uttaler seg om aktuelle saker som blir skrevet om i avisene eller diskutert i andre mediekanaler.

Topics: Innholdsmarkedsføring

Ønsker du å diskutere inbound marketing med oss? La oss starte

Klikk på knappen under for å avtale en tid for et møte.

AVTAL MØTE