<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=852138901570630&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hva er HubSpot, og passer det for din virksomhet?

Thorstein Nordby
av Thorstein Nordby | 11/02/2017

  Del

Inbound marketing er en av de mest komplekse markedsføringsmetodologiene som eksisterer i dag. Trenger du HubSpot for å utføre inbound marketing i praksis?

 

 

Del 1: Hva er HubSpot?

 

HubSpot er et amerikansk selskap basert i Boston som har utviklet salgs- og markedsføringsverktøyet med samme navn. For å beskrive seg selv og sine produkter skriver HubSpot:

 

HubSpot-USP.png

 

I 2006 innførte HubSpot begrepet inbound marketing. Hele premisset bak begrepet inbound marketing var at kjøpsatferden var i kraftig endring. Folk flest begynte å bli kraftig lei avbrytende reklame og misledende markedsføring. Samtidig gjorde ny teknologi det enklere enn noen gang å undersøke produkter og tjenester på egenhånd, uten å snakke med en selger.

 

Vi begynte å bruke Adblock for å fjerne reklame. Istedenfor å se gjennom reklamepausene bruker vi heller tjenester som Netflix, HBO eller YouTube for å konsumere innholdet vi ønsker. 

 

På godt norsk innebærer inbound marketing at vi som kjøpere ønsker å undersøke produkter og tjenester på egne premisser. Vi forventer at vi kan Google oss frem til informasjonen vi har behov for, evaluere de ulike tilgjengelige løsningene og velge den riktige leverandøren uten å måtte gå gjennom en selger.

 

1.1) En kompleks hverdag forenklet

 

En av de største utfordringene norske virksomheter har når det gjelder salg og markedsføring er at det er en enormt stor mengde av verktøy, taktikker og kanaler som kan brukes i prosessen med å markedsføre og selge sine tjenester. 

 

Det finnes svært mange gode verktøy der ute som lar deg administrere sosiale medier, rapportering, blogg, nettsider, søkemotoroptimalisering og mer. Problemet med å bruke mange ulike verktøy er derimot at det kan være tidkrevende å administrere dem, og mange av disse verktøyene er ikke godt nok integrerte.

 

Konsekvensen er dårlig datakvalitet, dårlig beslutningsgrunnlag, manglende integrasjon opp mot CRM og tapt omsetning. 

 

Det er her et verktøy som HubSpot kan være en perfekt løsning for din virksomhet. HubSpot er et verktøy som samler alle de verktøyene du har behov for i ett system, og som lar deg planlegge og implementere effektive salgs- og markedsføringskampanjer på en brøkdel av tiden du ville brukt med andre verktøy. 

 

I HubSpot kan du finne verktøy for:

 

 • Nettside
 • Blogg
 • Sosiale medier
 • Epostmarkedsføring
 • Landingssider
 • CRM-system
 • Søkemotoroptimalisering
 • Rapportering
 • Automatisering

 

1.2) HubSpot vs. egenkomponert løsning?

 

En av de viktigste vurderingene du må gjøre er å evaluere hvor mye tid du har tilgjengelig for markedsføring satt opp mot hvor mye penger du har å investere i markedsføring.

 

En bedrift som er i en startfase har gjerne mer tid enn penger, og i en slik situasjon kan det fungere å bruke WordPress, MailChimp, Google Analytics, Unbounce og et enkelt CRM-system.

 

Hvis du velger å implementere inbound marketing uten et verktøy som HubSpot kommer du derimot til å bruke langt mer tid på å gjøre de samme oppgavene.

 

Du risikerer med andre ord å tape mer penger på å kaste bort verdifull tid på oppgaver som ikke påvirker bunnlinjen din i positiv retning. Etter hvert som bedriften din vokser vil du ha mer penger enn tid, og det å ha en rekke ulike systemer og fragmenterte data vil i en slik situasjon koste deg mer enn hva du sparer på å bruke ulike verktøy.

 

Hvis din bedrift må administrere mange kontakter, har en komplisert og lang salgsprosess, og har fokus på å vokse mye, så kan et verktøy som HubSpot passe perfekt for din bedrift.

 

Med et slikt verktøy opplever du fordeler som:

 

 • Automatisere oppgaver som vanligvis blir gjort manuelt
 • Alle verktøy ”snakker” sammen og utveksler data slik at du får et helhetlig bilde av hvor bra markedsføringsaktivitetene dine presterer
 • Markedsføringen din blir målbar i alle ledd
 • Du kan enklere segmentere hvilke leads som bør sendes videre til salg
 • Det blir færre verktøy å lære opp ansatte i

 

Hvis du har få kontakter og en enkel salgsprosess så er HubSpot ikke et alternativ vi ville anbefalt deg. Etter hvert som du får flere kontakter i ditt CRM-system, og antall sider på nettstedet ditt øker, så vil oppgaven med å administrere alt ved hjelp av fragmenterte verktøy bli langt mer komplisert

 

Hvis målet ditt er kraftig vekst, men du er usikker på om du ønsker å investere i en løsning som HubSpot, så kan du havne i en situasjon der du har brukt en rekke ulike verktøy til å begynne med, for deretter å måtte skrote ditt eksisterende system og integrere det i et system som HubSpot.

 

Hvorfor gjøre det samme arbeidet to ganger?

 

Svært mange ser på prisen på HubSpot (se seksjon om pris), men de tar ikke med tiden det krever å bruke en kombinasjon av enkeltverktøy med i vurderingen. Tid er noe mange vekstfokuserte bedrifter ikke har, og her kan HubSpot være en perfekt løsning som sparer deg og dine kollegaer mye tid.

 

 

Del 2: Passer HubSpot for din virksomhet?

 

HubSpot er ikke en løsning som passer for alle. I flere tilfeller anbefaler vi virksomheter å vurdere andre alternativer enn HubSpot. Husk at HubSpot kun er et verktøy. For at din virksomhet skal oppleve en avkastning på systemet, så krever det en god digital strategi i bunn, markedsføringstjenester i tillegg og administrasjon av plattformen over tid (6-12 måneder).

 

Dette innebærer med andre ord en større investering. Det er derfor viktig at du og dine medarbeidere stiller dere selv noen viktige spørsmål før dere går videre med HubSpot:

 

 • Hvilken lisens har vi behov for? (Basic, Professional eller Enterprise)
 • Hvor mange av verktøyene har vi egentlig behov for? (Epost, SEO, landingssider, sosial publisering, nettsider osv)
 • Hvor mange trenger opplæring på systemet?
 • Skal vi importere vår eksisterende kontaktdatabase?
 • Kan vi integrere vårt CRM-system med HubSpot?
 • Skal vi ha nettstedet vårt i HubSpot, eller bruke et annet CMS?
 • HubSpot eller WordPress?
 • Hvilke integrasjoner har vi behov for? (Økonomisystem, CRM, chat o.l.)

 

 

2.1) En salgsavdeling som ønsker flere salgskvalifiserte leads

 

Som HubSpot skriver selv, så er formålet med deres løsning å generere leads og lukke flere kunder. Det er ikke bare å tiltrekke og konvertere leads, det er kritisk at salgsavdelingen kommer inn slik at leads blir til betalende kunder.

Dette løser HubSpot ved å tilby et gratis CRM-system som deler samme visning av kontakter som marketing-plattformen. Ved å konfigurere HubSpot riktig, kan det settes opp automatiserte arbeidsflyter som informerer salgsavdelingen om salgskvalifiserte leads. På denne måten kan salgsklare leads overføres fra markedsavdelingen til salgsavdelingen helt automatisk.

 

2.2) En lang salgsprosess (1-12 måneder)

 

Et verktøy som HubSpot har en høy nytteverdi for virksomheter med en lengre salgsprosess. En lang salgsprosess krever at du jevnlig kommuniserer med potensielle kunder gjennom ulike kanaler som f.eks. epostmarkedsføring og blogg.

 

I slike salgsprosesser er det gjerne flere beslutningstakere som må påvirkes, og livstidsverdien per kunde er ofte høy. Med et verktøy som HubSpot kan du definere på forhånd hva slags informasjon et prospekt mottar gjennom ulike kanaler. 

 

2.3) En stor eksisterende database som må segmenteres

 

Det er et mål å kommunisere ulikt med kontakter basert på hvor de er i sin kjøpsprosess. Hvis du har mange kontakter (1000 eller mer), så kan HubSpot være et perfekt verktøy for å opprette de riktige listene, og deretter bevege hver enkelte kontakt mellom de riktige listene helt automatisk.  På denne måten kan du igjen automatisere hvordan du kommuniserer ulikt med ulike segmenter i din kontaktdatabase.

 

2.4) Du selger en tjeneste av høy verdi

 

HubSpot er et svært godt verktøy for deg som selger en tjeneste av høy verdi. Det tar gjerne mange måneder fra første kontaktpunkt til en person er klar til å signere en avtale med din virksomhet. Med HubSpot kan du sette opp et dialogløp med et spesifikt segment i kontaktdatabasen, deretter automatisk følge opp potensielle kunder gjennom epostmarkedsføring. På denne måten kan du utdanne kjøpere med verdifullt innhold som holder relasjonen varm, slik at din virksomhet bygger tillit over tid hos potensielle kunder.

 

2.5) Du selger fysiske produkter i en nettbutikk

 

HubSpot kan også fungere svært godt for nettbutikker som selger fysiske produkter. Det finnes i dag en rekke tredjepartsapplikasjoner som integrerer HubSpot med populære nettbutikk-løsninger som Magento, Shopify, WooComerce og BigCommerce.

 

Ved å bruke integrasjons-løsninger som HubShop.ly eller Revenue Conduit kan du enkelt integrere din valgte nettbutikk-plattform. En stor fordel er at HubShop.ly eller Revenue Conduit vil opprette en rekke lister og såkalte workflows for deg ved installasjon. 

 

Dette åpner opp en rekke muligheter for deg som driver nettbutikk. Ved hjelp av HubSpot kan du spore hver enkelt interaksjon en person har med nettbutikken din. Enten om en kontakt har forlatt handlevognen, er en lojal kunde, eller en helt ny abonnent, så kan HubSpot sende det riktige tilbudet eller innholdet til riktig tid.

 

Samtidig må det nevnes at det også finnes flere løsninger som er laget spesielt for deg som driver nettbutikk. Hvis du synes at prisen for HubSpot er for høy, så kan vi anbefale at du ser på Klaviyo. Klaviyo er en løsning som har mange av de samme funksjonene for automatisering og epost som HubSpot, men som mangler verktøy for SEO, sosial publisering, landingssider og mer.  

 

Del 3: Hva koster HubSpot?

 

HubSpot er blant de dyrere løsningene for markedsføring og salg som er tilgjengelig på markedet, men du får også det du betaler for. Din virksomhet må også gå inn i en 12 måneders avtale med HubSpot, og det vil ikke være mulig å kansellere din lisens i denne perioden. Du kan likevel velge å betale for HubSpot fordelt hvert år, hvert halvår eller hvert kvartal, og oppsigelsestiden er på tre måneder.

 

HubSpot har tre ulike lisenser å velge fra, og det er også en rekke faktorer som kan påvirke prisen. I utgangspunktet kan du velge mellom lisensene Basic, Professional og Enterprise.

 

 • hubspot-pris.png

 • Basic koster 200 dollar per måned
 • Professional koster 800 dollar per måned
 • Enterprise koster 2 400 dollar per måned

 

3.1) Faktorer som påvirker prisen for HubSpot

 

HubSpot har ingen begrensninger på hvor mange som kan bruke programvaren. Det som vil påvirke prisen mest er:

 

1. Antall kontakter

 

Avhengig av hvilken lisens du velger å investere i, så vil du ha forskjellige utgangspunkt med tanke på hvor mange kontakter du kan håndtere og hva prisen per 1000 kontakter vil være.

 

 • Med en Basic-lisens får du 100 kontakter, og du betaler 100$ ekstra per måned for hver 1000 nye kontakter.
 • Med en Professional-lisens har du i utgangspunktet 1000 kontakter, og du betaler 50$ ekstra per 1000 nye kontakter.
 • Med en Enterprise-lisens har du i utgangspunktet 10 000 kontakter, og du betaler 10$ ekstra per 1000 nye kontakter.

 

Samtidig har du en begrensning på antall eposter du sender ut. Du kan sende ut 10 ganger så mange eposter som du har kontakter, per måned. Hvis du da har 1000 kontakter, så kan du sende 10 000 eposter per måned før lisensen din øker i pris. Hvis du har 10 000 kontakter, så kan du sende 100 000 eposter per måned.

 

2. Nettside på HubSpot COS vs. annen publiseringsløsning

 

HubSpot har også sin egen plattform for å hoste ditt nettsted. Hvis du velger denne løsningen framfor løsninger som WordPress, så vil HubSpot koste 100$ ekstra per måned hvis du har mindre enn 3000 besøkende per måned. Hvis du har mer enn 3000 besøkende vil denne prisen øke til 300$ per måned. 

 

 

3. Tilleggsprodukter fra HubSpot

 

HubSpot har per dags dato (februar 2017) tre tilleggsprodukter:

 • Ads (100 USD per måned)
 • Reporting (200 USD per måned)
 • HubSpot Sales (50 USD per bruker per måned)

 

 

4. Oppstartskostnader

HubSpot har en onboarding-kostnad for nye kunder, og kostnad og omfanget av onboardingen er igjen avhengig av hvilken lisens du velger.

 

 • Onboarding for Basic-lisens koster USD 600
 • Onboarding for Professional-lisens koster USD 3000
 • Onboarding for Enterprise-lisens koster USD 5000

 

Hvis du derimot velger å kjøpe HubSpot gjennom en sertifisert HubSpot-partner, så vil denne partneren kunne bistå med at denne kostnaden faller fra din lisens. Husk da at en partner vil erstatte HubSpot sine tjenester med sine egne tjenester for en kostnad som kan variere stort fra byrå til byrå.

 

 

Del 4: Brukergrensesnittet i HubSpot

 

HubSpot er en skybasert løsning, og det er et system som du kan logge inn på. HubSpot er delt inn i en rekke ulike applikasjoner.

 

hubspot-dashboard.png

 

Dashboard. Her finner du en total oversikt over hvordan alle de ulike kampanjene du har lansert faktisk presterer. Her kan du f.eks. se antall besøkende til nettsiden, antall leads dere har generert, hvor mange kunder som har blitt lukket, hvordan en epostkampanje har fungert, og en rekke andre datapunkter som er nyttig å ha en oversikt over. Her kan du bytte mellom “Marketing” og “Sales”, som vektlegger ulike nøkkeltall.

 

hubspot-contacts.png

 

Contacts. Her finner du alle dine kontakter, enten de kommer fra nettside eller fra analoge kanaler. Her kan du administrere ulike applikasjoner som workflows (automatisere eposter o.l.), skjemaer, lead scoring og lister.

 

hubspot-email-content.png

 

Content. Her finner du alle de ulike verktøyene du bruker for å tiltrekke og konvertere besøkende til leads. Her finner du verktøy som blogg, landingssider, epost og nettsider.

 

hubspot-sosiale-medier.png

 

Social. Sosiale medier har fått sin egen meny, og her kan du legge til sosiale kontoer slik at du kan promotere innholdet ditt på ulike kanaler fra ett sentralt verktøy. Her kan du legge inn ord du ønsker å overvåke i sosiale medier.

 

hubspot-reports.png

 

Reports. Her kan du trekke ut en rekke ulike rapporter knyttet til de ulike tiltakene du implementerer. Du vil kunne få full oversikt over søkeord nettstedet ditt rangerer for, hvordan markedsføringen presterer i forhold til konkurrentene, hvilke trafikkilder som gir trafikk, og hvor optimaliserte nettsidene din er for søkemotorer.

 

hubspot-kampanjer.png

 

Productivity. Her kan du opprette kampanjer som huser alle de ulike tiltakene dine. Hvis du kjører en målrettet kampanje mot et bestemt segment, så kan du samle alle landingssider, blogg, eposter og mer slik at du ser hvordan kampanjen presterer.

HubSpot har investert mye i produktutvikling de siste årene, og det har medført at produktet er like kraftig som det er enkelt å bruke.

 

1. Ingen installasjon og tilgjengelig overalt

HubSpot er en skybasert applikasjon, og det krever ikke noe mer enn at du logger inn gjennom din nettleser for å få tilgang til de ulike verktøyene. Du kan med andre ord arbeide fra hvor som helst så lenge du har en internettilkobling.

 

2. Kraftig, brukervennlig og enkel å lære

Til tross for at HubSpot er blant de kraftigste løsningene på markedet, så er det likevel svært enkelt å bruke.

 

3. En egen mobilapp

HubSpot har en egen mobilapp som samler alt av salg- og markedsdata på ett sted. For deg som er på farten, så vil HubSpot sin mobile applikasjon gi deg alt du ønsker av innsikt.

 

 

Del 5: Integrasjoner

 

Din virksomhet har sannsynligvis behov for en rekke integrasjoner med andre applikasjoner. Her har HubSpot et bredt utvalg av integrasjon som er enkle og raske å sette opp. HubSpot har selv skapt en rekke innebygde integrasjoner som kan utvide funksjonaliteten. Se også på HubSpot Connect for å finne ut om du kan integrere eksisterende løsninger du bruker med HubSpot. 

 

5.1) Vanlige integrasjoner

 

Typiske integrasjoner som mange kunder tar i bruk er:

 

 • Salesforce CRM
 • Microsoft Dynamics CRM
 • Wistia
 • GoToWebinar
 • Surveymonkey
 • Zapier
 • WordPress
 • Google Calendar
 • Eventbrite
 • Drift
 • Hotjar
 • Zendesk
 • Shopify
 • Magento

 

 

5.2) Tilgang til API’er

 

Som kunde av HubSpot på Professional og Enterprise-lisensen vil du få tilgang til HubSpot sin egen REST API. Dette innebærer at du kan integrere HubSpot med tredjepartsapplikasjoner som ikke allerede er integrert. Hvis du da har behov for å utvikle en egen integrasjon med HubSpot, så har du mulighet til det ved hjelp av en utvikler. 

 

 

5.3) HubSpot og nordiske systemer

 

En stor ulempe her for norske virksomheter er at det mangler tette integrasjoner for en rekke systemer som er utbredt i Norge og Norden. SuperOffice, 24SevenOffice, Tripletex, Visma-systemer er per dags dato (februar 2017) ikke integrert med HubSpot. Det er derimot mulig å utvikle integrasjoner med HubSpot, da du får tilgang til HubSpot sin API.

 

ConnectMyApps er derimot en mulighet for deg som ønsker å integrere noen av de overnevnte systemene. Du kan også se om Zapier kan integrere løsningen du har behov for. 

  

Del 6: Nettsted i HubSpot COS

 

Publiseringen til HubSpot heter HubSpot CMS. Dette er en løsning som er tett integrert med salgs- og markedsføringsverktøyene du finner i HubSpot. Med HubSpot COS vil du ha et nettsted du fint kan administrere uten å ha behov for hjelp fra en utvikler eller en webredaktør.

 

Det er en rekke fordeler med å bruke HubSpot COS som publiseringsløsning:

6.1) Enkelt å administrere

 

En av de største utfordringene markedsførere møter i dag er et nettsted som er vanskelig å administrere. En av de største fordelene med HubSpot COS er at alle verktøyene du har behov for vil være tett integrert i én plattform. Enten du skal opprette nye nettsider, bloggartikler, landingssider, epostsekvenser eller lukke en avtale i CRM-systemet, så vil alle disse verktøyene være tilgjengelig for deg fra én og samme plattform.

Du kan opprette egne maler med en "drag and drop" editor, optimalisere sider og artikler for SEO, og måle effekten av de ulike tiltakene du implementerer i form av konverteringer og salg.

 

6.2) Mobiltilpasset

 

HubSpot er bygget med responsiv design i tankene. Når du oppretter en ny nettside, så vil denne automatisk tilpasse seg den enheten leseren besøker nettstedet på. Du trenger med andre ord ikke en utvikler som programmerer siden slik at ditt nettsted fungerer på mobile enheter. Husk at mye av trafikken på nettet i dag foregår på mobile enheter, og det er kritisk for din virksomhet at alle nettsider er optimalisert for mobil.

 

6.3) Sikkerhet

 

SSL er inkludert i prisen når du kjøper HubSpot. Du kan derfor sørge for at alle som besøker nettstedet ditt vil ha en trygg opplevelse. I tillegg gir dette deg en liten fordel med tanke på organisk søk (SEO).

 

6.4) Rask

 

I flere tester har HubSpot COS rangert øverst når det gjelder innlastingstid sammenliknet med publiseringsløsninger som WordPress, Joomla og Drupal. Husk på at innlastingstid nå er en viktig faktor som Google inkluderer i sine algoritmer, og en rask side kan hjelpe nettsted ditt å komme høyere i søkeresultatene. HubSpot har sitt eget CDN (Content Delivery Network) med servere over hele verden. Du vil med andre ord ha en rask side uavhengig hvor i verden besøkende befinner seg.

 

6.5) Bygget for SEO

 

Det finnes mange gode SEO-verktøy du kan bruke for å finne og prioritere de riktige søkeordene du skal bruke på nettsider og i bloggartikler. Med HubSpot COS er SEO-verktøyene bygget inn og integrert med resten av systemet. På denne måten kan du holde oversikt over hvilke søkeord du rangerer for, hvilke muligheter du har for å øke organisk trafikk, og samtidig se hvordan du sammenlikner med konkurrentene. Enten du optimaliserer en nettside eller blogg, så vil HubSpot gi deg instruksjoner for hvordan du skal optimalisere nettstedet ditt for søk.

 

6.6) Grundig rapportering

 

En stor fordel ved å ha alle verktøy i én plattform er at du enkelt kan se hva som fungerer, eller hva som ikke fungerer. I HubSpot får du et komplett dashboard over hvilke landingssider som konverterer, hvilke bloggartikler som tiltrekker flest besøkende og leads, hvilke trafikkilder som gir deg mest besøkende, og hvordan en bloggartikkel kan optimaliseres bedre for organisk søk.

 

6.7) Markedsplass for designmaler

 

HubSpot har sin egen markedsplass (HubSpot Marketplace) der du kan kjøpe ulike ferdige maler for eposter, nettsteder, blogg og landingssider. Prisene varierer fra å være helt gratis og opp mot 12 000 kroner. 

 

Merk at du vil sannsynligvis ha behov for en utvikler som er sertifisert i HubSpot COS-design når du skal opprette et nytt nettsted i HubSpot. 

 

Del 7: HubSpot CRM og salgsverktøy

 

HubSpot lanserte i 2015 sitt eget CRM-system. HubSpot CRM lar salgsavdelingen administrere alle kontaker helt gratis. Med HubSpot CRM slipper selgere å bruke regneark eller overkompliserte CRM-systemer som ikke blir brukt slik de skal.

7.1) Gratis - for alltid

HubSpot CRM er helt gratis opp til 1 000 000 kontakter, og vil alltid være gratis i følge HubSpot. Uavhengig om du bruker HubSpot Marketing eller ikke, så vil HubSpot CRM fungere uavhengig av dette. Hvis du derimot kombinerer HubSpot Marketing og HubSpot CRM, så vil du ha to systemer som fungerer som ett.

 

Hvert av systemene utveksler informasjon med hverandre automatisk, og du kan være trygg på at dine selgere vil ha masse innsikt om hver kontakt. Enten om en kontakt leser en bloggartikkel, fyller inn et skjema eller besøker en bestemt prisside, vil en selger kunne ha full oversikt over dette i kontaktens tidslinje.


7.2) Ubegrenset antall brukere

 

I motsetning til mange andre CRM-systemer, så er det ingen begrensning på hvor mange brukere du kan legge til. Uavhengig om du har en selger eller 1000, så vil HubSpot CRM være gratis.

7.3) Tidsbesparende

 

En stor fordel, som nevnt over, er at alt av informasjon fra markedsføringsaktiviter som blogging, epostmarkedsføring og atferd på nettstedet vil bli synkronisert med hver kontakt sin tidslinke. En selger trenger derfor ikke å plotte inn data manuelt, og selgeren vil ha mye mer informasjon å gå på når han eller hun først oppretter kontakt med en potensiell kunde.

7.4) Integrert med Office 365, Outlook og Google Apps

 

HubSpot CRM er integrert med de største epostklientene og kalendere. Det vil si at du kan booke møter og logge møter direkte fra CRM-systemet. Dette er aktiviteter som blir logget i CRM-systemet. Samtidig kan du som er salgssjef få en oversikt over hvor produktive og aktive hver selger er, og du kan trekke ut rapporter på hvilke aktiviteter (møte, telefon, epost) som hver selger bruker mest tid på.

7.5) Integrasjon med Salesforce og Microsoft Dynamics

 

HubSpot CRM er fortsatt et nytt og relativt enkelt CRM-system. I noen tilfeller er det for enkelt til å dekke alle behovene din salgsavdeling har, og her har du mulighet til å integrere CRM-systemer som Microsoft Dynamics og Salesforce CRM hvis du ønsker utvidet funksjonalitet, men der systemene likevel er tett integrert. En mulighet her er at selgere med enklere behov kan bruke HubSpot CRM, så kan selgere med behov for mer kompleks funksjonalitet bruke Microsoft Dynamics eller Salesforce. Data om hver kontakt vil uansett være synkronisert mellom HubSpot, HubSpot CRM og det eksterne CRM-systemet.

7.6) HubSpot Sales

 

HubSpot Sales er en betalt utvidelse av HubSpot CRM, og koster USD 50 per bruker per måned. Med HubSpot Sales kan du lagre epostmaler du sender ofte, håndtere dokumenter og salgsmateriale, sende automatiske epostsekvenser til potensielle kjøpere, møtebookingsfunksjon, og en varslingsfunksjon for når prospekter åpner og klikker på eposter, eller når de besøker spesifikke sider på ditt nettsted.

HubSpot Sales er tett integrert med Outlook, Office 365 eller Google Apps, og du kan arbeide fra din innboks samtidig som aktiviteten blir synkronisert med HubSpot.

 

 

Del 8: Rapportering i HubSpot

 

Du forbedrer det du måler, og HubSpot har bygget inn rapporteringsfunksjoner som hjelper deg å spore de ulike salgs- og markedsføringsaktivitetene du implementerer. En av HubSpot sine største styrker sammenliknet med verktøy som Google Analytics, er at HubSpot kan både knytte alt av data opp mot en kontakt, og at alt av data kan bli visualisert for enklere rapportering.

Med HubSpot kan du følge med på alle nøkkeltall gjennom hele deres kundereise, deretter implementere de tiltakene som vil påvirke disse nøkkeltallene i riktig retning.  

 

1) Visuell rapportering. HubSpot kan visualisere alle viktige nøkkeltall som din salgs- og markedsavdeling trenger og automatisk sette sammen rapporter. Enten det er konverteringsgraden på en landingsside, antall besøkende på blogg og nettside, eller salgsprognoser, så kan HubSpot hjelpe deg å forenkle og automatisere din virksomhets rapportering.

Det finnes en rekke nyttige rapporter som er inkludert "ut av boksen" når du begynner å bruke HubSpot, og du kan sende rapporter til ledere og medarbeidere. Her er noen eksempler på rapporter du kan finne i HubSpot:

HubSpot-marked.pngTrafikk, leads og kunder

 

HubSpot-Salgsprognose.png

Salgsprognose

 

HubSpot-kontaktfordeling.png

Oversikt over salgsprosess og kontaktdatabase

 

HubSpot-salgsprognose2.png

Oversikt over salgsprognose, kvote og målsetning

 

2) Skreddersydde rapporter. Det er også mulig å skreddersy og tilpasse rapporter basert på virksomhetens unike behov. Enten det er viktig for deg å måle trafikk og konvertering, mengden salgskvalifiserte leads, eller lage egne salgsprognoser, så kan du opprette disse og sørge for at alle nøkkelpersoner mottar disse rapportene ukentlig eller månedlig på epost. På denne måten vil alt av rapportering i stor grad gå automatisk, og rapportene vil være korrekte.

 

Merk at i noen tilfeller vil det være verdt å investere i HubSpot sin Reporting Add-on. Denne koster 200$ ekstra i måneden, men vil gi deg enda flere muligheter for rapportering. 

 

Konklusjon

 

HubSpot er et fantastisk verktøy for deg som vil tiltrekke flere besøkende, generere flere leads, og lukke flere kunder gjennom digitale kanaler. HubSpot vil forenkle salgs- og markedsføringsavdelingens hverdag, tilby kraftig rapportering, og la deg integrere mot utallige andre verktøy du bruker. Hvis du ønsker et robust system for å administrere alle dine salgs- og markedsføringsaktiviteter, så kan HubSpot være systemet for deg.

 

Samtidig må du huske på at det å kjøpe en lisens på et slikt verktøy ikke automatisk vil skape resultater for din virksomhet. Inbound marketing krever kontinuerlig innholdsproduksjon, distribusjon, og en solid strategi for at det skal fungere. Hvis du kombinerer de riktige verktøyene og investerer din tid i å implementere inbound-metodikken vil du på sikt få et solid konkurransefortrinn.

Topics: HubSpot

Ønsker du å diskutere inbound marketing med oss? La oss starte

Klikk på knappen under for å avtale en tid for et møte.

AVTAL MØTE