<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=852138901570630&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hva koster inbound marketing?

Thorstein Nordby
av Thorstein Nordby | 21/04/2016

  Del

Inbound marketing er uten tvil en av de beste måtene å tiltrekke seg mer trafikk leads og kunder. Denne metoden for markedsføring fokuserer på å få kunder som allerede er interessert i dine produkter eller tjenester gjennom sosiale medier, SEO, blogging, og mer.  

Ikke bare bidrar inbound til å vokse din kundebase, men det fører også til mer lojale kunder. Denne tilnærmingen er relativt ny, men sakte men sikkert tar flere norske bedrifter i bruk inbound marketing som sin foretrukne måte å markedsføre seg på.

 

Det korte svaret på hva inbound marketing koster

Hvis du outsourcer tjenesten til et eksternt byrå som Nettly, så må du forvente å betale mellom NOK 600 000 til 1 500 000 for tjenester per år. 

I tillegg må din bedrift investere i et system som HubSpot, som koster 80 000 til 100 000 kroner per år. Du bør også ha en intensjon om å jobbe med inbound marketing i 12 måneder. Hvis du ønsker et mer detaljert svar om hva som går inn i en leveranse, så les videre.

 

Inbound marketing vs. tradisjonell markedsføring

Forskjellen på inbound marketing og tradisjonelle markedsføringsmetoder er at inbound er langt mindre påtrengende. Mange tradisjonelle markedsføringsmetoder omfatter strategier og taktikker som ”pusher” et produkt eller en tjeneste på folk som i de fleste tilfeller de ikke har indikert interesse i.

Kalde samtaler, kalde eposter, tilsendt reklame og irrelevante bannerannonser er alle former for tradisjonelle markedsføringsmetoder som har gått ut på dato. 

Disse tradisjonelle metodene oppleves ofte som irrelevante for målgruppen, de har en tendens til å irritere, forstyrre og i verste fall få potensielle kjøpere til å velge en annen leverandør.

Inbound marketing gir deg en helt annen tilnærming. Snarere enn å skyte i mørket og håpe at folk kjøper, så er premisset bak inbound marketing å levere innhold til folk som allerede er interessert og som indikerer interesse ved å besøke nettsiden din, søke på relevante søkeord i søkemotor eller fylle ut et skjema på nettsiden din for å motta mer utfyllende informasjon fra deg. Det er ikke uten grunn at denne metoden genererer 54% flere leads i snitt en tradisjonelle metoder.

 

Hva består inbound marketing av?

Det finnes en rekke ulike strategier som bedrifter kan implementere og kostnadene kan variere stort. Når det gjelder inbound marketing er det slik at jo mer du investerer, desto bedre resultater vil du få og på kortere tid. Inbound marketing er ikke noe som er gjort over natten.

Det er uten tvil en stor investering når det gjelder både tid og penger for å gjøre det rett, men statistikken forteller oss at på sikt vil bedrifter se en drastisk reduksjon i anskaffelseskostnader og sterk økning i salgskvalifiserte leads.

Før vi kommer inn på spesifikke tall, så kan du se her hva pengene blir brukt på. Inbound marketing er svært omfattende og inkluderer en rekke komponenter som:

 

 • Strategi og forprosjekter
 • Blogging
 • Markedsføring i sosiale medier
 • Videomarkedsføring
 • Søkemotoroptimalisering
 • Webdesign
 • Analyse og rapportering
 • Innholdsproduksjon
 • Betalt annonsering
 • Prosjektstyring
 • Kundemøter
 • Konverteringsoptimalisering
 • Epostmarkedsføring

 

 

Kostnader og inbound marketing

For å nå dine og bedriftens mål for markedsføringen innebærer i mange tilfeller å leie inn et markedsføringsbyrå som spesialiserer seg på inbound marketing. Når du leier inn et inbound marketing-byrå kan du forvente at byrået krever å begynne med et forprosjekt der de setter sammen en strategi for hele din digitale markedsføring.

 

Strategi før taktikker

Når et byrå lager en strategi vil de skape personas og planlegge leveranser som eposter, innholdstilbud og bloggartikler som skal bidra til å føre et prospekt fra å være fremmed til å bli kunde.

Et viktig poeng her er at inbound marketing består av svært mange bevegende deler som må fungere sammen for at din bedrift skal nå sine mål. Hvis du ønsker gode resultater med inbound marketing, så trenger du en plan. Her kreves det med andre ord et solid forarbeid.

Er dette deg?

Du har satt opp et marketing automation-system. Du har begynt å blogge jevnlig. Du har satt opp noen landingssider med innholdstilbud. Likevel ser du ikke de resultatene du forventet. Sjansene er store for at du mangler en god strategi i bunn som binder alle disse taktikkene sammen.

I dette tilfellet anbefaler vi at du tar to steg tilbake og bruker 4-6 uker til å etablere en strategi og en plan for hvordan du skal implementere inbound marketing. Resultatet vil være en helhetlig og langsiktig plan som avdekker hull i din nåværende tilnærming og vil gjøre hver taktikk langt mer effektiv på sikt.

 

Bygg systemet som gjør leads til kunder

Etter at du og ditt byrå har gjennomført et grundig strategiarbeid, så vil dere ha en plan for de neste 6 til 12 månedene. Dere bør fortsatt ikke implementere taktikker som blogging på dette stadiet.

Neste steg vil heller å sette opp det løpet som foregår mellom at et prospekt blir lead til de blir kunder. Det vil gi lite mening å skape masse trafikk til din nettside uten å ha noen mekanisme på plass for å konvertere og bearbeide besøkende til å bli kunder.

Bruk derfor 6 til 12 uker på å skape innholdstilbud og skrive eposter som bidrar til å bevege leads mot å bli kunder. I denne fasen kan byrået også vurdere å justere nettsiden eller gjennomføre et komplett redesign av den. Omfanget av å utføre dette arbeidet kan variere svært mye fra byrå til byrå, og jeg ønsker derfor ikke å kommentere på pris her. 

Det er først nå at din bedrift bør betale og sette opp et marketing automation-system som HubSpot. Først når strategien er satt og løpet fra en lead blir til kunde er ferdig er tiden inne for å legge inn personas, aktivere workflows og gjøre alt forarbeidet live.

 

Kampanjer for å øke trafikk til nettsiden

Neste steg er nå å tiltrekke trafikk til nettsiden din. Det er først nå vi begynner å produsere store mengder innhold i form av bloggartikler, videoer, infografikk og mer. Nå som du har bestemt dine mål og utviklet en markedsføringsstrategi, og har systemet på plass som bearbeider leads til kunder vil nå byrået tilby et pågående samarbeid som går over minst 6 til 12 måneder der din bedrift betaler byrået per måned.  

Byrået fokuserer på ulike typer innhold, og de kan bistå med å skape bloggartikler, skape innlegg på sosiale medier, sette opp betalt annonsering, skape infografikk og lage nye innholdstilbud. Dette er som sagt et pågående arbeid, og avhengig av hvor raskt din bedrift ønsker resultater, desto høyere vil den månedlige investeringen være.

Her er det viktig at dere utfører aktivitet med et formål. Statistikk fra både oss selv og HubSpot tilsier at det første målet for en bedrift bør være å skrive 50 bloggartikler og skape 15 ulike landingssider med innholdstilbud. Det er her en bedrift oppnår "kritisk masse" der de vil se en betydelig økning i trafikk og leads. 

Dette vil tilsvare en til tre kampanjer per kvartal der en kampanje inneholder 12 bloggartikler og en landingsside. Hvis din bedrift legger dere på denne frekvensen (en til tre bloggartikler per uke og ett innholdstilbud per kampanje) kan dere forvente å betale mellom 54 000 til 80 000 kroner per måned i 6 til 12 måneder.

 

Avkastningen på inbound marketing

Prisene kan variere mye fra byrå til byrå, samt at størrelsen på virksomheten din kan påvirke hvor mye du vil bruke på en markedsføringsstrategi. Inbound marketing er på ingen måte billig, men når vi setter opp inbound marketing opp mot tradisjonelle metoder ser vi at bedrifter som implementerer inbound opplever en drastisk reduksjon i anskaffelseskostnad per lead og at de genererer langt flere salgskvalifiserte leads.

I HubSpot sin rapport "State of Inbound" kan vi finne statistikk som støtter dette: 

 

 • Leads generert ved hjelp av inbound marketing koster 62% mindre enn leads generert ved hjelp av tradisjonelle metoder
 • Inbound marketing gir høyere avkastning enn tradisjonell markedsføring uavhengig av størrelse på bedriften og deres budsjett
 • Inbound marketing leverer 54% flere leads enn tradisjonelle metoder

 

Realiteten er at dine potensielle kunder i dag undersøker produkter og tjenester på egne premisser gjennom å for eksempel å bruke søkemotorer. Inbound marketing imøtekommer denne endringen i kjøpsatferden gjennom å tilby relevant innhold gjennom hele kjøpsprossen. Samtidig vil den aktiviteten du gjør denne måneden bygge på forrige måneds aktiviteter. Du får så å si renter på din markedsføring! 

Topics: Inbound marketing

Ønsker du å diskutere inbound marketing med oss? La oss starte

Klikk på knappen under for å avtale en tid for et møte.

AVTAL MØTE