<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=852138901570630&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hva koster HubSpot Marketing? (2020-guide)

Thorstein Nordby
av Thorstein Nordby | 4/12/2019

  Del

HubSpot tilbyr mange ulike moduler og tilleggsprodukter, noe som har ledet til en forvirrende prismodell.

Målet med denne artikkelen er å hjelpe deg å forstå hvilken versjon av HubSpot Marketing som passer best for deg og din bedrift, hva du kan forvente at å betale for hver lisens, og hvordan du kan få best mulig pris når du først skal investere i HubSpot-plattformen.

Vær også oppmerksom på at HubSpot kan oppdatere sin prismodell og lanserer stadig nye funksjoner. Vi skal gjøre vårt beste for å holde denne guiden oppdatert, men sjekk alltid HubSpot sin pris-side for å dobbeltsjekke at informasjonen i denne artikkelen stemmer.

Les mer: Hva er HubSpot?

 

Hvilke HubSpot Marketing-versjoner finnes?

HubSpot tilbyr i skrivende stund tre moduler:

 

 • HubSpot Marketing Hub
 • HubSpot Sales Hub
 • HubSpot Service Hub

 

I tillegg tilbyr HubSpot også en kombinasjon av alle de tre modulene i en pakke som kalles for Growth Suite. Denne artikkelen handler hovedsakelig om hva HubSpot Marketing-modulen koster, og hva du får i de fire ulike lisensene:

 

 • HubSpot Marketing Free
 • HubSpot Marketing Starter
 • HubSpot Marketing Professional
 • HubSpot Marketing Enterprise

 

 

HubSpot Marketing Free 

 

 • Pris: Gratis
 • Onboarding: Gratis
 • Antall kontaker: Ubegrenset

 

HubSpot Free er passer for deg som ønsker å begynne med å generere leads fra din nettside, sende nyhetsbrev til dine kontakter, og måle effekten av dette. Denne lisensen er gratis, men merk deg at nyhetsbrev og skjemaer vil inneholde en HubSpot-logo.

Ved å installere HubSpot Free får du tilgang til følgende funksjoner:

CRM-system - Hele HubSpot-plattformen er bygget rundt CRM-systemet. Med HubSpot CRM kan du organisere dine kontakter, integrere CRM-systemet med Gmail eller Office 365 slik at kommunikasjon over e-post logges automatisk på kontaktkortet, lage maler for e-poster du sender ofte, og få en detaljert tidslinje over alle kontaktpunkter en kontakt har hatt med din bedrift.

 

kontaktkort-hubspot-crm

 

Skjemaer - Bruk HubSpot til å legge inn skjemaer på ditt nettsted, og få oversikt over alle nye kontakter som disse skjemaene samler inn i din HubSpot-portal. HubSpot vil også samle inn informasjon fra skjemaer som ikke er laget i HubSpot.

 

skjema-hubspot

Nyhetsbrev - Med HubSpot Free kan du sende nyhetsbrev som du lager med en visuell editor, og som fungerer på alle typer enheter. HubSpot Free kan erstatte løsninger som Mailchimp og lar deg sende 2 000 e-poster per måned.

Annonser - Det kan være en utfordring å regne ut avkastningen på dine annonser, men med HubSpot Free vil du se akkurat hvilke annonser som gir deg leads og kunder. I HubSpot Free kan du koble opp to annonsekontoer og måle effekten av disse.

Live chat - Få en direkte linje til potensielle kunder ved å sette opp en gratis live chat-løsning på ditt nettsted.

Rapportering - Få innsikt i hvordan markedsføringen din presterer, og forstå hva du kan gjøre for å få bedre resultater. Med HubSpot Marketing Free får du tilgang til et dashboard med en rekke rapporter som viser deg nøkkeltall som antall besøk og leads.

Lister og segmentering - I HubSpot Marketing Free kan du opprette dynamiske lister basert på ulike kriterier fra CRM-systemet. Med dette verktøyet kan du segmentere din kontaktdatabase, og tilpasse din kommunikasjon til de ulike kontaktene dine.

Integrasjon med Facebook Messenger - Med Marketing Free kan du integrere HubSpot med Facebook Messenger for å skape to-veiskommunikasjon med potensielle kunder på Facebook, opprette kontakter av disse, og rapportere på effekten av Facebook Messenger i HubSpot.

Les mer om HubSpot Free her.

 

Hva koster HubSpot Starter?

 • Pris: Fra USD 50 (ca. NOK 450) per måned
 • Antall kontakter inkludert: 1000
 • Antall brukere: Ubegrenset
 • Onboarding: Gratis
 • Pris pr. ekstra tusen kontakter: USD 50

Med HubSpot Marketing Starter får tilgang et integrert sett med verktøy du trenger for å konvertere besøkende til leads, enkel automatisering, CRM-system og innsiktsfulle rapporter og dashboards.

Ved å investere i HubSpot Starter får du tilgang til ytterligere følgende funksjoner som du ikke finner i Free-versjonen:

Landingssider - HubSpot lanserte i november 2019 en visuell landingsside-bygger som lar deg lage landingssider uten en designer eller utvikler:

 

visuell-landingssidebygger

 

Automatisk e-postsekvenser - Med HubSpot Starter kan du nå sende en e-postsekvens med tre e-poster etter at en kontakt har fylt ut en av dine skjemaer. 

 

epost-oppfølging-hubspot

 

Send 5x flere e-poster - Med HubSpot Marketing Starter kan du sende flere e-poster enn i Marketing Free. I Starter kan du sende 5x flere e-poster enn antallet kontakter du har. Hvis du har 1000 kontakter kan du med andre ord sende 5000 e-poster per måned.

Les mer om HubSpot Starter her.

 

Hva koster HubSpot Professional?

 • Pris: Fra USD 800 (ca. NOK 7500) per måned
 • Antall kontakter inkludert: 1000 
 • Antall brukere: Ubegrenset
 • Onboarding: USD 3000 (ca. NOK 25 000) 
 • Pris pr. ekstra tusen kontakter: USD 50

 

HubSpot Free og Starter gir deg gode verktøy for å starte med inbound marketing, men HubSpot Marketing Professional er for deg som har seriøse vekstambisjoner og trenger avanserte verktøy for å nå dine mål.

Med HubSpot Professional får du mer sofistikerte verktøy for å automatisere manuelle prosesser og implementere og din innholdsstrategi.

Ved å investere i HubSpot Professional får du tilgang til ytterligere følgende funksjoner:

 

Ekte marketing automation

Med HubSpot kan du automatisere oppgaver som å sende e-postsekvenser til leads, sende interne varsler til dine selgere om nye leads, automatisk segmentere leads og bygge komplette kundereiser med en enkel og intuitiv editor.

workflow-hubspot

 

Dynamisk innhold og personalisering

Med HubSpot Professional kan du bruke data fra HubSpot CRM til å tilpasse innholdet på nettsider og i e-poster for hver enkelt bruker.

Du kan for eksempel vise to ulike versjoner av en nettside for ulike segmenter i kundedatabasen din for å gjøre brukeropplevelsen mer relevant og personalisert for alle dine kontakter.

 

Bedriftsblogg

HubSpot gir deg verktøyene til å skrive, formatere, redigere og publisere artiklene dine på ett sted, slik at det er enkelt å bli funnet i organisk søk og i sosiale medier.

 

blogg-hubspot

 

Ved å ha din bedriftsblogg i HubSpot får du tilgang til SEO-verktøy som gir instruksjoner på hvordan du optimaliserer artiklene dine for organisk søk.

 

Landingssider

Med HubSpot Professional kan du opprette responsive landingssider som du kan bruke til å tilby e-bøker, webinarer, arrangementer og mer for å konvertere flere leads.

 

landingsside-hubspot

 

Med en Professional-lisens for du tilgang til HubSpot sin Design Manager, som lar deg utvikle mer komplekse landingssider enn det du kan lage i Starter-lisensen.

 

SEO- og innholdsstrategi

Med HubSpot er det enkelt å sette sammen en SEO-strategi, og deretter rapportere på effekten av denne. HubSpot viser deg hvilke søkeord og temaer du bør lage innhold rundt, og gir deg nøkkeltallene som viser deg hvor effektiv din SEO- og innholdsstrategi er.

 

Kampanje-planlegger

Med kampanje-verktøyet kan du assosiere innhold med samme tema i en kampanje og få en forståelse av hvordan hver artikkel, e-post, landingsside, annonser og innlegg i sosiale medier bistår deg i å nå målene dine.

 

kampanje-hubspot

 

Publiseringsverktøy for sosiale medier

Bruk HubSpot sine sosiale medier-verktøy til å publisere på tvers av LinkedIn, Facebook, Twitter og Instagram fra ett enkelt sted.

 

hubspot-sosiale-medier

 

SSL og subdomener

I dag må alle sidene dine være sikret med et SSL-sertifikat, og at alt innholdet ditt er samlet under samme domene.

Når du kjøper en HubSpot Marketing Professional-lisens får du et SSL-sertifikat for domenet ditt, og du kan sette opp sub-domener for blogg, landingssider og e-post.

 

A/B-testing av e-poster, landingssider, CTA og nettsider

Gjennomfør A/B-tester av nettside, landingssider og e-poster for å identifisere hvilken versjon som gir deg flest klikk og konverteringer.

 

Call-to-action (CTA)

I HubSpot kan du opprett en oppfordring til handling (Call-to-action) i form av en knapp eller et bilde som sender besøkende til et relevant tilbud på ditt nettsted slik at de kan konvertere.

En CTA hjelper deg med andre ord å bevege besøkende videre i kjøpsprosessen. En CTA kan du plassere på en nettside, i en bloggartikkel eller i navigasjonsmenyen.

HubSpot vil vise deg antall visninger, klikkrate, antall klikk og hvor hver CTA er plassert slik at du enkelt kan gjøre vurderinger om hvordan du kan optimalisere for flere konverteringer.

Du kan også lage en A/B-test for å teste to versjoner av en knapp opp mot hverandre for å prøve å få bedre resultater.

 

Hosting av videoer via Vidyard

Med HubSpot kan du laste opp videofiler og bygge dem inn i bloggartikler og nettsider. Med HubSpot Video får du oversikt over hvilke videoer en kontakt har sett og hvor engasjert de er på kontaktkortet i HubSpot CRM.

Hvis du vurderer å bruke løsninger som Wistia (som er en svært god plattform), må du betale mye for å integrere Wistia med HubSpot.

YouTube er et gratis alternativ, men husk at du verken kan få rapporter fra YouTube, og du åpner for at YouTube viser besøkende annonser på slutten av en video selv om videoen er bygget inn på ditt nettsted.

Ved å bruke HubSpot Video kan du laste opp 250 videoer uten ekstra kostnad. Hvis du har mer avanserte behov, kan du også få tilgang til dette ved å investere i Vidyard Starter eller Vidyard Plus, som du kan lese mer om her.

 

Webanalyse og rapporter

I HubSpot får du tilgang til en rekke rapporter som hjelper deg å se hvilke kanaler som gir deg flest besøk, leads og nye kunder. I tillegg får du full oversikt over hvilke sider som får mest trafikk, fluktfrekvensen på hver side og hvor lang tid besøkende bruker på siden din.

sources-rapport-hubspot

 

Skreddersydde dashboards og rapporter

Lag skreddersydde dashboards og rapporter som gir deg innsikt i akkurat de nøkkeltallene du ønsker å lære mer om.

 

Hva koster HubSpot Marketing Enterprise?

 • Pris: Fra USD 3200 (ca. NOK 30 000) per måned
 • Onboarding: USD 6000 (ca. NOK 50 000) 
 • Antall brukere: Ubegrenset
 • Antall kontakter inkludert: 10 000
 • Pris pr. ekstra tusen kontakter: USD 10

 

Hvis du har mange kontakter kan det faktisk være mer økonomisk å investere i Enterprise fremfor Professional. Ta derfor dette regnestykket før du investerer. 

Merk også at HubSpot ikke vil la deg gå ned til Professional-lisensen når du først har investert i Enterprise før du skal fornye avtalen med dem, noe du gjør hver 12. måned

Ved å investere i HubSpot Enterprise får du tilgang til følgende ytterligere funksjoner:

 

Begrens tilgang til ulike verktøy og sider med content partitioning

Gi dine kollegaer ulike tilganger for din blogg, landingssider og nettsider basert på deres rolle, region og mer slik at de kun kan se og redigere det innholdet som er relevant for dem.

 

Organiser din organisasjonen i hierarkier

Organiser brukere på flere nivåer basert på hvilke avdeling, region, forretningsområde eller andre relevante segmenter slik at du enkelt kan tilpasse hvilke funksjoner og verktøy hver gruppe brukere får tilgang til.

Single Sign-On (SSO)

La brukere logge inn med SSO, slik at det er enkelt å logge inn samtidig som dette bidrar til bedre sikkerhet og kontroll over hvem som har tilgang til HubSpot-portalen deres.

Begrens tilgang til publisering i sosiale medier

Begrens tilgangen til publisering på sosiale medier slik at utvalgte brukere kun kan opprette og redigere. På denne måten sikrer du at deres budskap i sosiale medier er konsistent med deres merkevare.

Et ubegrenset antall subdomener

Med HubSpot Enterprise kan du publisere nettsider, landingssider, e-poster og blogger på et ubegrenset antall sub-domener (eks. info.dittdomene.no). Dette passer for bedrifter som har et stort nettsted og som har behov for å kunne segmentere ut hvordan utvalgte deler av nettstedet presterer.

Du kan for eksempel bruke denne funksjonen til å lage et eget sub-domene kun for partnere av selskapet ditt, eller lage et subdomene for et arrangement.

 

Sett et tak for antall e-postutsendelser

Bedrifter med en stor kontaktdatabase og en svært aktiv salgs- og markedsavdeling kan risikere å overkommunisere med sine kontakter, noe som gir den dårlig kundeopplevelse.

Med HubSpot Marketing Enterprise kan du tak for hvor mange e-poster dine kontakter kan motta innen en bestemt tidsperiode for å unngå at kontaktene dine mottar for mye e-post.

 

Analytics views for å segmentere rapportering på tvers av ulike land og domener

Views er en funksjon som lar bedrifter segmentere rapporteringen i HubSpot fordelt på f.eks. land, URL eller sub-domener.

Dette er en funksjon som er nyttig for bedrifter som er aktive i mange ulike land, men som kun ønsker å drifte en HubSpot-portal.

I tillegg kan bedrifter som bruker HubSpot sin brand domains-funksjon (en portal, flere domener) lage egne rapporter for hvert domene for å kun se rapporter for det kun en av domenene.

 

Attribusjon-rapportering

En kontakt kan ha hundrevis av kontaktpunkter med din bedrift før de blir kunde. Med attribusjons-rapportering i HubSpot vil du kunne forstå hvordan kontaktpunkter som artikler, landingssider, annonser og innlegg i sosiale medier leder til salg.

HubSpot har et sofistikert rapporteringsverktøy som forteller deg hvilke kontaktpunkter som leder til salg, slik at du vet akkurat hvilke aktiviteter du skal investere mer eller mindre i.

I denne rapporten vil hjelpe deg å identifisere trender hos dine kontakter, og hvordan kundereisen deres ser ut fra første besøk til de blir kunde.

 

Events

Events-funksjonen i HubSpot lar deg spore hendelser på ditt nettsted og logge dette på kontaktkortet i HubSpot CRM.

Eksempler på bruksområder for Events er å spore innlogginger i din web-applikasjon, slik at du kan lage lister over kontakter som har høyt eller lavt engasjement i produktet ditt.

Du kan også bruke Events til å følge opp kontakter som har forlatt handlevognen, slik at du kan trigge en e-postsekvens når noen har kommet til handlekurven uten å fullføre kjøpet sitt.

 

Prediktiv lead scoring

Scoring av leads er en nyttig måte for deg og din salgsavdeling å prioritere hvilke leads dere skal følge opp først. Utfordringen er at selskaper trenger mye data og må ta mange antakelser når de skal sette opp sin lead scoring-modell.

Med prediktiv lead scoring bruker HubSpot maskinlæring for å automatisk forstå hvilke handlinger som fører til salg.

 

Hva kan påvirke prisen for HubSpot Marketing?

 

1. Growth Suite gir deg 25% rabatt på HubSpot Marketing, Sales og Service

HubSpot lar deg kjøpe hver av modulene for seg selv, men i noen tilfeller kan det være mer økonomisk å investere i HubSpot Growth Suite som gir deg tilgang til alle modulene på en gang.

Dette vil gi deg en rabatt på 25% på alle de tre modulene slik at prisene ser slik ut sammenlignet med å kjøpe hver modul for seg selv:

 • Starter Growth Suite - EUR 104 vs. EUR 138
 • Professional Growth Suite - EUR 1176 vs. EUR 1 568
 • Enterprise Growth Suite - EUR 3 864 vs. EUR 5 152

 

2. Antall kontakter i kontaktdatabasen din og antall månedlige e-postutsendelser

Avhengig av hvilken lisens du velger å investere i, så vil du ha forskjellige utgangspunkt med tanke på hvor mange kontakter du kan håndtere og hva prisen per 1000 kontakter vil være..

 • Med en Professional-lisens har du i utgangspunktet 1000 kontakter, og du betaler 50$ ekstra per 1000 nye kontakter.
 • Med en Enterprise-lisens har du i utgangspunktet 10 000 kontakter, og du betaler 10$ ekstra per 1000 nye kontakter.

Samtidig har du en begrensning på antall e-poster du sender ut. Du kan sende ut 10 ganger så mange eposter som du har kontakter, per måned. Hvis du da har 1000 kontakter, så kan du sende 10 000 eposter per måned før lisensen din øker i pris. Hvis du har 10 000 kontakter, så kan du sende 100 000 eposter per måned.

 

3. Nettside bygget i HubSpot CMS vs. annen publiseringsløsning

HubSpot har også sin egen plattform for å hoste ditt nettsted. Hvis du velger denne løsningen fremfor løsninger som WordPress, så vil HubSpot koste USD 300 ekstra pr måned.

 

4. Hvilke tilleggsprodukter du trenger

HubSpot har i skrivende stund åtte tilleggsprodukter. De fleste bedrifter har ikke behov for disse tilleggsproduktene, men kan være greit å være klar over etterhvert som bedriften vokser.

 

HubSpot CMS - USD 300 per måned

En publiseringsløsning du kan bygge hele nettstedet ditt på, og som er tett integrert med resten av HubSpot-plattformen. HubSpot CMS vil ikke bare gjøre det enkelt å administrere nettsiden uten IT-kompetanse, men du kan også ta i bruk personalisering og dynamiske moduler basert på hvor i kundereisen en kontakt er i.

 

HubSpot Ads - USD 100 per måned

Ads er et gratis verktøy, men hvis du bruker USD 50 000 i måneden fordelt på Google, Facebook, Instagram og LinkedIn må du kjøpe denne utvidelsen.

 

HubSpot Reporting - USD 200 per måned

Det finnes allerede et rapporteringsverktøy i HubSpot som vil være nok for de fleste bedrifter, men hvis du har mer avanserte behov rundt rapportering, kan det være nødvendig å investere i HubSpot Reporting.

Med HubSpot Reporting vil du kunne bygge 200 dashboards og 2000 rapporter, og lage mer sofitistikere rapporter som kan rapportere på hundrevis av objekter i CRM-systemet.

HubSpot Reporting fungerer også på tvers av Marketing, Sales og Service.

 

En dedikert IP-adresse - USD 500 per måned

HubSpot har en høy “email deliverability” som sørger for at de fleste e-postene som blir sendt ut kommer fram til mottakerne. Du kan likevel investere i en dedikert IP-adresse som for å sikre at en høyere andel av e-poster når innboksen til dine kontakter.

Med denne utvidelsen får du også mer kontroll over selskapets egen "sender score". Merk at denne utvidelsen kun er egnet for bedrifter som sender svært mange e-poster hver måned. 

 

Transaksjonelle e-poster - USD 500 per måned

Hvis du ønsker å bruke HubSpot til å sende transaksjonelle e-poster som automatiske kvitteringer, produktvarslinger, kontooppdateringer, kan HubSpot tilby dette som en utvidelse.

Merk at dette vil også kreve at du investerer i en dedikert IP-adresse, og den reelle kostnaden er da USD 1000 for å bruke dette tilleggsproduktet.

 

Skreddersydd SSL-sertifikat - USD 100 per måned

Alle portaler med HubSpot Professional eller Enterprise har SSL-sertifikat inkludert for å kryptere og sikre kommunikasjon mellom ditt nettsted og bruker, men du kan også skreddersy ditt SSL-sertifikat via HubSpot slik at du for eksempel får selskapets navn opp når noen sjekker SSL-sertifikatet ditt.

 

HubSpot API - USD 500 per måned

Alle portaler med HubSpot Professional eller Enterprise får tilgang til HubSpot sitt API, men det er en begrensning på antall kall du kan gjøre med en standardlisens. Med API-utvidelsen øker du antall API-kall per dag til 1 000 000.

 

Brand Domain - USD 700 per måned

Hvis du ønsker å bruke HubSpot på flere domener (dittdomene.no og dittdomene2.com), kan du investere i et Brand Domain. Dette lar deg bruke en portal, men ha innhold på flere domener.

 

5. Oppstartskostnader for onboarding

Som nevnt tidligere i denne artikkelen, har HubSpot har en onboarding-kostnad for nye kunder. Kostnad og omfanget av onboardingen er igjen avhengig av hvilken lisens du velger.

 • Onboarding for Professional-lisens koster USD 3000
 • Onboarding for Enterprise-lisens koster USD 6000

Hvis du derimot velger å kjøpe HubSpot gjennom en sertifisert HubSpot-partner, så vil denne partneren kunne gjøre at denne kostnaden faller vekk. Husk da at en partner vil erstatte HubSpot sine tjenester med sine egne tjenester for en kostnad som kan variere stort fra byrå til byrå

 

6. Timing for når du kjøper HubSpot kan påvirke prisen

En selger i HubSpot har en kvote de skal nå hvert kvartal, og det kan være lønnsomt for din del å vente til slutten av et kvartal eller år slik at du er i en bedre posisjon for å få en god pris. I noen tilfeller kan du få en langt lavere pris for det første året, eller få en rekke tilleggsprodukter uten ekstra kostnad.

 

7. Startup? Få 90% rabatt det første året du bruker HubSpot

For deg som driver en startup, kan du få 90% rabatt det første året på både HubSpot sine produkter og bedre prisvilkår for en rekke integrasjoner som Teamwork Projects og Stripe.

Du kan med andre ord få tilgang til HubSpot for en brøkdel av prisen som en vanlig kunde betaler så lenge din startup oppfyller bestemte kriterier.

HubSpot sin misjon er å hjelpe millioner av oppstartsbedrifter med å vokse bedre, og de har derfor inngått partnerskap med en rekke akseleratorer, inkubatorer og venturekapital-fond.

Hvis du driver en startup med mindre enn to millioner dollar i investering, får du 90% rabatt første året, 50% rabatt i år to, og 25% rabatt i årene etter.

Hvis din startup har mottatt mer enn to millioner dollar i investering, kan du få 50% rabatt i det første året, og 25% rabatt i årene etter.

Les mer om HubSpot for Startups her.

 

Hvordan betaler du for HubSpot?

HubSpot krever 12 måneders bindingstid, og du kan betale hvert kvartal, for hvert halvår eller en gang for hele året. Du får da en få en faktura med 30 dagers forfall som må betales via nettbank, eller ved å legge inn et kredittkort.

Selv om du bruker en HubSpot-partner vil du som regel betale direkte til HubSpot uten noe mellomlegg til byrået. En partner får derimot 20% hvis de har stått for salget av lisensen.

 

Konklusjon

Uavhengig av størrelse på bedriften din, har HubSpot et alternativ til deg som vil begynne med inbound marketing. Bruk god tid på å forstå hvilke behov bedriften din har, og at du kartlegger hvilke funksjoner dere faktisk har bruk for.

HubSpot er et fantastisk verktøy så lenge det blir brukt riktig. Vær heller ikke redd for å forhandle med HubSpot for å få den beste prisen, da du kan spare mye over tid.

Topics: HubSpot

Ønsker du å diskutere inbound marketing med oss? La oss starte

Klikk på knappen under for å avtale en tid for et møte.

AVTAL MØTE