<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=155897&amp;fmt=gif">
Skip to content

15 grunner til hvorfor du bør velge HubSpot Marketing Enterprise

Thorstein Nordby | 12 minutter

Ønsker du en plattform som samler alle verktøy markedsavdelingen trenger på ett sted? Da bør du vurdere HubSpot Marketing Enterprise.

1. Automatisering av manuelle rutiner

Mange ser på marketing automation kun som en måte å automatisere enkle oppgaver som scoring av leads og sende automatiske e-poster.

Dette er et veldig begrenset perspektiv på hva automatisering kan gjøre for en bedrift som ekskluderer mange muligheter for å gjøre markedsførere (og andre avdelinger) mer effektive i deres arbeidshverdag.

Siden HubSpot Marketing Hub er bygget rundt en felles kontaktdatabase i HubSpot CRM, kan du enkelt automatisere en rekke prosesser på tvers av ulike funksjoner.

Her er noen eksempler:

  • Dynamisk endre livssyklus på en kontakt (eks. lead eller salgskvalifisert lead)
  • Dynamisk endre lead status på en kontakt (eks. at kontakter er ukvalifisert eller dårlig timing)
  • Segmentere selskaper basert på omsetning og størrelse
  • Gjennomføre målrettede kampanjer mot selskaper som nærmer seg fornyelsesdato
  • Automatisere onboardingen av nye kunder som har kjøpt produktet eller tjenesten din 
  • Identifisere kunder som viser lite engasjement i produktet ditt
  • Segmentere kontakter inn i lister basert på stilling, rolle eller bransje
  • Automatisere internkommunikasjon (eks. at salg blir varslet når noen ber om en demo)

2. Lister og segmentering

Liste-verktøyet i HubSpot lar deg automatisk segmentere kontakter og selskaper i ulike lister som gjør det mulig for mer målrettede og relevante kampanjer.

Du ønsker ikke å behandle alle dine kontakter på samme måte. Det er mulig at du må kommunisere ulikt med dine kontakter basert på størrelse og bransje.

Utfordringen til mange selskaper i Enterprise-segmentet er at de kan ha store kontaktdatabaser som ikke er segmentert på riktig måte.

Med en HubSpot Enterprise-lisens kan du løse dette problemet ved at du kan lagre tusenvis av kontakter, men samtidig dynamisk segmentere disse kontaktene og selskapene basert på kriterier du bestemmer.

La oss si at du driver et konsulentselskap som selger både økonomi- og IT-tjenester til alt fra små til store bedrifter.

Da kan det lønne seg å segmentere alle selskaper som for eksempel har en omsetning på under 50 millioner i en SMB-liste.

Samtidig har du kanskje 100 større selskaper som omsetter for 50 millioner eller mer.

Deretter kan disse listene for eksempel synkroniseres med annonseplattformer som LinkedIn, eller du kan sende ut mer målrettede nyhetsbrev til de ulike segmentene.

Andre eksempler på automatisering er å lage et segment for de kundene som har lav eller høy kundetilfredshet.

Segmentet med kunder med høy kundetilfredshet kan være kontakter du ønsker å be om et referanse eller skrive en kundehistorie om.

Kundene med lav kundetilfredshet kan du derimot nå ut til for å få tilbakemelding på hva dere kan gjøre bedre for dem i fremtiden.

3. Blogg for bedrifter

HubSpot sitt blogg-verktøy er egnet for bedrifter innen Enterprise-segmentet. Markedsavdelinger i større bedrifter møter ofte mange tekniske hindre når de skal publisere innhold på grunn av at selskapet bruker et komplisert CMS (nettside-verktøy).

Blogg-verktøyet i HubSpot lar markedsførere enkelt publisere artikler uten begrensninger i en brukervennlig løsning som ikke krever noe teknisk kompetanse for å bruke.

SEO-verktøyene i blogg-verktøyet hjelper deg å tiltrekke mer kvalifisert trafikk fra søkemotorer ved å gi proaktive anbefalinger for hvordan du skal skrive sidetitler, metabeskrivelser, eller om det mangler relevante lenker.

Du kan også få ferdige rapporter som gir deg svar på antall visninger, hvilke kanaler besøkende kommer fra, statistikk rundt engasjement på innholdet ditt, og innsikt i hvilke kontakter som har lest spesifikke artikler.

Hvis du ikke bruker HubSpot CMS for hele nettsiden din, kan du likevel opprette et subdomene (blogg.eksempel.no).

Med noen enkle justeringer, kan du tilpasse en eksisterende blogg-mal til å passe med selskapets grafiske profil.

Hvis du i tillegg håndterer ulike blogger for ulike målgrupper og land, kan du enkelt håndtere dette i HubSpot slik at du kan nå ut til flere målgrupper.

4. Landingssider

Landingssider er viktige verktøy for markedsførere som ønsker å generere flere leads, få flere demoer av produktet sit, eller få flere påmeldinger til et arrangement.

Med HubSpot får du et landingsside-verktøy med et visuelt redigeringsverktøy (WYSIWYG) der du kan lage profesjonelle landingssider uten å måtte kode.

I HubSpot kan du enkelt trekke inn de modulene du ønsker, endre tekst, legge til skjemaer, videoer og mer.

Markedsavdelinger i større selskaper har ofte noen spesifikke utfordringer som mange typiske landingsside-verktøy ikke løser. 

For en større bedrift som for eksempel kjører mange annonsekampanjer eller holder flere webinarer i måneden, kan det å produsere mange landingssider være utrolig tidkrevende og komplisert.

Hos mer etablerte selskaper er det strengere regler rundt retningslinjer rundt bruk av den grafiske profilen, landingssidene må kunne A/B-testes, hver side bør kunne personaliseres, og det bør være enkelt å gjøre endringer basert på tilbakemeldinger internt.

I tillegg er det også kritisk at kontakter som blir generert fra en markedsføringskampanje blir rutet til riktig person internt.

Siden det ofte er mange brukere i et CRM-system i en større bedrift, må du derfor kunne automatisere denne prosessen og rute leads basert på for eksempel bransje eller rolle.

Det er også en stor fordel at landingssidene kan personaliseres basert på eksisterende data i CRM-systemet. Eksempler på dette er å dynamisk legge til selskapsnavnet til den besøkende på landingssiden, eller vise ulike budskap avhengig om en kontakt er en eksisterende eller potensiell kunde. 

Hvis en landingsside ikke leverer resultatene du forventet, kan du teste opp mot fem ulike variasjoner av hver landingsside og la HubSpot velge vinneren. Du kan med andre ord teste ulike overskrifter, bilder, skjemaer og budskap.

5. Skjemaer

For en større bedrift kan noe så enkelt som å legge inn et skjema på nettsiden være mer komplisert enn det bør være.

Dessverre er skjemaer noe mange bedrifter ikke tenker over, og dette er noe som ha stor innvirkning på hvor mange konverteringer en kan få fra nettsiden.

Hvis du tenker over det, er skjemaer en av de viktigste elementene på din nettside.

For at en potensiell kunde skal melde seg på et webinar, be om tilbud på nettsiden din eller kontakte kundeservice, trenger du et skjema som ikke bare fanger opp kontaktinformasjon, men som ruter denne informasjonen videre internt slik at kontakter blir fulgt opp på riktig måte.

Skjemaer spiller også en viktig rolle med tanke på GDPR.

Et skjema på etterleve kravene i GDPR slik at når en person fyller inn et skjema på nettside, må du sikre at du samler inn samtykke, og at dette samtykket er registrert på kontaktens kontaktkort i CRM-systemet.

Skjemaer bør også være enkle å redigere og deretter integrere med nettsiden selv om du ikke kan HTML og CSS. Dette er viktig fordi personer uten teknisk kompetanse kan opprette skjemaer for en kampanje, sende kontaktinformasjon til CRM-systemet, og gjøre eventuelle endringer på skjemaet i etterkant.

Med HubSpot kan du også lage et skjema som brukes på flere sider, men som kan redigeres fra ett sted. På denne måten slipper du å tråle gjennom flere titalls nettsider for å endre et skjema. 

6. Nyhetsbrev og e-post

En stor, segmentert og engasjert kontaktdatabase kan være gull verdt, og er en av de mest effektive og rimeligste måtene for store bedrifter å øke sin omsetning på.

E-post er fortsatt en god kanal for å distribuere innhold, onboarde nye kunder, informere eksisterende kunder om nye produkter og tjenester, og beholde eksisterende kunder.

HubSpot leverer over en milliard e-poster for sine kunder gjennom sin CRM-plattform, og er kjent som en av de leverandørene med høyest "email deliverability".

Med HubSpot Enterprise er det enklere å komme frem i innboksen, unngå spam, og filtrere ut lite engasjerte kontakter. 

Et visuelt redigeringsverktøy gjør det enkelt for en markedsfører å lage profesjonelle e-poster som fungerer på alle ulike enheter og innbokser uten at du trenger noe teknisk kompetanse.

Det er også ferdige maler du kan bruke, eller du kan lage egne maler fra grunnen av med din egen grafiske profil, knapper, bilder osv.

HubSpot har også A/B-testing for e-poster slik at du kan maksimere resultatene fra dine e-postkampanjer.

Det er også detaljerte rapporter som gir deg innsikt i hvilke kontakter som er mest engasjerte med dine e-poster, hvilke lenker som blir klikket på, og du får innsikt i åpningsrater og klikkrater.

7. Hosting av video

Video blir bare viktigere for bedrifter som ønsker mer trafikk, leads og kunder. HubSpot tilbyr derfor video hosting og rapporteringsverktøy gjennom HubSpot Video.

HubSpot Video gir brukere muligheten til å laste opp videoer, optimalisere dem for søk, legge til skjemaer og knapper, for å deretter dele disse videoene på nettsiden eller i sosiale medier.

Engasjementet for hver video kan bli sporet på kontaktkortet slik at du får se hvilke videoer en kontakt har sett og hvor lenge de så på.

8. Håndtering av flere domener og land 

Har selskapet ditt kontorer i flere land? Arrangerer dere en årlig konferanse? Eller har dere et produkt som trenger sin egen nettside og tilstedeværelse på nett, men som dere ønsker å administrere fra en HubSpot-portal?

Hvis du velger HubSpot Marketing Enterprise kan du ta i bruk brand domains og business units.

En business unit gjør det mulig å administrere ulike merkevarer fra en enkelt HubSpot-portal. 

Dette er nyttig hvis du for eksempel har flere selskaper i en konsernstruktur, men som likevel gjør det mulig skille på rapporter, e-postkommunikasjon osv.

Et brand domain er nyttig hvis du ønsker å administrere flere nettsider med ulike domener fra en HubSpot-portal. 

Et godt eksempel er hvis din bedrift holde en årlig konferanse som har et eget navn og domene.

Da vil strukturen se slik ut:

- En HubSpot Enterprise-portal

- Nettside 1: www.dinbedrift.no

- Nettside 2: www.dinkonferanse.no

På denne måten vil du kunne ha en felles sannhet i CRM-systemet, og dine kontakter kan for eksempel motta e-poster fra to ulike domener, men som i realiteten er sendt fra samme sted.

9. Gratis lagring av kontakter

Det er mange grunner til å lagre kontakter i CRM-systemet ditt selv om du ikke har noen planer om å markedsføre mot dem.

Eksempler på dette er at du bruker ditt CRM-system for å lagre informasjon om partnere, distributører og ansatte i tillegg til eksisterende og potensielle kunder.

HubSpot sin prismodell har tidligere gjort plattformen utilgjengelig for selskaper med svært store kontaktdatabaser ettersom at prisen for HubSpot øker for hver 5000 kontakter.

HubSpot ville med andre ord bli veldig dyrt for selskaper som vokser raskt, noe som igjen kan kreve at mye tid blir brukt på å rydde i kontaktdatabasen for å redusere kostnader.

I dag kan du lagre kontakter du ikke markedsfører deg mot (med nyhetsbrev og annonsering) og kun betale for kontaktene du aktivt markedsfører deg mot.

Med HubSpot kan du derfor lagre 15 million kontakter helt gratis slik at du ikke blir straffet for en svært vellykket salgs- og markedsstrategi.

10. Account-Based Marketing

HubSpot har egne verktøy for selskaper innen B2B som ønsker å gjennomføre en Account-Based Marketing-strategi (ABM).

Ved å definere og deretter laste opp selskaper du ønsker som kunder, får du full oversikt over hvilke selskaper som er mest engasjerte, hva som er det siste kontaktpunktet, og du kan se hvor engasjert hver individuell person i kjøpergruppen er.

Med workflows kan du også automatisere prosessen med å segmentere selskaper når du enten importerer data eller når noen konverterer på din nettside.

Du kan også segmentere hver enkelt kontakt basert på deres rolle (buying role). Dette lar deg forstå hvilke personer som er beslutningstakere, påvirkere, ambassadør eller blokker i salgsprosessen. Denne informasjonen kan igjen sendes til annonseplattformer for målrettet annonsering.

11. Enkelt å styre tilganger 

Etterhvert som at selskapet vokser med flere ansatte, må du sørge for at din HubSpot-portal holder seg ryddig og organisert. I HubSpot kan du redusere rot ved at du begrenser hvilke verktøy ulike brukere har tilgang til.

Ikke alle verktøy, dashboard, rapporter eller kontakter er relevante for alle brukerne av HubSpot. For større organisasjoner gir det mening å tilpasse brukeropplevelsen basert på funksjon og rolle slik at hver person kun ser verktøyene og informasjonen som er relevant for dem.

I HubSpot kan du benytte deg av content partitioning som lar deg definere hvilke roller og verktøy en bruker skal ha tilgang til. 

Du kan for eksempel lage en oversikt for salgssjefen som viser aktivitetstall og progresjon per selger. For en individuell selger kan du lage et dashboard som kun viser dem avtalene og oppgavene de eier.

I HubSpot kan du også opprette egne teams. Dette gjør at ulike personer ikke tråkker hverandre på tærene ved å overstyre hverandres endringer, ta over en annen selgers kontakt, eller publisere innhold som ikke er godkjent enda.

12. Attribusjons-rapportering

En av de største styrkene til HubSpot er at alle produktene deres er bygget rundt et felles CRM-system. HubSpot Marketing, Sales, Service, CMS og Operations er knyttet sammen, og dette gjør igjen at du får full oversikt over de fleste kontaktpunktene en kontakt har med din bedrift.

HubSpot Marketing har kraftig attribusjons-rapportering hjelper deg med andre ord å forstå hvilke kanaler, hvilket innhold, og hvilke kampanjer som faktisk leder til omsetning. 

13. Custom objects

 I HubSpot finnes det en rekke objekter du kan lagre informasjon på. Eksempler på slike objekter er kontakter, selskaper, avtaler og produkter.

Men hva om det er andre typer informasjon du ønsker å lagre i HubSpot? Det lar seg gjøre med Custom objects.

Kort forklart vil custom objects la deg lagre nesten alle ulike typer informasjon i ditt CRM-system. 

La oss si at du selger selger eiendommer eller et abonnement på et produkt. Da trenger du å assosiere selskaper og kontakter med disse eiendommene eller abonnementet.

Da kan du lage egne custom objects som for eksempel heter "Eiendommer" eller "Abonnement".

På disse objektene kan du da opprette en rekke felter som er assosiert med disse objektene. 

For Eiendom-objektet kan dette være navn på eiendommen, adressen, leie per måned og hvem som er kontaktperson for eiendommen.

For Abonnement-objektet kan eksempler på felter være start-dato, fornyelsesdato, og hva den månedlige inntekten er på lisensen.

Denne informasjonen kan igjen brukes til å automatisere rutiner inne i HubSpot eller lage detaljerte rapporter.

14. Integrasjon med Salesforce CRM

Selv om vi mener at HubSpot CRM er best, forstår vi at mange selskaper ønsker å integrere HubSpot Marketing med Salesforce.

Med HubSpot er det allerede en ferdig integrasjon der data kan synkroniseres begge veier (bi-synk) etter et veldig kort og enkelt oppsett.

Dette gjør det mulig for HubSpot og Salesforce å snakke sammen og for eksempel varsle en selger i Salesforce når et nytt lead er generert i HubSpot.

I tillegg har HubSpot selv vært brukere av Salesforce i mange år inntil de lanserte sitt eget CRM-system. Salesforce sin investeringsarm har også tidligere investert i HubSpot, og selskapene har med andre ord jobbet tett med hverandre over mange år.

15. 1400+ integrasjoner

HubSpot er en alt-i-en-løsning for nettside, markedsføring, salg og kundeservice. Likevel vil mange større selskap ha behov for å integrere HubSpot CRM med andre verktøy.

HubSpot sitt App Ecosystem er en egen markedsplass der du får oversikt over hvilke integrasjoner som du kan benytte deg av, ofte helt gratis og uten verktøy som Zapier.

En typisk HubSpot-kunde installerer i snitt syv apper i snitt, og mer enn en fjerdedel av kunder installerer mer enn 10.

Du kan derfor enkelt integrere verktøy som Zoom, Microsoft Teams, Leadfeeder, Vidyard, Drift, Zendesk, Slack, Jira, Stripe, Hotjar, Shopify, Contractbook, GetAccept og en hel haug med andre integrasjoner. 

Det beste er at informasjon fra disse eksterne verktøyene vil automatisk sendes til kontakt- eller selskapskortet i HubSpot CRM. Slik får du og dine kollegaer full oversikt.

Konklusjon

HubSpot er en CRM-plattform som gir deg alt-i-ett når det kommer til å tiltrekke besøkende, generere leads, lukke kunder, og begeistre eksisterende kunder. Kombinasjonen av kraftige, men brukervennlige verktøy er derfor perfekt for større selskaper i Enterprise-segmentet.


Related posts

Hvordan lage en ideell kundeprofil: 7 steg til å lage en ICP

Hvordan lage en ideell kundeprofil: 7 steg til å lage en ICP

Fem salgs- og markedsføringsaktiviteter HubSpot CRM automatiserer for deg

Fem salgs- og markedsføringsaktiviteter HubSpot CRM automatiserer for deg

skap kundeopplevelser med HubSpot

Hvordan B2B-selskaper kan skape de beste kundeopplevelsene [fem effektive tiltak]