<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=852138901570630&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Inbound marketing

Fire gode grunner til at du ikke bør skrive ditt eget innhold

En av de vanligste innvendingene vi får fra kunder er at et eksternt byrå ikke kan produsere godt nok innhold for for deres bransje, og at de heller vil skrive selv, men stemmer egentlig det?

Det er en ting vi sier oss enige om:

Du kan faget ditt bedre enn oss, kanskje også bedre enn noen andre. Likevel betyr ikke dette at det er du som kan skrive de beste fagartiklene.

En tendens vi ofte ser når fagekspertene skriver selv, er at innholdet blir veldig snevert og detaljfokusert, og vanskelig å forstå for noen utenfra. Da blir mye av hensikten borte, for poenget er jo at artiklene skal være interessante for potensielle kunder. Disse kundene er ikke like store eksperter som det du er, og vil mest sannsynlig ikke forstå fagspråket på samme måte som du gjør. Da vil det gi større effekt å skrive innhold som er tilpasset kundenes behov.

 New call-to-action

1) Det er essensielt med gode skriveferdigheter

Et av de største argumentene for at du ikke skal skrive ditt eget innhold gjelder skriveferdighetene. Altfor ofte har vi besøkt nettsider som er fulle av skrivefeil, dårlig setningsoppbygging, ukorrekt tegnsetting og svake avsnitt. Mange av disse artiklene er tydelig preget av hastverksarbeid. Dette fremstiller selskapet bak hjemmesiden på en lite troverdig måte, og helhetsinntrykket blir veldig lite profesjonelt.

Om du får et byrå til å skrive innholdet for deg, vil engasjerte mennesker som har tekst som sin hovedprofesjon, skrive gode artikler for nettsiden din. Dette er mennesker som er oppriktig opptatte av rettskriving og gode setninger, og som har både tid og ressurser til å sørge for at tekstene dine blir helt feilfrie.

 

2) Tekstene må være leservennlige

En stor del av skrivejobben er å gjøre tekstene så leservennlige som mulig. Det er mye mer anstrengende å lese er artikkel på en skjerm, enn å lese på papir. Da er det viktig at vi som skriver gjør det vi kan for at teksten skal bli så lett å lese som mulig.

Et viktig stikkord her er luft. Vær generøs med avsnittene, gjerne ha flere av disse på en nettartikkel enn du ville hatt i en papirartikkel. Med gode mellomrom blir det lettere å lese artikkelen.

Andre virkemidler du ikke må være redd for å benytte deg av når du skriver på nettet er undertitler og punktlister. Dette er også med på å bryte opp teksten, og gjør det lettere for leseren å sortere innholdet.

Slik formatering er tidkrevende, og krever erfaring for at det skal bli gjort på riktig måte. Mange kunder som ønsker å skrive tekstene sine selv har ikke nok erfaring med å skrive på nettet, og artikkelen ender ofte opp med å passe bedre inn i et papir-format. Med andre ord så blir den vanskelig for folk å lese på skjermen, og fanger dermed ikke nok oppmerksomhet.

 

3) Egenprodusert innhold kan bli for subjektivt

En felle mange går i når de skal skrive om egne produkter, uavhengig av hvor gode de er til å skrive, er at de blir for subjektive. Stoltheten du har for ditt eget produkt vil fort skinne gjennom, og det er fullt forståelig, men det gjør at artikkelen virker mindre troverdig.

Derfor kan det være en fordel å la en tredjepart, som et byrå, skrive tekstene for deg. Det er mye lettere for et byrå å fremstille tjenesten eller produktet ditt på en mer objektiv måte, som vil skape mer tillit hos kundene dine.

 

4) Innholdet må konvertere besøkende til leads

Hva er det egentlig du ønsker å oppnå med artiklene du legger ut på nettet? Det er vel å tiltrekke enda flere kunder! Det gir deg ingen verdi at noen klikker seg inn på hjemmesiden din og leser en artikkel, for så å aldri vende tilbake igjen.

For å gjøre dette er det lurt å ha et eget innholdstilbud i form av en e-bok, eller en guide som kan lastes ned. Dette bør være et innhold som har verdi for kunden, så med andre ord bør teksten være god. Er du usikker på hvordan dette skal produseres på best mulig måte, er det lurt å la et byrå ta seg av jobben.

Når dette innholdstilbudet blir lastet ned, vil den potensielle kunden gi fra seg kontaktinformasjon, og gjerne huke av for om vedkommende ønsker nyhetsbrev. Dette gjør at han er inne i konverteringsverktøyet, og det blir lettere for deg å følge med på hvor interessert han er.

  • Åpner han nyhetsbrevene?
  • Hvor lang tid bruker han på å lese innholdet?
  • Besøker han hjemmesiden din flere ganger?

Med dette som utgangspunkt blir jobben mye lettere når du tar kontakt med kunden. Da ligger forholdene til rette for en hyggelig kundesamtale, og sjansene er større for at du får konvertert leadset til å bli en kunde.

New call-to-action

Ta kontakt med Nettly for en uforpliktende prat

Hvis du er nysgjerrig på hva Nettly kan gjøre for å forbedre innholdet ditt, er du velkommen til å ta kontakt for en uforpliktende prat. Vi har egne tekstforfattere som er eksperter på å produsere innhold, som igjen kan bli en del av en større inbound marketing-strategi. 

Thorstein Nordby

Thorstein Nordby

Thorstein Nordby er grunnlegger og daglig leder i Nettly. Han står bak planlegging av mange av kampanjene til Nettly, og er også ansvarlig for de mer tekniske aspektene hos Nettly. Knytt kontakt med ham på LinkedIn-