<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=852138901570630&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

12 årsaker til at bedriftsbloggen din mislykkes

Thorstein Nordby
av Thorstein Nordby | 24/02/2017

  Del

Kaster du bort penger på innhold som ikke gir deg avkastning? Google ønsker å gi søkerne det beste svaret på deres spørsmål, og i de fleste tilfeller er ikke svaret en side som beskriver produktet eller tjenesten din.

 

Her kan en bedriftsblogg være det beste og rimeligste verktøyet for å tiltrekke mer trafikk, generere flere leads, og øke engasjement.

 

Dessverre ender mange bedriftsblogger med at den ligger inaktiv, og uten at den har skapt resultatene man opprinnelig så for seg. Det finnes mange årsaker til at man ikke får resultatene man forventer seg.

 

Her er en liste over 12 årsaker til at bedriftsblogger mislykkes.

 

1) Dine kollegaer kjøper ikke ideen om en bedriftsblogg

 

Du og dine medarbeidere er travle mennesker, og det finnes ikke mye tid på en dag som går til å produsere faglig innhold for bedriftsbloggen. Samtidig er det alltid noen som mener at blogging er kun for tenåringer og rosabloggere.

Hvis dine kollegaer ikke kjøper ideen om en bedriftsblogg, så er det nesten umulig å få dem til å investere tid og penger i innholdsproduksjon. Her må du enkelt og greit vise dem tallene som beviser hvorfor bedriftsblogging er verdt investeringen.

 

Spesielt ledere er opptatt av inntekter og utgifter.  Statistikk og erfaring viser at bedrifter som blogger kan forvente en solid avkastning på tiden og pengene de investerer i å produsere innhold. Bare se på disse faktaene: 

 

 • Bedrifter som blogger genererer 126% flere leads enn virksomheter som ikke blogger (HubSpot)
 • Bedrifter som blogger får 97% flere inngående lenker, noe som gir høyere organiske rangeringer (Business2Community)
 • Blogger er den 5. mest pålitelige informasjonskilden på nett (SearchEnginePeople)

 

En god bedriftsblogg er med andre ord bra for bunnlinjen. 

 

2) Du skriver for kort

 

Det å produsere kort og tynt innhold er oppskriften på en bedriftsblogg som ikke gir deg resultater. Med tynt innhold mener vi artikler med kun 200 til 600 ord per artikkel.

 

200 til 600 ord er som regel for lite innhold til at det er verdifullt for leseren. Et nettsted med tynt innhold har på mange måter ingen ”tyngde” i en søkemotor, og det vil være vanskelig å oppnå topprangeringer med et slikt nettsted.

 

Hvis du ønsker å bli ansett som en ekspert, så må du publisere utdypende og faglig godt innhold. I startfasen bør du derfor flytte fokuset fra å publisere kort innhold ukentlig, til å heller publisere lengre innhold kanskje hver 3. eller 4. uke.

 

Velg derfor to eller tre hovedkategorier eller temaer du ønsker å være kjent for, og som du ønsker å rangere høyt for i Google. Deretter skriver du den mest utdypende artikkelen du kan om dette temaet eller kategorien. Målsetningen din bør være minst 2000 ord.

 

Et godt eksempel på dette er våre artikler ”Den definitive guiden til inbound marketing” eller ”Hva er HubSpot, og passer det for din virksomhet?”

Når du har publisert én til tre slike artikler, så kan du begynne å supplere med artikler på rundt 1000 ord. Disse kortere artiklene kan ta for seg mer spesifikke ”undertemaer” for hver kategori. 

 

Når du lenker sammen alle disse artiklene skaper du en svært god brukeropplevelse for dine lesere, og du gjør siden din godt rustet til å rangere høyt i søkemotorene.

 

3) Du svarer ikke på spørsmålene som folk faktisk stiller

 

Det er faktisk mulig å bli for kreativ med innholdet ditt. En av hovedfunksjonene til en blogg er å gjøre svarene til vanlige spørsmål som din virksomhet blir stilt ofte enkelt tilgjengelig på nett.

 

Likevel glemmer mange bedrifter å svare på de mest grunnleggende spørsmålene om: 

 

 • Pris og kostnad
 • Vanligste problemer
 • Sammenlikning
 • Omtaler
 • ”Best of”

 

La oss ta en regnskapsfører som ønsker å sette opp en bedriftsblogg. Gode temaer og arbeidstitler ville da vært: 

 

 • Hva koster en regnskapsfører? 
 • Tripletex vs. PowerOffice GO – Hvilken er best for din virksomhet?
 • Hva er de beste regnskapssystemene for små virksomheter?

 

Potensielle kunder har denne type spørsmål, men det er alt for få som faktisk svarer i form av en god bloggartikkel. Potensielle kjøpere ønsker å forstå hvorfor tjenester og produkter koster det de gjør, og hvorfor priser varierer stort mellom aktører.

 

Når du svarer på slike spørsmål, så får lesere økt tillit til deg. Dette vil igjen sette din virksomhet i en bedre posisjon til å konvertere lesere til betalende kunder. 

 

 

4) Du skaper innhold uten retning

Et typisk problem er at en eller flere ansatte entusiastisk starter å skrive og publisere nye artikler hver uke. Dette kan gi et lite løft i trafikk til å starte med.

Problemet oppstår når innholdet mangler retning og mening. Husk at en av de viktigste funksjonene til en bloggartikkel er å bevege en potensiell kunde gjennom deres kundereise. 

 

Selv om din blogg ikke skal brukes til å kun promotere dine produkter og tjenester, så bør du likevel kunne knytte opp bloggartikler til løsningene du selger. Bloggartiklene må selge for deg.

 

Gjennom hele kjøpsprosessen har potensielle kjøpere ulike spørsmål og innvendinger som din virksomhet må hjelpe å løse. Vær derfor mer strategisk med dine artikler og alltid tenk på hva som er ønsket utfall.

 

Ønsker du å...


 • Promotere er spesifikt innholdstilbud for å generere flere leads?
 • Gjøre leserne bevisst på nye produkter og tjenester du tilbyr?
 • Sende prospekter til mer innhold slik at de blir bedre kjent med din virksomhet?
 • Få flere påmeldinger til en konsultasjon, demonstrasjon eller andre liknende tilbud i beslutningsfasen?

 

Da kan en bloggartikkel gjøre mye av dette arbeidet for deg. Du bør alltid tilby dine lesere det neste naturlige steget i deres kjøpsprosess. 

 

5) Du mangler gode innholdstilbud  

En blogg er ikke bare en taktikk og kanal som har en funksjon for å øke trafikk til ditt nettsted. Din bedriftsblogg er også en effektiv måte å øke antall leads du genererer fra ditt nettsted.

 

Som nevnt i forrige punkt, så bør du alltid ha en form for tilbud som beveger leseren til det neste steget i kundereisen. I mange tilfeller vil det være å konvertere besøkende til en lead.

 

Dette gjør du ved å tilby det vi kaller et innholdstilbud.

Et innholdstilbud er ulike former for innhold som du bytter bort mot leserens kontaktinformasjon. Dette innholdet kan være sjekklister, guider, maler, webinarer, tester og mye mer.

 

Et innholdstilbud er et viktig verktøy for å øke konverteringene på ditt nettsted. Innen B2B, der kjøpsprosessen er svært lang og kompleks, så vil en potensiell kunde bruke lang tid på å undersøke ulike løsninger og aktører.

 

Det blir derfor ikke aktuelt for de fleste leserne dine å melde seg på en konsultasjon, registrere seg for en demo eller utføre et kjøp. De trenger mer informasjon før de kan gjøre en kvalifisert kjøpsbeslutning.

 

Innholdstilbud.png

 

En enkel måte å se om ditt nettsted trenger flere innholdstilbud er å se hvor mange besøkende som konverterer til leads. En varsellampe bør gå av hvis nettstedet ditt ikke konverterer mer enn 1% av besøkende til leads.

 

Hvis du derimot kan gi en konkret løsning på et spesifikt problem i form av gratis innhold, så har du et innholdstilbud som kan konvertere så mye som 60% av dem som ser tilbudet. 

 

Et godt innholdstilbud kan derfor konvertere en større andel av besøkende til leads. Deretter kan du bruke taktikker som epostmarkedsføring for å sende mer innhold. 

 

På denne måten kan du over tid varme opp leads slik at de til slutt utfører et kjøp, melder seg på en demonstrasjon av produktet ditt, eller reserverer en konsultasjon med deg.

 

 

6) Innholdet er ikke optimalisert for søkemotorer

 

Husk at du ikke bare skriver for en menneskelig leser, du skriver også for søkemotorer som Google. Det handler med andre ord ikke bare om å ”produsere godt innhold” for å få flere lesere til bedriftsbloggen.

SEO er med andre ord ikke dødt.

 

Problemet med mange bedriftsblogger er at forfatterne ofte blir for kreative med titler og innhold, og glemmer dermed å optimalisere noen få enkle faktorer som ville gjort artikkelen mer synlig i søkemotorene.

 

Her i Norge, hvor innholdsmarkedsføring er mindre utbredt, så kan det å gjøre grunnleggende SEO være nok til å rangere på side 1 i søkeresultatene. 

 

 • Gjør følgende for å optimalisere dine bloggartikler for søk:
 • Velg ut et tema og søkeord du ønsker å rangere for
 • Plasser relevante søkeord i artikkelens tittel
 • Plasser relevante søkeord i artikkelens URL
 • Bruk relevante søkeord i artikkelens metabeskrivelse
 • Bruk relevante søkeord, både det spesifikke søkeordet og synonymer, i hovedteksten
 • Sørg for å ha relevante søkeord under "alt. text" i dine bilder
 • Lenk ut til andre relevante artikler. Bruk både egne artikler og eksterne.

 

Husk at avhengig av hvor stor konkurranse det er om søkeordet du ønsker å rangere for, så er det ikke alltid at disse enkle stegene er nok for å komme på førstesiden. Du legger derimot grunnlaget for at både artikkelen og hele ditt nettsted vil bli sett på som mer relevant når søkere skriver inn søkeordet du optimaliserer for.

 

7) Feil valg av bloggplattform

Det finnes en enorm mengde med publiseringsløsninger som kan administrere innholdet på nettstedet ditt. Vi har alt fra WordPress, EPiServer, Drupal, Joomla, Craft, SquareSpace og en rekke andre løsninger.

 

Det er derimot ikke alle løsninger som passer for å administrere og drifte en bedriftsblogg.

 

I mange tilfeller vil virksomheter sitte på en publiseringsløsning der man ikke har full tilgang. I mange norske virksomheter trenger man gjerne ekstern hjelp hvis det er behov for å publisere en artikkel, installere nye verktøy eller gjøre enkle endringer på nettstedet.

 

En god blogg krever funksjoner for enkelt å opprette og publisere artikler, opprette kategorier, forfatterprofiler, og at det er enkelt å gjennomføre grunnleggende SEO. Du kan med andre ord ikke bare legge til noen ekstra sider på ditt nettsted og kalle det en blogg. 

 

Vår anbefaling er at du velger en plattform som WordPress eller HubSpot. Dette er to publiseringsløsninger som vil gjøre det enkelt å publisere artikler jevnlig, uten at du må over noen store tekniske hindre for å komme i gang.

 

8) Du mangler tålmodighet

Når du og dine kollegaer starter deres bedriftsblogg, så vil entusiasmen være på topp. Dere publiserer en eller to artikler eller videoer i uken, dere promoterer innholdet på sosiale medier og venter på at trafikk og leads skal rulle inn. 

 

Dessverre er det få bedriftsblogger som får mer enn noen hundre eller tusen besøkende per måned. Entusiasmen forsvinner, og etter noen måneder ligger bedriftsbloggen inaktiv.

 

Manglende tålmodighet er blant de fremste årsakene til at bedrifter ikke lykkes med innholdsmarkedsføring og inbound marketing.

 

For å lykkes bør du ha en forventning om å bruke 6 til 12 måneder, der du og dine kollegaer publiserer to til åtte artikler per måned. Den første måneden får du kanskje to eller tre leads, men etter 6-12 måneder kan du forvente langt mer. 

 

9) Du publiserer kun produktnyheter og pressmeldinger

 

Stadig flere virksomheter forstår at en bedriftsblogg kan være en effektiv måte å drive mer trafikk til nettstedet, men det å skrive artikler blir likevel nedprioritert i en travel arbeidshverdag. 

 

Et vanlig problem når en artikkel først publiseres er at budskapet er svært salgsordientert. Personen som skriver vil gjerne ha høyest mulig avkastning på tiden de bruker på å produsere innhold.

 

Av denne grunn er fokuset for mange bedriftsblogger å skrive om og promotere produktet eller tjenesten de tilbyr til sitt publikum.

 

Når fokuset kun havner på egen virksomhet, så går man glipp av store mengder trafikk.

 

Husk at kjøpere går gjennom tre faser:

 

 • Bevisstgjøringsfasen. Vi hjelper besøkende å forstå deres problem bedre
 • Evalueringsfasen. Vi hjelper besøkende å evaluere ulike løsninger
 • Beslutningsfasen. Et prospekt føler seg informert nok, og ønsker å velge hvilken aktør som skal løse problemet

 

Produktet og tjenesten er noe du kan begynne å promotere først i beslutningsfasen.

Folk flest søker ikke på ditt merkevarenavn i Google. De søker etter spesifikke løsninger på et spesifikt problem, og det er disse søkeordene og temaene du bør produsere innhold rundt.

Vår anbefaling er derfor at du deler opp bloggen i en fagblogg og en nyhetsblogg.

 

En fagblogg er der du skriver litt bredere om din bransje, men en nyhetsblogg handler mer om din virksomhet. En nyhetsblogg kan da være informasjon om åpne stillinger, nye ansatte og andre viktige hendelser.

 

10) Du utnytter ikke intern fagkompetanse

Det er ikke alltid markedsavdelingen som vil være de beste innholdsprodusentene. 

 

En bedriftsblogg er noe hele virksomheten bør bidra til. Sannsynligvis sitter det fagpersoner i din virksomhet som har en ettertraktet fagkompetanse som kan deles i form av artikler og videoer.

 

Det å ”aktivere” disse fagekspertene er en sikker måte å sørge at bedriftsbloggen har nok innhold for et helt år.

 

Tenk på det slik:

 

Hvis din virksomhet har 50 ansatte, så er det realistisk at rundt 20 personer kan og ønsker å bidra til en bedriftsblogg.  Hvis alle disse personene bidrar med en artikkel per kvartal, så vil dere ha 80 artikler publisert over et år. Dette vil være et stort konkurransefortrinn som er vanskelig å ta igjen med tanke på synlighet i Google, trafikk og leads.

 

Det kan være krevende å få mange til å forplikte seg til å bidra, og det må være en person i virksomheten som tar eierskap over hele prosessen. 

For å lykkes må du derfor planlegge godt, og deretter holde alle som skal bidra ansvarlige med tanke på tidsfrister. Måten du løser dette på er en enkel redaksjons- og publiseringsplan. Sjekk neste punkt! 

 

11) Du mangler en innholdskalender

Velg et tilfeldig tema. Skriv artikkelen. Det er prosessen mange følger når de skal begynne å produsere artikler. Det å planlegge innholdet i forkant kan derimot gjøre jobben med å produsere gode artikler langt enklere.

 

Det å lage en god innholdskalender er simpelt:


 • Idémyldring for artikler for de neste 90 dagene
 • Velg ut arbeidstitler
 • Velg hvilket søkeord dere ønsker å rangere for
 • Velg dato og tidsfrist
 • Velg forfatter

 

En innholdskalender hjelper deg også å organisere viktige faktorer som hvilke søkeord som skal brukes, og hvilke innholdstilbud dere skal tilby for å øke konverteringer.

 

Samtidig vil en innholdskalender hjelpe deg og dine kollegaer med å sette tidsfrister og publiseringsdatoer. Dette sørger for at bedriftsbloggen blir jevnlig oppdatert, og du kan holde dine kollegaer ansvarlig ved å sørge for at de leverer i tide.

 

12) Du promoterer ikke innholdet godt nok

 

Det å produsere innhold er bare halve kampen. Promotering og distribusjon av innholdet er kritisk for at du skal oppnå lesertallene du ønsker.

Det å dele innholdet til en liten følgerbase på Facebook, LinkedIn eller Twitter er derimot ikke godt nok, og søkemotoroptimalisering krever en del tid før det gir en effekt.

 

Her må du derfor gå utenfor kun organiske kanaler for å tiltrekke nye besøkende. Dette er spesielt viktig for nye bedriftsblogger. 

 

Her er noen måter du kan få innholdet ditt foran flere personer på kort tid: 


 • Betal for annonser på Facebook og LinkedIn som sender trafikk til artikler
 • Opprett egendefinerte publikum på Facebook, og deretter opprette speilpublikum for å utvide målgruppen din
 • Nå ut til bedrifter og bloggere med en større følgerbase for å be dem om å dele din artikkel

 

Konklusjon

En bedriftsblogg er en av de beste verktøyene for bedrifter som ønsker å øke trafikken og antall leads fra nettstedet. Ikke bare vil bedriftsblogging gi bedre og flere leads til en lavere kostnad enn tradisjonelle salgs- og markedsføringsmetoder, men bedriftsblogging er noe hele virksomheten kan bidra med for å påvirke virksomhetens bunnlinje. Ved å unngå disse 12 feilene er du på god vei til å lykkes med bedriftsbloggen!

Topics: Blogging

Ønsker du å diskutere inbound marketing med oss? La oss starte

Klikk på knappen under for å avtale en tid for et møte.

AVTAL MØTE